Pravno obvestilo o piškotkih

Uporaba piškotkov

Decathlon Ljubljana, trgovina s športno opremo, d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Matična številka: 6886825000 (»Decathlon Ljubljana d.o.o.) uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. Razen tistih piškotkov, ki so nujno potrebni za tehnično delovanje spletne strani, spletna stran www.decathlon.si nastavi piškotke na vaši napravi, le, če v to izrecno privolite.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

ZAKAJ DECATHLON LJUBLJANA, d.o.o. POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da (Decathlonovemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (Decathlonove) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

ZAKAJ DECATHLON LJUBLJANA, d.o.o. UPORABLJA PIŠKOTKE?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

KAKO ODSTRANIM PIŠKOTKE?

Piškotke lahko odstranite preko konfiguracije oziroma nastavitev v svojem spletnem brskalniku. Način odstranitve se razlikuje med spletnimi brskalniki, zato glejte navodila posameznega spletnega brskalnika.


Show results for