Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
Vijoličast vosek LF 7
  • Vijoličast vosek LF 7
Vijoličast vosek LF 7

SWIX

2769572

Vijoličast vosek LF 7

13,99 €
Z davkom
  • Vijoličast vosek LF 7
Vijoličast vosek LF 7
Size :
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Univerzalni vosek za vzdrževanje drsne površine tekaških smuči in za izboljšane drsenja. Primeren za uporabo pri temperaturi od -8 do -2 °C.

PREDNOSTI

Učinkovitost drsenja

Učinkovitost drsenja

Vosek zagotavlja dobro drsenje in poskrbi za dobro pripravo podlage smuči.
Lahkost uporabe

Lahkost uporabe

Temperatura nanosa: 140 °C.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Zakaj morate namazati tekaške smuči?

Tek na smučeh je predvsem drsalni šport, zato morate vzdrževati drsno površino smuči.
Mazanje zmanjša oprijem in izboljša drsanje, optimizira združljivost drsne površine z lastnostmi snega (temperatura zraka, kakovost snega itd.).
Smuči lahko vzdržujete sami ali pa se naročite v Decathlonovi delavnici.

Kdaj namažete smuči?

Ko kupite smuči priporočamo, da dobro pripravite drsno površino, da bi dosegli optimalno drsenje. Nekaj zaporednih mazanj je najboljša rešitev za ustrezno "nego" drsne površine.
Nato morate redno mazati smuči glede na to kako dolgo in pogosto tečete na smučeh in glede na to, kako se smuči obrabljajo. Ne čakajte, da površina dobi bel sloj, da bi namazali smuči.

Kako izberete vosek?

Umetnost ustreznega voskanja je v izbiri najboljšega izdelka glede na vremenske pogoje. Kako pogosto boste morali mazati smuči, ni odvisno le od tega, kako dolgo in pogosto tečete na smučeh, ampak tudi od kakovosti snega, ki jo določa temperatura zraka. Uporabite temperaturo kot referenco pri izbiri "barve" voska. Vsaka "barva" voska ustreza idealni temperaturi uporabe.

Kakšna je razlika med voski CH, LH in HF?

CH = tradicionalni hidrokarbonski voski.
Priporočamo ga za vzdrževanje smuči. Primeren je za reden tek.
LH in HF = nova generacija učinkovitejših voskov. Odbijajo vodo tako z vnašanjem fluoriranih hidrofobnih komponent. LF - rahlo flouriran: primeren za treninge in dolge teke. HF - močno flouriran: visoko učinkovit vosek za tekmovanja.

Kako namažete smuči?

Pred nanašanjem voska pripravite drsno površino s pomočjo bronaste krtače. Vosek z likalnikom enakormerno nanesite po površini (po celotni dolžini drsne površine) in nato odstranite odvečen vosek iz utora tako, da postrgate drsno površino s strgalom. Na koncu očistite drsno površino z najlonsko krtačo.
Glejte videe na YouTube kanalu proizvajalca Inovik.