Sklic : 8573829
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
MOŠKE PUHOVKE IN BREZROKAVNIKI ZA TREKING

Črna moška pohodniška podložena jakna s kapuco MT100

FORCLAZ
4.5/5
4.5/5

Barva : BLACK

Ocena velikosti
Trenutno ocene velikosti izdelek še nima
Po nakupu izdelka lahko ocenite ustreznost velikosti
Decathlon
Jakna je zasnovana za udobne pohode pri temperaturi do −5 °C. Je topla, lahka in trpežna. Zaradi tehnične zasnove je jakna kompaktna in tanka, hkrati pa poskrbi za toploto. Tako boste poskrbeli za lažje pohode! Ekološko zasnovano polnilo je izdelano iz 70 % recikliranega poliestra.

Prednosti izdelka

Toplota Udobna od −5 °C do 5 °C.
Polnilo (125 g/m²). Zategovanje na robu.
Kompaktnost Enostavno jo pospravite v levi žep z zadrgo.
Vzdržljivost > 20.000 ciklov. Martindalov preizkus. 20 den. Material iz poliamida.
Odbija vodo Obdelava zunanje površine (brez PFC-ja) prepreči vpijanje vode.
Teža Jakna v velikosti L tehta približno 400 g.
Enostavno vzdrževanje Sintetičen material in polnilo sta primerna za strojno pranje pri 30 °C.
Eko dizajn Polnilo iz 70 % recikliranega poliestra. Siva, ekološko obarvana podloga.

Tehnične informacije

Preverite ekološko zasnovo podložene jakne

Polnilo jakne je izdelano iz 70 % recikliranih poliestrskih vlaken. Podlogo smo obarvali s pomočjo postopka bi-ton, pri katerem barvamo samo vsako drugo nit. Nit obarvamo s pomočjo postopka, pri katerem barvne pigmente dodamo že med proizvodnjo niti in se tako izognemo uporabi kopeli za barvanje, s čimer zmanjšamo porabo vode. Ta postopek v primerjavi s klasičnim postopkom barvanja zmanjša izpust CO2 za 40 %.

Dodatne informacije o trajnostnem razvoju

Pri modrih, kaki zelenih in črnih jaknah MT100 zunanji material barvamo s postopkom dope dye, ki je prijazen do okolja (nit obarvamo pred pletenjem), s čimer izpuste CO2 zmanjšamo za 36 %. Več informacij: http://sustainability.decathlon.com/

Kako topla je jakna?

Jakna, uporabljena kot tretji sloj, je bila med standardiziranim preizkusom v toplotni komori odobrena za temperaturo −5 °C. Model je bil pri testiranju oblečen v sintetično majico z dolgimi rokavi in lahek flis. Preizkus izvedemo pri vetru s hitrostjo 5 km/h.
Jakno smo preizkusili tudi med mirovanjem. V tem primeru temperatura udobja znaša 5 °C.

Želite izvedeti več o polnilu?

Polnilo je izdelano 100-% iz poliestra (od tega je 70 % recikliranega) z gostoto 125 g/m² na telesu in z gostoto 100 g/m² na rokavih in kapuci.
Polnilo je izdelano iz spiralnih vlaken s prevleko iz silikona, zato je izjemno stisljivo in trpežno. Kljub temu, da ni debelo, nudi dobro toplotno zaščito, saj ujame zrak, zato ostane lahko. Toploto zadržuje tudi, ko je jakna mokra.

Trpežni materiali

20-denski poliamid je odporen na 20.000 ciklov drgnjenja. Martindalov preizkus, standard 12947-2. Zunanji del: 100-% iz 20-denskega poliamida z gostoto 39 g/m². Podloga: 100-% iz poliamida z gostoto 35 g/m². Material sestavlja mešanica 15-denskih in 20-denskih niti.

Vodoodbojnost materiala (ni enako kot vodoodpornost)

Vodoodbojnost pomeni, da voda zdrsi s površine, ne da bi se vpila v material. Tako material ne vpije vode in ostane lahek, zračen in topel. Vodoodbojnost materiala zagotovite s pomočjo posebne obdelave zunanje površine, ki pa sčasoma oslabi.
Priporočamo, da to obdelavo obnovite po vsakem pranju.

Vodoodbojna obdelava brez PFC-ja

Pri jakni Trek 100 smo uporabili vodoodbojno obdelavo brez PFC-ja. PFC se uporablja za zagotavljanje vodoodbojnosti materiala, vendar pa je nevaren za okolje in ljudi. Če PFC nadomestimo z drugimi tehnikami, ki so enako učinkovite, zmanjšamo svoj vpliv na okolje.

Kako obnoviti vodoodbojnost?

Priporočamo, da po pranju jakno popršite s pršilom za obnavljanje vodoodbojnosti, ki ohrani hidrofobne lastnosti zunanjega materiala: https://www.decathlon.co.uk/p/fabric-waterproofing-liquid-250-ml/_/R-p-308192

Kako popraviti jakno?

Med pohodi se lahko podložena jakna strga! Dobra novica je, da lahko jakno popravite in tako preprečite povečanje raztrganine ali izgubo sintetičnega polnila.

Funkcije

Zadrga pod zavihkom zagotavlja zaščito pred vetrom. Elastičen patent. Trak na vrhu ovratnika nudi zaščito brade. Zategovanje na robu z elastično vrvico in zaporo.
Kapuca z elastično vrvico.

Primerjava okoljskega vpliva izdelkov

Vpliv izdelka na okolje je izračunan glede na njegovo celotno življenjsko dobo in upošteva različne dejavnike. Izdelku je dodeljena splošna ocena od A do E, ki omogoča, da izdelek primerjate z isto ali drugo vrsto izdelka (majice, hlače, nahrbtniki itd.) in tako z lahkoto prepoznate izdelek, ki ima najboljši vpliv na okolje.
Podjetje Decathlon se je prostovoljno odločilo za prikaz te sheme okoljskih oznak.
Za več informacij obiščite: http://sustainability.decathlon.com/.

Teža

XS: 0,33 kg
S: 0,38 kg
M: 0,39 kg
L: 0,4 kg
XL: 0,41 kg
2XL: 0,42 kg
3XL: 0,43 kg

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Glavni material
100% Poliamid
Glavna podloga
100% Poliamid
Polnilo
100% Poliester
Navodila za vzdrževanje: Zaprite zadrge pred pranjem.
Navodila za pranje
Strojno pranje - 30° max - normalno
Strojno pranje - 30° max - normalno
Ne uporabljajte belila
Ne uporabljajte belila
Strojno sušenje - nizka vročina
Strojno sušenje - nizka vročina
Ne likajte
Ne likajte
Ni primereno za kemično čiščenje
Ni primereno za kemično čiščenje
Nasveti glede zaloge Da ohranite napihljivost polnila priporočamo, da jakno shranite na obešalniku in je ne prepogibate.

Naše obveze

Preizkusni izdelek Novembra 2017 je 6 pohodnikov (4 moški in 2 ženski) in nekaj članov ekipe oblikovalcev znamke Forclaz, jakno štiri dni preizkušalo v južnih francoskih Alpah.
Poskrbeli smo še za zadnje izboljšave in potrdili, da je jakna primerna za gorske pohode.
Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe