EVADICT Ref. 8572253 2957190

Modri in črni moški tekaški copati za tek po brezpotjih RACE LIGHT

99,99 €
Z DDV
Barva: TURKIZNA
  • TURKIZNA
Vodič velikosti Moja velikost je:
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Copati so zasnovani za tek, dolg do 40 km, po različnih terenih.

PREDNOSTI

Lahkost

Tehtajo le 240 g v velikosti 41. So najlažji copati v naši kolekciji.

Vračanje energije

Tehnologija Up'Bar in Pebax v kombinaciji s 4-mm padcem za boljši pospešek.

Vzdržljivost

Mreža Matryx, izdelana v Franciji, zagotavlja trpežnost, oporo in zračnost.

Oprijem

Močan oprijem na vseh vrstah terenov po zaslugi 5-mm zarez.

Oblazinjenost

Medpodplat EVA nudi kombinacijo lahkosti in blaženja.

Ujemanje

Zasnova zagotavlja natančno prilagajanje (priporočamo za ozka stopala).

TEHNIČNE INFORMACIJE

Race Light: zgodba copatov, zasnovanih za hiter tek

Da, to moramo reči: copati so bili bistven izdelek, ki ga ni bilo v naši kolekciji. Bistven zato, ker so zasnovani za vse. Bistven zato, ker imajo ciljni uporabniki posebne potrebe, na katere pogosto pozabimo, saj ne predstavljajo večine tekačev. In z razlogom je na vrhu stopničk prostora le za eno osebo. Glede na okoliščine vas zdaj nič ne more zaustaviti: ti copati so prava rešitev za hiter korak.

Matryx: vrhunski material, ki zagotavlja zmogljivost in visoko kakovost

Patentiran vrhunski material Matryx, ki je dobro znan v svetu teka po brezpotjih, se izdeluje v regiji Rhone-Alpes. Izdelan je iz zelo trpežnega poliestra, obloženega s poliuretanom, zato je izjemno trpežen, lahek in zračen (odpornost na trganje in obrabo, zračnost). Odločili smo se, da dodamo nit kevlarja za še več opore.

Skratka, s ponosom vam predstavljamo to odlično sodelovanje.

Anatomija dobro oblikovanega copata

Opazujte profil copatov. Opazite greben, ki poteka vzdolž celotne dolžine podplata? To je tehnologija UpBar, zamisel, ki smo si jo izposodili iz linije Kiprun (cestni tek) in ki vključuje ploščico, ki smo jo zasnovali s pomočjo podologov. Zakaj? Optimizira odriv koraka in njegov energijski odgovor tako, da okrepi te stične točke, ne da bi vas to oviralo v gibanju.

Ko gredo copati z roko v roki z dosežki

Copati Race Light so zasnovani za tekmovanja (od 0 do 40 km, do 3 ure teka). Za daljše teke priporočamo uporabo modela Race Ultra. Primerni so tudi za treninge hitrega teka. Omeniti moramo še to, da, ko jih enkrat obujete, se copati ne bodo premikali. Posledično se lahko osredotočite na cilj in tečete hitro. Odlično se prilegajo stopalu in so primerni za ozka stopala hitrih tekmovalcev.

Otok Reunion: priprave na zahteven preizkus

Kaj je boljšega od zahtevnega terena, kot je otok Reunion, da bi preizkusili copate? Glede na preizkuševalce je bila izbira konvencionalna s tekači po brezpotjih, ki so na ITRA uvrščeni do 700. mesta: pravi tekmovalci so pripravljeni, da eksplodirajo. "Tekel sem neprekinjeno po 2,5-km krogu kar nekajkrat in bilo je zelo težko," se spominja Thierry Breuil, nekdanji elitni tekač po brezpotjih in produktni vodja teh copatov.

Nov žep za vezalke

Kar zadeva vezalke, smo porabili kar nekaj časa, da bi našli rešitev, kako izboljšati sistem spravljanja vezalk. Prednost spravljanja vezalk v žep je v tem, da preprečimo, da bi se zrahljale ali se zatikale za veje in podrastje.

Kakšna je posebna lastnost tega močnega raztegljivega žepa? Odpira se s spodnje strani na sprednjem delu copata. Posledično so vezalke bolj enakomerno razporejene v žepu.

In še druge prednosti

Copate Race Light opisujeta dve besedi: lahkost in odriv. Strinjali se boste, da je 240 g v velikosti 41 relativno (zelo) majhna teža. Kar zadeva odriv, je ta izboljšan s tehnologijo Up'Bar in nizkim padcem (4 mm). Ne pozabite: manjši je padec, bolj je "naraven" korak. Skratka, copati Race Light so resnično tekmovalni copati za vse terene.

Sestava

Sestava

Podloga in vložek: 75.0% Etilen vinil acetat, 25.0% Poliester; Zgornji del: 35.0% Poliuretan, 5.0% Termoplastični poliuretan, 60.0% Poliester; Podplat: 56.0% Sintetična guma, 44.0% Etilen vinil acetat

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

ROčNO PRANJE. - NAJVIšJA TEMPERATURA 40 °C. ROčNO PRANJE. - NAJVIšJA TEMPERATURA 40 °C.
NE SUšITI V SUšILNEM STROJU. NE SUšITI V SUšILNEM STROJU.
NE čISTITE NA SUHO. NE čISTITE NA SUHO.

Nasveti za shranjevanje

Ročno pranje. Ni primerno za pranje v pralnem stroju. Med teki v copate natlačite časopisni papir, da vpije vlago.

Omejitve glede uporabe

Zasnovani so za tekmovanja in treninge hitrega teka.

TESTI IN GARANCIJA

Testi

Potrebovali smo 18 mesecev, da smo začetno idejo razvili in izdelali najboljše tekmovalne copate. "Na copate smo ponosni, saj smo se držali naše ideje, tj. prosili so nas, naj zasnujemo sanjske copate in to smo tudi naredili. Po mojem mnenju je to odličen primer, kako lahko ekspertizo uporabimo za izboljšave na tekmovanjih," razloži Matthieu, produktni inženir. Kaj pa preizkuševalci? Nosijo jih ves čas.

Garancija

2 let(i)

Odobril

Copate so odobrili in tudi posvojili naši prostovoljni preizkuševalci na otoku Reunion in zelo smo jim hvaležni za ves čas, ki smo ga preživeli skupaj (Tiphanie, Alexandra, Aline, Patrice, Jean-Paul, Yoann). Zahvaljujemo se tudi drugim preizkuševalcem po celi Franciji: Delphine, Claire, Florianu, Xavierju, Léopoldu, Jeremyju, Samuelu, Francisu, Johnu in Albanu. Vsem najlepša hvala.

Video