Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
  • Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
  • Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
  • Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
FORCLAZ
8588022

Dehidrirane testenine bolognese (120 g)

8,49 €
Z davkom
  • Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
  • Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
  • Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
Dehidrirane testenine bolognese (120 g)
Size :
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Dehidrirane testenine so zasnovane za obrok, ki je primeren za vašo aktivnost (pohode), saj je lahek, hkrati pa zagotavlja energijo. Teža: 140 g.

PREDNOSTI

Lahkost uporabe

Lahkost uporabe

Hitra in preprosta priprava (v 5/8 minutah). Raven vode je vidna znotraj.
Energijska vrednost

Energijska vrednost

381 kcal za 100 g dehidriranega in 457 kcal za 400 g rehidriranega obroka.
Enostaven transport

Enostaven transport

Vrečko lahko ponovno zaprete. Mere: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm. Skupna teža: 140 g.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Navodila za uporabo

Odprite vrečko in jo zavihajte navzdol tako, da se strani dotikata, spodnji del vrečke pa odprite kot skledo. Dodajte 280 ml tople (stopnja 6) vode, pomešajte z žlico in zaprite vrečko. Neprestano tresite vrečko. Počakajte 5 do 8 minut, odprite vrečko, pomešajte in zaužijte vsebino.

Navodila za uporabo (nadaljevanje)

Vrečko lahko tudi na polovici odtrgate in jo uporabite kot skledo. Bolj ko je voda vroča, boljša je rehidracija. Če voda ne vre, počakajte nekaj minut, nato poskusite jed.

Dehidracija ali sušenje z zamrzovanjem?

Oba postopka je navdihnila narava. S postopkom sušenja z zamrzovanjem ter sušenja s pomočjo vročine iz hrane izčrpamo vodo, da poskrbimo za daljšo obstojnost. Postopek sušenja z zamrzovanjem vodo iz hrane izčrpa tako, da jo iz trdnega (zamrznjenega) stanja spremeni v plinasto obliko. Ta izjemno star postopek so uporabljala ljudstva v visokogorju Južne Amerike. S pomočjo dehidracije hrano sušimo pri visokih temperaturah. Tako voda izhlapi iz hrane.

Kako pripravimo jedi?

Pri znamki Forclaz vam želimo ponuditi vse več izdelkov, ki so popolnoma posušeni z zamrzovanjem. V primeru sušenja z zamrzovanjem se bolje ohranijo hranilne vrednosti in okus hrane, uporaba konzervansov in dodatkov pa ni potrebna. To prav tako pomeni, da lahko pripravite obrok, ki je skoraj tako okusen kot tisti, ki ga skuhate doma. Postopek sušenja z zamrzovanjem ni potreben pri hrani, ki že sama po sebi dolgo ostane sveža (riž, testenine, zdrob itd.).

Prednosti testenin bolognese

Ker nam je pomembno, da skrbimo za zdravje in dobro počutje naših športnikov, smo na podlagi vašega mnenja ta obrok leta 2020 izboljšali. Razvili smo recept z manjšo vsebnostjo soli, ki ima več kilokalorij. Govedina je kuhana. Sir Tome in meso prihajata iz Francije in sta sušena z zamrzovanjem. Prav tako smo izbrali paradižnike, ki rastejo na prostem, na italijanskem soncu. Obrok je proizveden v Franciji s strani našega dobavitelja, ki se nahaja v regiji Landes.

Teža in mere

Rehidrirana teža: 400 g. Suha teža: 120 g. Mere: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm.
Skupna teža: 140 kg z vrečko.

Pakirano v zaščiteni atmosferi. Po odprtju izdelek porabite do konca

Hrana ne ostane večno sveža. Sčasoma lahko splesni ali se pokvari. Da bi upočasnili ta proces in naše obroke kar se da dolgo ohranili sveže, pred zapiranjem v embalažo dodamo plin, ki je varen za uporabo s hrano (dušik E941). Dušik je neaktiven in brez vonja ter ščiti pred oksidacijo in odstranjuje vlago.