IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

V družbi Decathlon Ljubljana, d.o.o., matična številka 6886825000, s poslovnim naslovom na Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana ("Decathlon"), obravnavamo varstvo vaših osebnih podatkov resno in odgovorno. Z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate, ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter drugimi veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.


Za nas kot upravljavca je pomembno, da razumete, kaj počnemo z vašimi osebnimi podatki in kako skrbimo za njihovo varnost, zato priporočamo, da se seznanite z vsebino tega dokumenta. O tem, kako naša spletna stran uporablja piškotke, pa si lahko preberete v Pravnem obvestilu o piškotkih.


Če boste imeli v zvezi z vašo obdelavo osebnih podatkov kakršnakoli vprašanja ali zahteve,prosimo obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na varnost.podatkov@decathlon.com.


NAKUPI V TRGOVINI IN PREKO ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE

Če prejmemo vaše izrecno naročilo za rezervacijo blaga v fizični trgovini ali za nakup oz. rezervacijo blaga preko elektronske komunikacije (npr. elektronska pošta, socialna omrežja), pri tem obdelamo vaše podatke, ki so potrebni za izpolnitev vašega naročila (ime, priimek, telefonska številka, elektronski naslov, naslov za dostavo, številka bančne kartice).


Namen obdelave podatkov

Podatke obdelujemo z namenom, da lahko izvršimo vaše izrecno naročilo za rezervacijo ali nakup blaga.


Hramba podatkov

Vaše podatke hranimo tako dolgo, kot je to potrebno, da izvršimo vaše naročilo. V primeru, ko hrambo podatkov določa zakonodaja, hranimo vaše podatke za obdobje, kot je predpisano z zakonom (npr. kopijo računa moramo v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost hraniti 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša).


Uporabniki osebnih podatkov in iznosi izven EU

Vaše osebne podatke bomo razkrili le tistim tretjim osebam, ki bodo osebne podatke obdelovale v našem imenu. To so naši pogodbeni partnerji, ki nam zagotavljajo programsko opremo, ki jo uporabljamo za obdelavo vašega naročila. Za notranje upravne namene lahko delimo osebne podatke tudi z drugimi družbami v skupini družb Decathlon. Za zagotavljanje visoke kakovosti storitev, zaupamo obdelavo vaših podatkov tudi obdelovalcem izven EU, ki jih skrbno izberemo. V tem primeru zagotavljamo ustrezne zaščitne ukrepe.


Članstvo v Decathlon Team Program Zvestobe omogoča nakupovanje v spletni trgovini Decathlon. To pomeni, da pri spletnem nakupovanju vaše podatke obdelamo tako za namen izvedbe prodajne pogodbe z vami kot tudi za namen izpolnjevanja pravic in obveznosti iz naslova članstva v programu zvestobe Decathlon Team. V primeru spletnega nakupa bomo vaše podatke obdelali zato, da lahko izvajamo obveznosti po prodajni pogodbi z vami (alineja b) prvega odstavka člena 6 Splošne uredbe o varstvu podatkov).


VAŠE PRAVICE

Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, njihovega popravka ali izbrisa, lahko zahtevate omejitev obdelave ali obdelavi ugovarjate. Imate tudi pravico do prenosljivosti svojih osebnih podatkov. Vaše zahteve za uveljavljanje pravic lahko uveljavite preko svojega uporabniškega profila Decathlon Team, lahko pa jih skupaj s kopijo dokumenta za identifikacijo pošljete tudi naši pooblaščeni osebi za varstvo podatkov naš elektronski naslov varnost.podatkov@decathlon.com ali z dopisom na naslov Decathlon Ljubljana, d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana.


Do svojih osebnih podatkov v uporabniškem profilu Decathlon Team lahko vedno dostopate in jih, če so napačni ali spremenjeni, popravite oz. posodobite.Po ukinitvi uporabniškega računa se osebni podatki izbrišejo trajno in posameznega uporabniškega računa ni možno ponovno aktivirati.


Druge zahteve bomo izvršili brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejemu zahteve, razen če veljavna zakonodaja ne določa drugače. Ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev se lahko ta rok podaljša za največ dva meseca. O vsakem takšnem podaljšanju vas bomo obvestili v enem mesecu po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo.


Če menite, da vaše osebne podatke ne obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo, lahko pri Informacijskem pooblaščencu vložite pritožbo na elektronski naslov gp.ip@ip-rs.si oz. po navadni pošti na naslov Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Kljub temu bi cenili, če nam svoje pomisleke sporočite, preden se obrnete na Informacijskega pooblaščenca, zato vas prosimo, da v takšnem primeru najprej kontaktirate nas.


Zadnja posodobitev: 13. 11. 2019