Sklic : 8611974
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
MOŠKA ZAŠČITNA OBLAČILA

Črna moška majica z dolgimi rokavi z UV-zaščito 900

OLAIAN
Ocena velikosti
Trenutno ocene velikosti izdelek še nima
Po nakupu izdelka lahko ocenite ustreznost velikosti
Decathlon
Majica je zasnovana za več kot dveurno deskanje v topli vodi. Majica z UV-zaščito z dolgimi rokavi nudi zaščito pred soncem in omeji draženje zaradi stika z desko. Inovativen sistem v predelu pasu nudi dober oprijem v valovih in skrbi, da ostane na svojem mestu.

Prednosti izdelka

Zaščita pred soncem Material UPF 50+. Ščiti tudi mokra. Zaustavi najmanj 95 % UV-žarkov.
Nepremično na valovih Zategovalna vrvica in zanka omogočata, da majica ostane na svojem mestu.
Zmanjšano drgnjenje Oprijet kroj in všitki brez šivov pod pazduhami. Za več kot dveurno aktivnost.
Hitro sušeč Sintetični material iz poliestra se hitro suši.
Enostavno vzdrževanje Mrežasti material preprečuje, da bi se ujela zrnca peska.
Eko dizajn Material Kioa iz recikliranih poliestrskih vlaken za ekološko zasnovo.

Tehnične informacije

Kako izbrati majico z UV-zaščito? (1. del)

Vse naše majice z UV-zaščito so UPF50+, kar pomeni, da nudijo maksimalno stopnjo zaščite pred soncem.
Tako boste majico izbrali le glede na dolžino rokavov in namen uporabe. Največ omejitev se pojavlja pri deskanju na valovih, zato smo ponudbo v glavnem prilagodili deskanju na valovih.
Pri deskanju na valovih je izbira majice odvisna od dolžine aktivnosti: 1 ura, 2 uri ali 3 ure.

Kako izbrati majico z UV-zaščito? (2. del) Glede na trajanje aktivnosti

1 ura: občasna aktivnost. Lahko izberete ohlapen kroj (omogoča lažje oblačenje in udobje, ko je majica suha) ali oprijet kroj (omogoča večje udobje, ko je majica mokra). Zanka za pritrditev na plavalne kratke hlače omogoča, da majica ostane na svojem mestu.
2 uri: redna aktivnost. Zaradi všitkov brez šivov pod pazduhami majica nudi več udobja, zategovalna vrvica pa omogoča, da majica ostane na svojem mestu.
3 ure: intenzivna aktivnost. Dodatna toplota omogoča, da lahko v vodi ostanete dlje.

Majica nudi UV-zaščito tudi, ko je mokra

Material, iz katerega je izdelan izdelek Olaian, zaustavi najmanj 98 % žarkov UVB in 95 % žarkov UVA (UPF 50+). To zagotavlja učinkovito zaščito pred soncem. Izdelek lahko uporabljate v vodi in na kopnem, pri vodnih in navtičnih športih.
UV-žarke filtrirajo gosta vlakna, zato majica nudi dolgotrajno zaščito tudi po pranju. Opozorilo: elastan v vlaknih lahko zaradi uporabe v klorirani vodi oslabi.

Kaj pomeni UPF 50+?

UPF je kratica za zaščitni faktor (ultravijolični zaščitni faktor) in predstavlja standardno enoto po vsem svetu. Določa stopnjo zaščite materiala ali, bolj natančno, delež UV-žarkov, ki uspe priti skozi material.
Za dosego standardov je potrebna zaustavitev vsaj 95 % vseh UV-žarkov. UPF 50+ pomeni, da material zaustavi vsaj 95 % žarkov UVA in 98 % žarkov UVB.

Zmanjšano draženje

Ta majica z UV-zaščito ščiti pred drgnjenjem in draženjem ob stiku z desko. Uporabljate jo lahko tudi pod obleko za deskanje za zaščito pred draženjem, zlasti na predelih okoli vratu in pazduh.
Izdelek ima pod pazduhami všitke brez šivov, kar povzroča manj draženja ob ponavljajočih se gibih pri veslanju, ki jih uporabljate pri deskanju. Naše testiranje je pokazalo, da je med dveurno aktivnostjo prišlo do manj draženja.

Zagotavljanje opore in stabilnosti v valovih

Majica z UV-zaščito Olaian 900 ima v predelu pasu zategovalno vrvico, v predelu bokov pa ima silikonske trakove. Tako lahko majico zategnete in zadržite na svojem mestu ter zagotovite boljšo stabilnost in oprijem v valovih, še posebej med potopi in padci. Patent na rokavih je zasnovan tako, da prepreči, da bi rokavi zlezli gor. Na majico lahko pritrdite tudi vrvico plavalnih kratkih hlač in tako preprečite, da bi vam majica zlezla gor.

Toplota in veter

Majico z UV-zaščito uporabljajte v vodi s temperaturo najmanj 22 °C. Zaradi temperature zraka je lahko ta temperaturna omejitev višja ali nižja.
Naši modeli s toplotno zaščito (več kot dveurna aktivnost) so izdelani iz flisa, neoprena ali kombinacije obeh materialov. Zaradi vetra vas lahko prične zebsti takoj, ko veter piha več kot 15 km/uro: v tem primeru izberite model iz neoprena.

Večnamenska majica z UV-zaščito

Naše majice z UV-zaščito so izdelane tako, da ustrezajo potrebam najbolj zahtevnih deskarjev.
Zaradi svoje zasnove so primerne tudi za uporabo pri drugih vodnih športih, kot so plavanje, kajtanje, jadranje na deski, wakeboarding, smučanje na vodi, aktivna hoja ob obali ali supanje (stoječe veslanje na deski).

Ravnanje na soncu

Čeprav ta majica ščiti pred soncem, je treba upoštevati druge dejavnike, kot so odbiti žarki (od vode, peska itd.), vročina, čas v dnevu itd. Kljub uporabi tega izdelka mora uporabnik poskrbeti za uporabo sončnih očal, klobuka ali kape, redno nanašanje kreme za sončenje, pitje zadostnih količin vode itd.

Zaščita pred soncem

https://www.olaian.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-tp_3890

Ekološka zasnova

Material Kioa je izdelan iz recikliranih poliestrskih vlaken za ekološko zasnovo.

Kaj je znamka Olaian?

Decathlonova znamka za deskanje Olaian. Olaian je Decathlonova nova znamka za deskanje, oblikovana v Hendayu v jugozahodni Franciji. V našem centru na obali oblikujemo izdelke in jih še isti dan testiramo v morju, da preverimo njihovo udobnost in trpežnost ter če v valovih ostanejo na svojem mestu.

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Glavni material
85% Poliester, 15% Elastan
Navodila za vzdrževanje: Prati pred prvo uporabo. Po uporabi izperite v čisti vodi.
Navodila za pranje
Strojno pranje - 30° max - nežno
Strojno pranje - 30° max - nežno
Ne uporabljajte belila
Ne uporabljajte belila
Ni primereno za strojno sušenje
Ni primereno za strojno sušenje
Ne likajte
Ne likajte
Ni primereno za kemično čiščenje
Ni primereno za kemično čiščenje
Omejitev uporabe: Voda > 22 °C. Ščiti tudi mokra. Zaustavi 95 % UV-žarkov.

Naše obveze

Vsi naši materiali za zaščito pred soncem so preizkušeni v laboratoriju s strani naših inženirjev. Skladni so s trenutno veljavnim standardom: EN 13758-2. Pred pričetkom proizvodnje izvajamo testiranja vseh uporabljenih materialov. V naših laboratorijih imamo tudi lastne merilne naprave, ki nadomeščajo testiranja v zunanjih laboratorijih. Izdelki so testirani suhi in mokri, kot tudi med uporabo (z raztezanjem, do katerega med uporabo pride).
Preizkusni izdelek Oblikovano in preizkušeno s strani naših ekip v francoskem mestu Hendaye. Materiali, uporabljeni za ta izdelek, so bili testirani v laboratoriju, s čimer zagotavljamo najboljšo mogočo kakovost in trpežnost.
Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe