SUBEA Ref. 8528400 2659133

Bež in zelena maska za potapljanje EASYBREATH 900 za odrasle

44,99 €
Z DDV
Barva: ZELENA / BEŽ
  • ZELENA / BEŽ
  • TURKIZNA / ČRNA
  • SIVA / ČRNA
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Maska je zasnovana za potapljanje. Omogoča, da izenačite pritisk v ušesih in tako lahko raziskujete nekaj metrov pod vodo.

PREDNOSTI

Lahkost uporabe

Polna maska za naravno dihanje skozi usta in/ali nos.

Proti megljenju

Ekskluzivna tehnologija kroženja zraka, ki preprečuje rosenje maske.

Vidno polje

Panoramsko vidno polje, učinek 180°.

Neprepustnost / tesnilo

Sistem dry-top omejuje vdiranje vode skozi zgornji del dihalke.

Uravnavanje

Mehek nosni del za izenačenje pritiska ušes in potop do 3 metre.

Instructions


TEHNIČNE INFORMACIJE

Pred vsako uporabo maske Easybreath (še posebej, če jo uporablja otrok), storite naslednje

- Držite dihalko ter jo premikajte levo in desno. Kroglica mora neovirano slediti gibom.

- Preverite, ali je tesnilo na svojem mestu, v dobrem stanju in pravilno nameščeno. Preverite, ali so vsi ventili na svojem mestu, plosko ležijo in niso preoblikovani.

- Preverite celotno sestavo maske in se prepričajte, da rob, okvir ali steklo niso poškodovani.

- Maske nikoli ne uporabljajte brez dihalke.

Kaj naj storim, če se maska megli?

Če se maska megli, priporočamo, da sledite zgoraj navedenim štirim korakom, masko pravilno namestite in preverite, ali ste izbrali pravo velikost maske Easybreath glede na svoj obraz. Če se težava nadaljuje, maske ne uporabite in kontaktirajte najbližjo Decathlonovo trgovino.

Varnost pri potapljanju

Potapljanje z dihalko je preprosta in zabavna aktivnost za vso družino! Dihanje z dihalko je zahtevnejše od preprostega plavanja. Če čutite utrujenost, pomanjkanje zraka ali vrtoglavico, snemite masko in pojdite iz vode. Uporaba tega izdelka ni priporočljiva, če imate težave s srcem in ožiljem ter z dihali (pljučne okužbe, angina, astma, hipertenzija, bolezni srca itd.). Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.

Katere maske Easybreath so na voljo v Decathlonu?

Maska Easybreath: omogoča dihanje skozi nos in usta, ponuja široko vidno polje in sistem proti rosenju s kroženjem zraka. Na voljo za odrasle in otroke.Maska Easybreath + (540): poleg tega akustični ventil, ki vam omogoča bolj slišno govorjenje na površini, z glavo nad vodo (ne da bi morali odstraniti masko! )Maska Easybreath 900: mehak nos, ki omogoča izravnavo ušes in omogoča spust do globine do 3 m. Ne ostanite na površju, spustite se!

Kaj je maska Easybreath 900 za odrasle?

Ima enake lastnosti kot maska Easybreath 500 (zaščita pred rosenjem, panoramsko vidno polje, enostavno nadevanje, potapljanje dry-top), vendar je glavna razlika v tem, da maska Easybreath 900 ponuja nekaj novega: dostop do nosu. Mehek del na nosu omogoča, da izenačite pritisk v ušesih in se potapljate brez nevarnosti za poškodbo bobničev. Polna moč zasnove Easybreath z možnostjo potopa!

Zakaj ima maska Easybreath mehek nosni del?

Kljub majhni prostornini se med plavanjem pod vodo in prostim potapljanjem (do globine 3 m) pritisk okoli vas poveča. To lahko povzroči neprijeten občutek v ušesih. Da bi zmanjšali ta neprijeten občutek, se primite za nos in nežno pihnite, da pošljete zrak v ušesa.

Pritisk bo tudi pritisnil masko ob obraz. Za lajšanje morebitnega nelagodja preprosto izdihnite skozi nos ali usta, da ponovno namestite masko.

Kako deluje ventil maske Easybreath?

Svež zrak se dotakne stekla, preden pride skozi nosne zaklopke v nos ali usta. Stalen dotok svežega zraka zmanjša količino rosenja v maski. Zrak, poln vlage in CO2 se odstranjuje skozi kanale, ki se nahajajo znotraj roba maske, ki ta zrak vodi v dihalko. Zrak se nenehno obnavlja. Pretok zraka, ki vstopa in izstopa, je ločen, da se prepreči mešanje zraka in omogoči dihanje svežega zraka. Licenca skupine Ocean Reef.

Kako sistem dry-top preprečuje vdiranje vode?

Maska uporablja tehnologijo dry-top. Sistem je bil oblikovan za preprečevanje vdora vode v dihalko v razburkani vodi, ko so na površini majhni valovi ali ko se uporabnik ob opazovanju morskega dna nagne preveč naprej. Dihalka ima plovec, ki se med potopom dihalke dvigne in zapre njeno odprtino. Da se plovec ponovno sprosti, dihalko dvignite iz vode in pihnite v masko.

Zakaj maska Easybreath ni zasnovana za potapljanje?

Masko Easybreath priporočamo uporabnikom, ki želijo predvsem poskrbeti za udobno dihanje in široko vidno polje.

Zasnova maske Easybreath je odlična za osebe, ki večinoma opazujejo z gladine in se želijo prosto potapljati v plitvih predelih.

Katera velikost je primerna zame?

Maska Easybreath 900 je na voljo v dveh velikostih, ki zajemata 90 % vseh velikosti obrazov odraslih.

Od 12 let naprej in pri majhnih obrazih se odločite za velikost S/M. Za večje obraze uporabite velikost M/L. Če želite izbrati pravo velikost, v trgovini masko namestite na obraz tako, da se dobro prilega. Med predelom brade in masko ne sme biti prostora.

Ali lahko uporabljam masko Easybreath, če imam brado?

Brada prepreči dober stik med robom maske in obrazom. Tesnjenje tako ni zagotovljeno. Da bi poskrbeli za dobro tesnjenje priporočamo, da se obrijete. V nasprotnem primeru lahko na brado nanesete debelo plast balzama, kot je vazelin.

Ali lahko nosim očala z masko Easybreath?

Večina okvirjev za očala bo preprečila, da bi maska pravilno tesnila, saj bo popačila okvir maske. Prav tako je takšna uporaba bolj zapletena.

Na kaj naj bom pozoren ob uporabi maske Easybreath?

Bodite pozorni na pesek! Izogibajte se stiku maske Easybreath s peskom, saj ta lahko opraska steklo maske. Če je pesek že prisoten, ob pripenjanju dihalke ne uporabljajte sile. Masko in dihalko pred nameščanjem in pripenjanjem izperite z vodo.

Pesek lahko zamaši tudi ventil v notranjosti dihalke. Dihalko temeljito izperite ali pa uporabite ključ, s katerim lahko skozi zadnje zračne odprtine sprostite ventil, in dihalko ponovno izperite.

Ali lahko popravim masko Easybreath, če se zlomi?

Podaljšajte življenjsko dobo svoje maske Easybreath! V trgovinah Decathlon je na voljo poprodajni servis. Zamenljivi deli (trak, pokrovček, dihalka, ventili) so na voljo na spletu ali v trgovini. Trak: 8316952. Ventil: 8363399. Dihalka: 8577515. Bel pokrovček: 8520085.

Mere maske

Višina: 29 cm. Širina: 18 cm.

Debelina: 12 cm.

Sestava

Sestava

Krilo: 100.0% Silikon; Leče za potapljanje: 10.0% Stiren Etilen Butadien Stiren, 90.0% Polikarbonat; Cev za potapljanje: 100.0% Polikarbonat; Okvir: 100.0% Polipropilen

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

Nasveti za shranjevanje

Hranite jo v suhem in temnem prostoru.

Omejitve glede uporabe

Ni primerna za otroke, mlajše od 12 let ali intenzivno plavanje.

TESTI IN GARANCIJA

Garancija na dele

Razpoložljivost nadomestnih delov, ki jih potrebujete za ta izdelek: 2 leti.

Video