Sklic : 8529947
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
HOKEJSKA PALICA

Modra palica za hokej na travi FH990 za odrasle

KOROK
5/5
5/5

Barva : BLACK / Glacier blue

Ocena velikosti
Trenutno ocene velikosti izdelek še nima
Po nakupu izdelka lahko ocenite ustreznost velikosti
Decathlon
Palica je namenjena naprednim igralcem, ki iščejo palico, ki zaradi nizkega loka omogoča odličen nadzor, ter moč zaradi 95 % karbona. Palica za hokej na travi znamke Korok. Primerna je za napredne igralce. Palico uporabljajo svetovni športniki: Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez in Victor Charlet.

Prednosti izdelka

Kontrola smeri Nizek lok zagotavlja boljši nadzor med preigravanjem, podajami in 3D igro.
Moč 95 % delež karbona in nizek lok za več moči.
Kontakt z žogo Trda palica, ki poveča natančnost.
Manevrabilnost Nizki lok 24 mm/250 mm in težišče pri 390 mm omogočata boljše igranje.
Blaženje vibracij Karbon in pena iz PE/EVA v predelu ročaja.
Ergonomski prijem Udoben ročaj iz PU s premerom 30 mm.
Vzdržljivost 95 % karbona in 5 % vlaken aramida za večjo trpežnost.

Tehnične informacije

Sestava

95 % karbona, 5 % aramida.

Lok in teža

Nizki lok, položaj loka 250 mm, višina loka 24 mm. Teža: 550 g (+/- 20 g). Težišče: 380 mm.

Podrobnejši opis

Japonska karbonska vlakna 12 K 800 Tex (Toho Tenex) in steklena vlakna 1080 Tex. Struktura z dvojnim kanalom. Aramid v predelu glave. Ozek vrat za boljši nadzor. Standardna glava 45°. Ožja glava omogoča boljši nadzor. 1-mm debela pena (PE/EVA) v predelu ročaja blaži tresljaje. Ročaj iz poliuretana (debelina 1,8 mm) za dober prijem. Dolžina ročaja: 42 cm.

Podrobnejši opis (nadaljevanje)

Skupni premer ročaja 31 mm. Širina in dolžina vratu pri 47 cm: 3,7 cm, 10 cm.

Izdelek so odobrili naši športniki

Jill Boon, nekdanja kapetanka belgijske reprezentance, olimpijka (London 2012), igralka ekipe Brussels Royal Racing Club (Belgija). Berta Bonastre, igralka v španski reprezentanci, dobitnica bronaste medalje na svetovnem prvenstvu 2018 in evropska prvakinja 2019, olimpijka (Rio 2016), udeleženka na olimpijskih igrah v Tokiju 2021 in igralka ekipe Egara (Španija). Laura Nunnink, igralka v nizozemski reprezentanci, evropska prvakinja 2017, 2019 in 2021, dobitnica srebrne medalje v Riu).

Izdelek so odobrili naši športniki (nadaljevanje)

Victor Charlet, kapetan francoske reprezentance, igralec v ekipi Waterloo Ducks (Belgija).

Iz česa so izdelane palice?

Medtem ko so včasih hokejske palice bile izdelane iz lesa, je danes večina palic izdelanih iz kompozitov (steklenih vlaken, karbonskih vlaken in aramidnih vlaken). Kevlar je ime znamke, ki proizvaja vrsto aramida. Palice so lahko izdelane tudi 100-% iz lesa, iz lesa z ojačitvami iz steklenih vlaken ali karbona, 100-% iz steklenih vlaken ali iz steklenih vlaken z različnim deležem karbona.

Iz česa so izdelane palice? (nadaljevanje)

Palice v primeru visokega deleža karbona pogosto vsebujejo od 5 do 10 % aramida.

Lastnosti in uporaba

Steklena vlakna so bolj trda, lažja in bolj odporna na obrabo kot les. Zagotavljajo večjo moč in rahlo manjši nadzor. Karbon je lažji in še bolj trden. Zagotavlja večjo moč in manj nadzora, če vaše tehnične sposobnosti niso na visoki ravni. Aramid se v predelu vratu uporablja kot dodatek h karbonu. Lahko se uporablja tudi na drugih delih palice za boljšo odpornost na obrabo.

Kako je izdelana kompozitna palica?

Palice iz kompozitov so izdelane iz več slojev vlaken, ki so oviti okrog votlega jedra z enim ali več kanali. Kombinacija materialov, število slojev in struktura jedra se razlikujejo glede na posamezen del palice. Delež karbona nam ne pove veliko o lastnostih palice.

Izbor ustrezne sestave

Otroci, ki se učijo igrati, naj se odločijo za leseno palico. Ko bodo napredovali, lahko leseno palico zamenjajo s palico iz steklenih vlaken in kasneje s palico z deležem karbona. Odrasli začetniki lahko začnejo igrati s palico iz steklenih vlaken. Napredni in izkušeni igralci naj si izberejo palico iz karbonskih vlaken.

Kaj je lok palice?

Hokejska palica ni ravna, ampak je zakrivljena. Lok palice je odvisen od maksimalne višine palice.

Kaj je lok palice?(nadaljevanje)

Običajno imajo palice lok pri višini okrog 15 mm.

Vrste loka

Standardni lok: višina loka od 17 do 20 mm in položaj loka pri 300 mm. Srednji lok: višina loka od 23 do 24 mm in položaj loka pri 300 mm. Nizek lok: višina loka od 24 do 25 mm in položaj loka pri 250 mm. Izjemno nizek lok: višina loka od 24 do 25 mm in položaj loka pri 200 mm.

Standard loka (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) mora palica za hokej na travi imeti položaj loka najmanj pri 200 mm, medtem ko je višina loka omejena na 25 mm.

Izbor ustrezne palice

Začetniki naj izberejo palico z običajnim lokom. Napredni in izkušeni igralci, ki si želijo dober nadzor žoge, podaj in strelov naj izberejo palico s srednjim lokom. Izkušeni igralci, ki veliko preigravajo in odlično nadzorujejo žogo med hitro igro naj izberejo palico z nizkim lokom. Za izvajanje tehnike streljanja drag flick izberite palico z izjemno nizkim lokom.

Teža palice

Večina palic za odrasle tehta od 520 do 580 g. Palice za otroke tehtajo od 400 g naprej. Teža palice se lahko razlikuje od 20 do 30 g tudi pri enakem modelu palice.

Standard teže (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) je lahko največja teža palice za hokej na travi 737 g. Večina palic za odrasle tehta od 520 do 580 g. Palice za otroke tehtajo od 400 g naprej. Teža palice se lahko razlikuje od 20 do 30 g tudi pri enakem modelu palice.

Zakaj je pomembno težišče?

Pri palicah z enako težo je pomemben način razporejanja teže po palici. Težišče je gravitacijska točka, ki se meri od konice glave. Težišče, ki je bližje ročaju, daje občutek, da je palica lažja. To omogoča boljše obvladovanje palice. Težišče, ki je bližje glavi (težišče v glavi), daje občutek, da je palica težja. To omogoča večjo moč.

Izbor ustrezne teže in težišča

Če želite poskrbeti za večji nadzor, izberite palico z višjim težiščem. Če si želite več moči, izberite palico z nižjim težiščem.

Izbor velikosti

Velikost palice je navedena v palcih. 1 palec = 2,54 cm. Za odrasle je standardna dolžina 36,5 palca. Določene palice so na voljo v dolžini 37,5 in 38,5 palcev, da zagotovijo večji doseg in moč. Te palice so primerne za zelo napredne igralce. Igralec, ki je višji od 1,8 m lahko izbere tudi palico dolžine 37,5 in 38,5 palcev, vendar naj predhodno natančno preveri lastnosti palice.

Standard dolžine (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) hokejska palica ne sme biti daljša od 41 palcev (105 cm).

Splošni nasvet za izbor palice

Izberite palico z ustrezno dolžino, sestavo (notranja struktura), lokom, težo in težiščem.

Razvoj

Izdelek je skupaj zasnovala naša ekipa za razvoj izdelkov, ki jo sestavljajo ljubitelji igranja hokeja (produktni vodje, oblikovalci, inženirji, tehniki v laboratoriju in razvijalci prototipov ter športniki, kot so Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez in Victor Charlet).

Razvoj (nadaljevanje)

Izdelek smo zasnovali v sodelovanju s partnerskimi in lokalnimi klubi, Decathlonovimi strokovnjaki za raziskave in razvoj, strokovnjaki za proizvodnjo kompozitnih materialov ter enim od največjih proizvajalcev palic na svetu.

Informacije

Vse navedene informacije smo prejeli od proizvajalca izdelka ali od ekip, ki so za nas opravile testiranje.

Klasifikacija

Odrasli, napredni igralci, nizki lok, 80-% do 100-% iz karbona.

Velikosti

36,5, 37,5, 38,5

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Ročaj
95% Karbon, 5% Aramid
Ročaj
100% Poliuretan
Nasveti glede zaloge Po uporabi s palice očistite umazanijo. Obrišite jo z vlažno krpo. Po potrebi jo obrišite in očistite.

Naše obveze

Jill Boon (Belgija), Lucie Breyne (Belgija), Tiphaine Duquesne (Belgija), Judith Vandermeiren (Belgija), Berta Bonastre (Španija), Manuela Urroz (Čile), Laura Nunnink (Nizozemska), Esme Burge (Anglija), Thomas Briels (Belgija), Victor Wegnez (Belgija), Jacob Draper (Wales) in Victor Charlet (Francija).
Preizkusni izdelek Izdelek smo testirali v laboratoriju in na terenu pri dejanskih pogojih uporabe.
Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe