Sklic : 8545031
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
TRAMPOLIN

Mini trampolin za malčke

DOMYOS
4.4/5
4.4/5
Decathlon
Trampolin je zasnovan kot pomoč otrokom pri razvoju psihomotoričnih veščin. Raven odboja je zasnovana tako, da otroci lahko varno skačejo.

Prednosti izdelka

Zaščita pred trčenjem Ogrodje je zaščiteno z 20-mm debelo peno.
Kompaktnost Trampolin lahko popolnoma razstavite.

Tehnične informacije

Faze osvojitve dinamičnega ravnotežja

Pred dopolnjenim 4. letom se mora malček naučiti obračati s telesom v zadani smeri, zatem pa postopoma napredovati s pomikanjem enega stopala ob drugem naprej. Pri štirih letih lahko otrok hodi s pomikanjem ene noge pred drugo v podpori širine vsaj enega in pol stopala.
Pri šestih letih lahko otroci hodijo s postavljanjem stopal enega pred drugega, od pete proti prstom, na podlogi, ki je široka vsaj za širino njihovih stopal.

Psihomotorični razvoj

Psihomotorični razvoj otroka temelji na genetiki, motoričnih in psihomotoričnih veščinah. Izdelek lahko vpliva na psihomotorični razvoj otroka, če deluje v motorični domeni. Ta motorična domena ima več delov: mapiranje telesa, dinamično koordinacijo, ravnotežje, koordinacijo rok in oči, fine motorične veščine ter časovno in prostorsko strukturiranje.

Shema telesa

Mapiranje telesa je slika, ki jo ima otrok o svojem telesu, kar mu omogoča obvladovanje bolj finih kretenj, percepcijo o svojem telesu ter, splošno, svet o sebi. Najprej se razvija od občutka in aktivnosti (telo, ki se počuti aktivno, je telo), nato pa se predstavlja in opisuje (z risanjem sobe). Bolj ko je otrok aktiven, bolj fino je mapiranje telesa, s tem pa je boljša tudi aktivnost.

Koordinacija roke in očesa

Koordinacija rok in oči vključuje dejanja, ki otroku omogočajo ciljanje s celotnim telesom ali le delom tega: pri najmlajših je to spremljanje smeri, nato ciljanje z velikimi predmeti in tarčami, rokami in nogami, nato z vse manjšimi tarčami, do fine kontrole digitalnih disociacij: dotikanje, nizanje kuglic, pisanje.

Strukturiranje v času in prostoru

Prostorsko in časovno strukturiranje vključuje vse, kar se nanaša na umeščanje otroka v času (prej/pozneje, ritmična aktivnost, dan/noč, letni čas itd.) in prostoru (spredaj/zadaj, zgoraj/spodaj, desno/levo itd.).

Informacije za uporabnike

Ne postavljajte neposredno na tla. Zagotovite zaščitno podlogo, da bi preprečili poškodbo tal in padce.

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Okvir
100% Jeklo
Glavni material
100% Polipropilen
Zaščitni pokrov
50% Polietilen, 50% Poliester
Pena
100% Polietilen nizke gostote
Navodila za vzdrževanje: Prati pred prvo uporabo. Kemično čiščenje ni dovoljeno.
Omejitev uporabe: Največja teža: 25 kg.

Naše obveze

Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe