BON21 v naših trgovinah žal ni možno unovčiti.
Sklic : 8569333
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
ŠČITNIKI ZA HRBET IN TELO

Siva in rjava jahalna čelada 520

FOUGANZA

Barva : Dark grey / Hazelnut

Ocena velikosti
Trenutno ocene velikosti izdelek še nima
Po nakupu izdelka lahko ocenite ustreznost velikosti
Decathlon
Naša ekipa oblikovalcev je zasnovala to udobno čelado, da vas ščiti v primeru padcev, ne glede na disciplino jahanja. Iščete udobno jahalno čelado? Ta model ima ergonomske jermene in boste popolnoma pozabili nanjo. Notranji del je mogoče odstraniti in oprati v pralnem stroju.

Prednosti izdelka

Zaščita pred trčenjem Odporna čelada je testirana in certificirana v skladu s standardom EN1384:2017.
Udobje Udobni paščki in pena, ki blažijo točke pritiska.
Prezračevanje Sistem zračenja hladi glavo.
Stabilnost Preoblikovani paščki, da se bolje prilega glavi.

Tehnične informacije

Standardi

Skladna s standardom EN1384:2017.

Velikosti

Od 53 do 61

Lahka

520 g (velikost 57)

Zaščita

Glavna naloga jahalne čelade je ščititi jahačevo glavo. Model 520, ki je bil testiran v naših delavnicah, absorbira nekaj energije udarca tako, da se delno deformira školjka čelade in/ali zaščitni material. V primeru padca zamenjajte čelado: poškodbe niso vedno vidne in jih pogosto lahko najdemo v notranjosti izdelka.

Udobje

Eden največjih izzivov za inženirje je bil, da ponudijo trdno, lahko in izredno udobno čelado. S tem namenom se je ekipa osredotočila, kako ergonomski so paščki, saj so v stiku z jahačevim obrazom. Izdelani so iz mehkega, spužvastega poliestra za resnično udobje. Odstranljiva obloga, ki jo lahko perete, je na čelado pritrjena s sistemom trakov z ježkom in je izdelana iz pene, ki je nameščena zelo natančno, da bi zmanjšala točke pritiska na vašo glavo.

Optimalno zračenje

Naj bo na poniju ali konju, jahači nikoli ne mirujejo. Da se ne bi pregrevali in preveč potili, ima čelada sistem učinkovitega zračenja. Zaradi 27 odprtin spredaj in na vrhu, pa tudi prezračevalnih kanalov pod školjko, omogoča kroženje zraka. Zrak vstopa spredaj, izstopa pa zadaj. Nič več mokrih las na koncu ježe.

Prileganje

Čelada, ki se ne prilega dobro in se premika, ne izpolnjuje svojega namena. Da bi zagotovili dobro prileganje, je bila čelada 520 popolnoma preoblikovana. Po vrsti testiranj so naši oblikovalci razvili sistem, ki poteka prek jahačevega vratu, ne da bi ga stiskal, in pod brado. Pašček se prilega obliki glave, pri tem pa ga ne ovira pri premikanju. To pomeni, da čelada ostane na mestu. Naloga izpolnjena.

Izbira čelade

Čelada 520 je na voljo v več velikostih, od 53 do 61. Čeprav imajo Decathlonove trgovine široko ponudbo, vaša velikost morda ne bo na voljo. Izdelek lahko vedno naročite tudi prek spletne strani. Za pravilno izbiro jahalne čelade izmerite obseg glave, pomerite čelado. Čelada se mora dobro prilegati, saj vam le tako nudi ustrezno zaščito. Otrokom nikoli ne kupujte prevelike čelade, ker bodo zrasli.

Praktična

Ker špange niso vedno praktične in ker imajo številne jahalke rade spuščene lase, smo našli rešitev: eden od paščkov poteka prek vratu in lahko ga uporabite, da potegnete čop med školjko in paščkom in tako lasje ne bodo bežali. Pomislili smo na vse.

Zamenljiva obloga, ki se lahko pere

Čelada ima oblogo, ki je izdelana iz pene in mreže za resnično udobje. Obloga je pritrjena z učinkovitim sistemom jermenov z ježki. Je odstranljiva in jo lahko perete v mrzli vodi. Če čelada ni poškodovana, bi pa želeli zamenjati notranjost, to ni težava. Kupite lahko tudi novo oblogo in ohranite udobnost čelade, ne da bi morali kupiti novo.

Enostavno vzdrževanje

Zunanjost čelade očistite s krpo.
Toplo vam priporočamo, da ne uporabljate raztopil ali drugih agresivnih sredstev, saj lahko vplivajo na zaščitne lastnosti čelade. Notranji del je mogoče odstraniti in oprati v pralnem stroju pri 30 °C.
Pri shranjevanju in med transportom zaščitite čelado pred umazanijo, praskami in svetlobo z vrečko iz materiala.

Odličen izgled

Odvisno od sloga jahanja in vašega okusa, je čelada 520 na voljo v več različnih modelih. Nekatere so poslikane ali prevlečene z materialom, vsekakor pa bodo primerne za vse okuse. Nekateri imajo rajši bolj klasične enobarvne modele, drugi spet želijo dvobarvne.

Namestitev čelade

Za optimalno zaščito bi morala čelada gladko sesti, ne da bi vas tiščalo. Če je jermenje dobro nameščeno, se čelada ne sme premikati naprej ali z ene strani na drugo. Pašček čelade mora potekati pod čeljustjo in ne nad njo. Nameščen mora biti dovolj tesno, da se čelada ne premika, vendar vas ne sme dušiti.

Ublažitev udarca

Čelada je bila zasnovana, da vpije nekaj energije udarca, zato se školjka ali zaščitni material delno deformira.
Čelada lahko zmanjša resnost poškodb glave.Zaščita, ki jo nudi čelada, je odvisna od vrste nesreče, saj nošenje čelade ne prepreči vedno smrtnih primerov ali trajnih poškodb.

Navodila za uporabo

Vemo, da komaj čakate, da bi preizkusili svojo čelado, vendar pred uporabo preberite navodila za uporabo. Čelada je namenjena izključno jahanju in je ne smete uporabljati za motociklistične, snežne ali zračne športe. Če se boste kljub opozorilu odločili, da jo uporabite v druge namene, ta čelada ne bo izpolnjevala ustreznih zaščitnih potreb. Svetujemo vam, da poiščete ustreznejšo zaščito.

Življenjska doba

Priporočamo vam, da čelado, tudi če je nepoškodovana in ste jo hranili skladno z navodili, zamenjate 5 let po datumu izdelave (naveden na oznaki).
Čeprav škoda ni vidna, je udarjeno čelado treba zamenjati.

Pogoji vračila za osebno zaščitno opremo

Čelada je OZO (osebna zaščitna oprema).
Pred nakupom se prepričajte, da vam izdelek ustreza (model, velikost, barva).
Če jo morate vrniti, se prepričajte, da imate še vedno navodila, oznake in, če je to le mogoče, dodatke ter originalno embalažo. Tako ga bomo lahko prodali. Spoštujemo naš planet.

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Naboj
40% Polikarbonat, 60% Akrilonitril butadien stiren
Glavna podloga
100% Polistiren - spenjen
Trak
100% Poliamid
Zaponke
100% Polioksimetilen
Nasveti glede zaloge Ne shranjujte v bližini virov toplote, kot so grelne naprave, ali na zadnji polici avtomobila, ki je na soncu. To lahko zmanjša zaščitno funkcijo notranjega oblazinjenja iz polistirena.
Omejitev uporabe: Za ježo. Udarjeno čelado je treba nadomestiti z novo.

Naše obveze

Organizacija za certifikacijo No. 2008, Dolomiticert scarl
Preizkusni izdelek Testirano v neodvisnem laboratoriju v skladu z veljavnimi predpisi.
Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe