Sklic : 8574575
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
MATERIAL IN ORPEMA ZA GIMNASTIKO

Podloga za malčke

DOMYOS
Decathlon
Mehka in debela podloga, po kateri se malčki lahko plazijo in igrajo. Razloži se na štiri dele. Mere: 1,8 x 0,78 x 3,7. Zložljiva in mehka podloga za razvoj motoričnih veščin. V trenutku se raztegne. Nevtralne barve se bodo ujemale z bivalnim prostorom.

Prednosti izdelka

Pomaga pri razvoju motoričnih veščin Čvrsta in trdna podloga, ki pomaga otroku pri razvoju.
Kompaktnost Zložene mere: 14,5 cm x 78 cm x 45 cm.
Prijem Podloga ne drsi po tleh.
Lahkost Teža podloge: 1,6 kg.
Lahkost uporabe Enostavno ustvarite udoben in varen igralni kotiček za otroka.
Enostavno vzdrževanje Vodoodporen material, enostavno se čisti z milnico.

Tehnične informacije

Kako podloga spodbuja otrokov psihomotorični razvoj?

Omogoča otrokom, da izboljšajo svojo propriocepcijo. Propriocepcija je potrebna, da otrok doseže prelomnice pri psihomotoričnem razvoju. Podloga vam omogoča, da varno izvaja te gibe. Tako ta simulativna podloga pomaga otroku pri psihomotoričnem razvoju.
Izdelek je odobril fizioterapevt.

Faze pridobivanja dinamičnega ravnotežja

Otroci do četrtega leta se morajo naučiti, kako nadzorovati svoje telo in se gibati v vseh smereh tako, da počasi prestavljajo noge eno pred drugo. Pri štirih letih lahko otroci hodijo tako, da postavljajo eno stopalo pred drugega na gredi, ki je široka za eno in pol stopalo.
Pri šestih letih lahko otroci hodijo s postavljanjem stopal enega pred drugega, od pete proti prstom, na podlogi, ki je široka vsaj za širino njihovih stopal.

Psihomotorični razvoj

Otrokov psihomotorični razvoj je odvisen od genetike, motoričnih in psiholoških dejavnikov. Izdelek lahko vpliva na otrokov psihomotorični razvoj, če podpira njegove motorične veščine. Vključuje več pogledov na motorične veščine: mapiranje telesa, dinamično koordinacijo, ravnotežje, koordinacijo rok in oči, fine motorične veščine ter časovno in prostorsko strukturiranje.

Mapiranje telesa

Mapiranje telesa je predstava, kako otroci vidijo svoje telo. Daje jim fino kontrolo gibov, dojemanje telesa in splošno zavedanje samega sebe. Gradi se na podlagi izkušenj in dejanj ("čuti telo, telo se giblje"), preden se predstavi in opiše ("predstavljeno telo", risanje oseb). Z gibanjem otroci izpopolnjujejo mapiranje telesa in povečajo možnosti boljšega gibanja v prihodnosti.

Koordinacija roke in očesa

Koordinacija roke in očesa vključuje dejanja, ki nam pomagajo ciljati s celim telesom ali le delom telesa. Otroci razvijejo to veščino z mapiranjem poti, nato z uporabo rok in stopal za ciljanje večjih predmetov in tarč. Nato predmeti in tarče postajajo vse manjši, dokler ne dosežejo fine kontrole prstov: igranje klavirja, pisanje itd.

Prostorsko-časovno strukturiranje

Prostorsko-časovno strukturiranje vključuje vse, kar označuje otrokov položaj v času (prej/potem, ritmične aktivnosti, dan/noč, letni čas itd.) in prostoru (spredaj/zadaj, zgoraj/spodaj, levo/desno itd.).

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Pena
100% Polietilen
Naboj
40% Poliuretan, 60% Poliester
Trak z ježkom
100% Poliester
Navodila za vzdrževanje: Očistiti z vlažno krpo.

Naše obveze

Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe