Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
  • Črna in modra jahalna čelada 100
  • Črna in modra jahalna čelada 100
  • Črna in modra jahalna čelada 100
Črna in modra jahalna čelada 100
FOUGANZA
8602505

Črna in modra jahalna čelada 100

28,99 €
17,99 €
-37%
Najnižja cena v 30 dneh pred popustom je bila 28,99 €
Z davkom
  • Črna in modra jahalna čelada 100
  • Črna in modra jahalna čelada 100
  • Črna in modra jahalna čelada 100
Črna in modra jahalna čelada 100
Color :
Size :
Vodič velikosti Moja velikost je:
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Čelada je namenjena začetnikom. Ščiti glavo pred udarci pri padcih.

PREDNOSTI

Zaščita pred trčenjem

Zaščita pred trčenjem

Certifikat EN1384: 2017 jahalna čelada.
Prilagodljiv

Prilagodljiv

Nastavitveno kolesce omogoča nastavljanje velikosti jahalne čelade.
Udobje

Udobje

Pena na jermenih in znotraj čelade za maksimalno udobje.
Prezračevanje

Prezračevanje

Ohranite hladno glavo v sedlu: zunanja školjka ščiti pred vročino.
Stabilnost

Stabilnost

Sistem zapenjanja s štirimi točkami za dobro oporo.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Standardi

Certifikat EN1384: 2017 jahalna čelada.

Velikosti

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm).

Lahka

530 g v velikosti M (55 -58 cm).

Zaščita

Začenjate z jahanjem? Izberite to čelado, ki je namenjena prav začetnikom. Model, ki je bil testiran v naših delavnicah, absorbira nekaj energije udarca tako, da se delno deformira školjka čelade in/ali zaščitni material. V primeru padca zamenjajte čelado: poškodbe niso vedno vidne in jih pogosto lahko najdemo v notranjosti izdelka.

Anatomski dizajn

Vaša jahalna oprema vam mora nuditi udobje in mora biti ravno pravšnje velikosti. Ta čelada je nastavljiva in se odlično prilega velikosti glave. Na voljo je v štirih velikostih, od XS do L oziroma od velikosti 48 do 58. Za pravo velikost jo pomerite in nastavite s pomočjo kolesca. Lahko in hitro se nastavi, ne glede na velikost vaše glave.

Udobje

Za popolno uživanje v jahanju in popolno udobje. Inženirji pri Fouganzi so dodali peno jermenom za še več udobja. Notranjost čelade je obdana s penasto oblogo, ki jo lahko odstranite in operete. Penasti vložek pod brado preprečuje ščipanje, do katerega pride, ko otroci dobijo svoje prve čelade.

Prileganje

Učinkovita zaščita je tista, ki se ravno prav prilega. Čelada ima sistem štirih točk nastavitve. Ker te štiri točke povezujejo jermen in školjko, ima čelada odlično oporo na glavi in nudi uravnoteženo zaščito. Zdaj lahko jahate po mili volji: če je zaščita prave velikosti, ne bo šla nikamor. Nič več skrbi, da bi čelada padla na oči in vam zastirala pogled.

Zračenje

Ker so poniji in konji včasih nepredvidljivi ima čelada še eno lastnost, ki vas bo hladila: čelada ima približno petdeset lukenj na vrhu za odvajanje vročine. Naša ekipa je hotela zagotoviti, da imate od ježe kar največ.

Zasnova

Samo zato, ker začenjate z ježo, še ne pomeni, da ne morete imeti lepe opreme. Oblikovalci čelade so imeli v mislih naslednje: čelada je na voljo v več barvah.

Enostavno vzdrževanje

Zunanjost čelade očistite s krpo.
Močno odsvetujemo uporabo topil ali drugih agresivnih sredstev, saj bi lahko vplivali na učinkovitost čelade in jo poškodovali. Notranjo penasto oblogo lahko odstranite in jo ročno operete v mrzli vodi.
Pri shranjevanju in med transportom zaščitite čelado pred umazanijo, praskami in svetlobo z vrečko iz materiala.

Namestitev čelade

Za optimalno zaščito mora biti čelada v tesnem stiku z glavo, vendar je ne sme stiskati. Če je jermenje dobro nameščeno, se čelada ne sme premikati naprej ali z ene strani na drugo. Pašček čelade mora potekati pod čeljustjo in ne nad njo. Nameščen mora biti dovolj tesno, da se čelada ne premika, vendar vas ne sme dušiti.

Ublažitev udarca

Čelada je bila zasnovana, da vpije nekaj energije udarca, zato se školjka ali zaščitni material delno deformira.
Čelada lahko zmanjša resnost poškodb glave. Zaščita, ki jo nudi čelada, je odvisna od vrste nesreče, saj nošenje čelade ne prepreči vedno smrtnih primerov ali trajnih poškodb.

Navodila za uporabo

Vemo, da komaj čakate, da bi preizkusili svojo čelado, vendar pred uporabo preberite navodila za uporabo. Čelada je namenjena izključno jahanju in je ne smete uporabljati za motociklistične, snežne ali zračne športe. Če se boste kljub opozorilu odločili, da jo uporabite v druge namene, ta čelada ne bo izpolnjevala ustreznih zaščitnih potreb. Svetujemo vam, da poiščete ustreznejšo zaščito.

Življenjska doba

Vam je všeč vaša čelada 100? Na žalost je ne boste mogli imeti za večno. Da boste učinkovito zaščiteni, vam svetujemo, da jo zamenjate po vsakem padcu. Lahko je videti popolnoma v redu, vendar se poškodbe notranjosti ne vidijo. In tudi če imate srečo in nikoli ne padete s konja, bi čelado morali zamenjati vsakih pet let.

Pogoji vračila za osebno zaščitno opremo

Jahalna čelada je osebna zaščitna oprema. Prepričajte se, da vam izdelek resnično ustreza.
Če jo morate vrniti, se prepričajte, da imate še vedno navodila, oznake in, kjer je to mogoče, originalno embalažo. Tako jo bomo lahko prodali. Skupaj lahko spoštujemo naš planet.