SIMOND
8388735
Rožnata trojna vrv za plezanje in gorništvo EDGE DRY (8,9 mm x 50 m)
114,99 €
Z davkom
Razpoložljivost v trgovinah
Razpoložljivost v trgovinah
Vrv je zasnovana za intenzivno uporabo med gorništvom. Predstavlja najboljšo vrv znamke Simond. Je lahka, kompaktna in hidrofobno obdelana.
PREDNOSTI
Vzdržljivost
UIAA DRY vodoodbojna obdelava (jedro in ovoj), ki je odporna na sneg in led.Lahkost
Izjemno lahka (54 g/m), zato je pri hoji ali plezanju lažja za prenašanje.Ergonomski prijem
Tanka vrv za enostavno varovanje. Preverite združljivost z varovalno napravo.Raztegljivost
Zaradi nizke ulovitvene sile 7,9 kN ima dobro udarno moč.Večnamenskost
Skladna je s tremi standardi za dinamične vrvi:enojna, dvojna, vrv dvojček.
TEHNIČNE INFORMACIJE
Obdelava UIAA Dry
Vrv ima oznako UIAA za vodoodbojnost.
Kratek povzetek preizkusa:
vzorec vrvi je bil izpostavljen rahli obrabi po celi svoji površini, kar ustreza večdnevni uporabi.
Vrv smo namakali 15 minut.
Količina absorbirane vode ne sme biti večja kot 5 % teže vzorca.
Vrvi Simond Dry zlahka izpolnjujejo zahteve UIAA.
Mehanske lastnosti vrvi bodo v mrzlih in mokrih pogojih vzdržale dlje.
Kratek povzetek preizkusa:
vzorec vrvi je bil izpostavljen rahli obrabi po celi svoji površini, kar ustreza večdnevni uporabi.
Vrv smo namakali 15 minut.
Količina absorbirane vode ne sme biti večja kot 5 % teže vzorca.
Vrvi Simond Dry zlahka izpolnjujejo zahteve UIAA.
Mehanske lastnosti vrvi bodo v mrzlih in mokrih pogojih vzdržale dlje.
Ultrazvočni zaključki vrvi
Zaradi novega postopka ultrazvočne fuzije obraba zaključkov vrvi ni več težava.
Označba sredine vrvi
Črna označba sredine vrvi za dodatno varnost.
Teža
54 g/m.
Opozorilo: meritve teže so izvedene skladno s standardom EN 892. Primer merjenja posamezne vrvi: vrv mora biti 1 minuto izpostavljena napetosti 10 kg pri zelo natančno določenih pogojih temperature in vlage.
Tako dobimo pravo težo vrvi, ki je pogosto večja od teže, določene v standardu.
Merjenje teže skladno s standardom se uporablja za primerjavo dveh vrvi med seboj.
Opozorilo: meritve teže so izvedene skladno s standardom EN 892. Primer merjenja posamezne vrvi: vrv mora biti 1 minuto izpostavljena napetosti 10 kg pri zelo natančno določenih pogojih temperature in vlage.
Tako dobimo pravo težo vrvi, ki je pogosto večja od teže, določene v standardu.
Merjenje teže skladno s standardom se uporablja za primerjavo dveh vrvi med seboj.
Tehnične lastnosti
Število padcev 5/15/35. Ulovitvena sila: 7,9 kN / 6 kN / 9,5 kN.
Dinamični razteg: 32,3 % / 29,7 % / 26,8 %.
Statični razteg: 8,2 % / 8,2 % / 4,9 %.
Drsnost ovoja: 0. Število pramenov: 40.
Dinamični razteg: 32,3 % / 29,7 % / 26,8 %.
Statični razteg: 8,2 % / 8,2 % / 4,9 %.
Drsnost ovoja: 0. Število pramenov: 40.
Vzdrževanje vrvi
Da bi zmanjšali obrabo vrvi, jo morate pravilno vzdrževati.
Ker umazanija povzroča obrabo, priporočamo naslednje:
vrv hranite v vrečki. Umazano vrv operite v čisti, mlačni vodi.
Pri trdovratnejših madežih vrv operite z milom, ki naj bo pH nevtralno (na primer milo znamke Marseille / gospodinjsko milo), nato pa jo dobro sperite z vodo.
Vrv posušite na soncu, na varni razdalji od vseh virov toplote.
Ker umazanija povzroča obrabo, priporočamo naslednje:
vrv hranite v vrečki. Umazano vrv operite v čisti, mlačni vodi.
Pri trdovratnejših madežih vrv operite z milom, ki naj bo pH nevtralno (na primer milo znamke Marseille / gospodinjsko milo), nato pa jo dobro sperite z vodo.
Vrv posušite na soncu, na varni razdalji od vseh virov toplote.
Shranjevanje vrvi
Vrv hranite na hladnem in suhem mestu, proč od svetlobe, vlage in jedkih sredstev. Poleti vrvi nikoli ne puščajte v avtomobilu.
Preverjanje vrvi
Vrv morate redno pregledovati. To storite tako, da vrv povlečete skozi roke in jo meter za metrom pregledate po celotni dolžini. Tako boste hitro opazili morebitne zareze ali obrabljene dele in šibke točke. Če opazite kakršne koli nepravilnosti, če je jedro na določenih mestih vidno, če je vrv deformirana ali je presegla število padcev, jo je treba zamenjati. Varnost naj bo na prvem mestu!
Standard/Certifikat
EN 892:+A1: 2016