SUBEA Ref. 8771671 4681834

Zelena in rožnata maska z akustičnim ventilom EASYBREATH 540 FREETALK za odrasle

29,99 €
Z DDV
Barva: KAKI / ROZA
  • KAKI / ROZA
  • RUMENA / MODRA
  • ROZA
  • TURKIZNA / ZELENA
  • BELA / VIJOLČNA
  • BELA / RUMENA
  • SIVA / ZELENA
  • SIVA / MODRA
  • ZELENA / ORANŽNA
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Maska je zasnovana za cel obraz. Ima ventil, ki omogoča boljšo komunikacijo na površini.

PREDNOSTI

Proti megljenju

Ekskluzivna zasnova kroženja zraka preprečuje rosenje.

Zvočna zmogljivost

V vodi se lahko zaradi posebnega ventila pogovarjate ne da bi odstranili masko.

Vidno polje

Panoramsko vidno polje, učinek 180°.

Neprepustnost / tesnilo

Dihalka z ventilom dry-top zmanjša vdor vode in prepreči blokado.

Instructions


TEHNIČNE INFORMACIJE

Pred vsako uporabo maske Easybreath (še posebej, če jo uporablja otrok), storite naslednje.

Držite dihalko v roki in jo premikajte od leve proti desni. Kroglica mora gladko slediti gibom.

Preverite, ali je tesnilo dihalke prisotno, v dobrem stanju in pravilno nameščeno.

Preverite, ali so ventili prisotni ter nameščeni plosko ter niso preoblikovani.

Preverite celotno sestavo maske ter da na robu in steklu ni vidnih poškodb.

Maske nikoli ne uporabljajte brez dihalke.

Kaj naj storim, če se maska megli?

Če se maska megli, priporočamo, da sledite zgoraj navedenim štirim korakom, masko pravilno namestite in preverite, ali ste izbrali pravo velikost maske Easybreath glede na svoj obraz. Če se težava nadaljuje, maske ne uporabite in kontaktirajte najbližjo Decathlonovo trgovino.

Varnost pri potapljanju

Potapljanje z dihalko je preprosta in zabavna aktivnost za vso družino! Dihanje z dihalko je zahtevnejše od preprostega plavanja. Če čutite utrujenost, pomanjkanje zraka ali vrtoglavico, snemite masko in pojdite iz vode. Uporaba tega izdelka ni priporočljiva, če imate težave s srcem in ožiljem ter z dihali (pljučne okužbe, angina, astma, hipertenzija, bolezni srca itd.). Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj je maska Easybreath?

Maska Easybreath 540 predstavlja naslednjo generacijo mask, ki jih je oblikovalo podjetje Decathlon. Ima enake lastnosti kot stari model: 180 ° vidno polje, zaščita pred rosenjem, enostavno nadevanje itd. Maska je bolj trpežna, rob bolj udoben in dihanje lažje z zmanjšanjem napora pri dihanju za 20 %. Maska vsebuje tudi nov inovativen del: ventil, ki omogoča komunikacijo na površju ter sistem dry-top, ki prepreči, da bi se med potopom dihanje prekinilo.

Enostavna komunikacija na površju

Ventil na prednjem delu maske skrbi za pravilno razširjanje zvoka in omogoča komunikacijo s prijatelji, tudi ko nosite masko! To pametno zasnovo smo preizkusili med preizkusi na razdalji do 3 m.

Kako deluje ventil maske Easybreath?

Svež zrak se dotakne stekla, preden pride skozi nosne zaklopke v nos ali usta. Stalen dotok svežega zraka zmanjša količino rosenja v maski. Zrak, poln vlage in CO2 se odstranjuje skozi kanale, ki se nahajajo znotraj roba maske, ki ta zrak vodi v dihalko. Zrak se nenehno obnavlja. Pretok zraka, ki vstopa in izstopa, je ločen, da se prepreči mešanje zraka in omogoči dihanje svežega zraka.

Kako sistem dry-top preprečuje vdiranje vode?

Maska uporablja tehnologijo dry-top. Sistem je bil oblikovan za preprečevanje vdora vode v dihalko, ko so na površini majhni valovi ali ko se uporabnik ob opazovanju morskega dna nagne preveč naprej. Dihalka ima plovec, ki se med potopom dihalke dvigne in zapre njeno odprtino. Da se plovec ponovno sprosti, dihalko dvignite iz vode in pihnite v masko.

Ali lahko popravim masko Easybreath 540, če se zlomi?

Podaljšajte življenjsko dobo svoje maske Easybreath! V trgovinah Decathlon je na voljo poprodajni servis. Zamenljivi deli (trak, pokrovček, dihalka, ventili) so na voljo na spletu ali v trgovini. Trak (8316952), ventil (8363399), dihalka (8506099), bel pokrovček (8665853).

Ali se lahko z masko Easybreath 540 potapljam?

Maska Easybreath 540 ni primerna za potapljanje. Količina zraka je večja kot pri klasičnih potapljaških maskah. Od globine 1 m dalje postane pritisk na masko in obraz zelo neprijeten. Med prostim potapljanjem morate izenačiti pritisk. Z masko Easybreath to ni mogoče, saj se ne morete prijeti za nos.

Zakaj naj izberem masko Easybreath in ne klasične maske?

Maska Easybreath je odlična za osebe, ki se ne želijo potapljati z dihalko v ustih in se ne želijo potopiti globoko. Maska Easybreath je odlična za aktivnosti v plitki vodi. Omogoča naravno dihanje skozi nos in usta ter zagotavlja široko vidno polje.

Katera velikost maske Easybreath 540 je ustrezna zame?

Maska Easybreath 540 z ventilom za komunikacijo je na voljo v dveh velikostih, ki pokrivata 90 % velikosti odraslih obrazov.

Od 10 let naprej in pri majhnih obrazih se odločite za velikost S/M. Za večje obraze uporabite velikost M/L. Za izbiro ustrezne velikosti v trgovini masko namestite na obraz tako, da se dobro prilega. Med predelom brade in masko ne sme biti prostora.

Ali lahko uporabljam masko Easybreath 540, če imam brado?

Brada prepreči dober stik med robom maske in obrazom. Tesnjenje tako ni zagotovljeno. Da bi poskrbeli za dobro tesnjenje priporočamo, da se obrijete. V nasprotnem primeru lahko na brado nanesete debelo plast balzama, kot je vazelin.

Ali lahko nosim očala z masko Easybreath?

Večina okvirjev za očala bo preprečila, da bi maska pravilno tesnila, saj bo popačila okvir maske. Prav tako je takšna uporaba bolj zapletena.

Na kaj naj bom pozoren ob uporabi maske Easybreath 540?

Bodite pozorni na pesek! Izogibajte se stiku maske Easybreath 540 s peskom, saj ta lahko opraska steklo maske. Če je pesek že prisoten, ob pripenjanju dihalke ne uporabljajte sile. Masko in dihalko pred nameščanjem in pripenjanjem izperite z vodo.

Pesek lahko zamaši tudi ventil v notranjosti dihalke. Dihalko temeljito izperite ali pa uporabite ključ, s katerim lahko skozi zadnje zračne odprtine sprostite ventil, in dihalko ponovno izperite.

Mere maske

Višina: 29 cm. Širina: 18 cm.

Debelina: 12 cm.

Sestava

Sestava

Leče za potapljanje: 100.0% Polikarbonat-akrilonitril butadien stiren; Krilo: 100.0% Silikon; Cev za potapljanje: 100.0% Polikarbonat-akrilonitril butadien stiren; Okvir za smučanje: 100.0% Polipropilen

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

Nasveti za shranjevanje

Hranite jo na suhem mestu, ki ni izpostavljeno neposredni sončni svetlobi.

Omejitve glede uporabe

Ni primerna za otroke, mlajše od 10 let ali intenzivno plavanje.

TESTI IN GARANCIJA

Garancija na dele

Razpoložljivost nadomestnih delov, ki jih potrebujete za ta izdelek: 2 leti.

Video