Največja ponudba izdelkov tudi za naročila za pravne osebe.

Kolesa

144 Izdelki Izdelkov

razporedi po

Vaš izdelek je dodan
Primerjaj izdelke (0/5)
Odpri
Ni izdelka za primerjavo
Vaše orodje za primerjavo je polno. Prosimo, odstranite izdelek.
Odstrani

IZBERITE KOLO PRIMERNO SVOJIM IZKUŠNJAM IN NAČINU VOŽNJE:

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušeni kolesar, so naša kolesa primerna za vse starosti in zahtevnosti uporabnikov. Tako otroci kot odrasli lahko najdejo nekaj zase. V naši ponudbi lahko najdete tudi kolesa posebej prilagojena ženskam.

Cestno, mestno ali morda tudi gorsko kolo? Kakšne so razlike? Kako izbrati primerno vrsto kolesa?

Ko izbiramo kolo, je treba v mislih imeti namen oziroma podlago, po kateri bomo kolesarili.

Če kolesarite športno in po cesti, potem je najboljša izbira cestno kolo. Športno kolesarjenje je odličen način za razvijanje srčno-žilnega sistema brez prevelikih obremenitev za sklepe. Če sem Vam ukrivljeno krmilo oz. t.i. "drop bar" zdi rahlo pretirano za Vaše potrebe, lahko izberete model z ravnim krmilom, ki je odlična izbira za kombiniranje cestne in mestne vožnje.

Za obisk trgovine, krajšo vožnjo do službe ali prevažanje otrok do vrtca izberite mestno kolo. Udobno in opremljeno z različnimi dodatki, mestno kolo omogoča možno v vzravnanem položaju z optimalnim vidnim poljem - tako se boste v prometu lahko počutili varno in udobno. Takšna kolesa sicer imajo nekaj omejitev, npr. težje, jekleno ogrodje in manjše število prestav. Še vedno pa izjemno dobro služi svojemu namenu - enostavno in udobno kolo za vsakogar.

Gorsko kolo je primerno za vsakogar, ki se želi voziti po zahtevnih in razgibanih delih terena z vzponi in spusti ali blatni podlagi. Pogosto so opremljeni z amortiziranimi vilicami, bolj napredni modeli pa imajo tudi zadnje amortizerje. Pri gorskih kolesih najdemo okvirje iz različnih materialov: Jeklo, aluminij, karbon...

Če nameravate kolesariti po cesti, pa tudi neasfaltiranih in peščenih poteh, so za vas idealna izbira hibridna kolesa. Je odličen kompromis med prednostmi mestnega in gorskega kolesa, za daljše vožnje pa lahko izberete celo električna hibridna kolesa.

Poleg dobrega kolesa bo Vašo izkušnjo izboljšala tudi kakovostna oprema. Ponujamo Vam kolesarske čelade, oblačila in obutev.


ŽE VESTE KATERO DODATNO OPREMO POTREBUJETE?

Za brezskrbno uživanje v vožnji je ključna kakovostna kolesarska oprema.

Kolesarska oprema je oblikovana različnim potrebam kolesarjev. Tako dodano izboljšajo udobje med vožnjo in Vam omogočajo, da se posvetite okolici.


VARNOSTNA OPREMA

Pri kolesarjenju je varnostna oprema zelo pomembna, ne glede na to ali se vozimo po javnih cestah ali gozdnih brezpotjih.

Ker se nahaja na isti cestah kot ostala motorna vozila, mora kolesar vedno misliti na svojo varnost. Prvo in osnovno pravilo je nošenje kolesarske čelade.

Pri uživanju med vožnjo je dobro vedeti, da ste varni. Vse naše kolesarske čelade ščitijo pred udarci. Stopnjo zaščite lahko prepoznate po varnostni oznaki CE, ki jo omogočamo s posebno obliko, ki poleg varnosti nudi tudi lahkost in odpornost.

Ko se vozite po poteh, na katerih so tudi drugi udeleženci v prometu, je pomembno, da ste dobro vidni. Ne pozabite na dodatke za vidljivost čelade. Ob zori ali mraku in tudi ostalih vremenskih pogojih, ki zmanjšajo vidljivost, Vam priporočamo nošenje reflektivnih oznak (kresničk) in luči, ki jih bodo vozniki motornih vozil veliko prej videli in prilagodili svojo hitrost.