TSL Ref. 8781440 4781586

Vijoličaste snežne krplje z majhno palubo TSL SYMBIOZ INSTINCT

329,99 €
Z DDV
Barva: VIJOLČNA
  • VIJOLČNA
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Snežne krplje so zasnovane za zimske pohode po snegu. So zelo vsestranske. Hitro in natančno pritrjevanje zagotavlja enostavno uporabo in nizko težo.

PREDNOSTI

Anatomska oblika

Paluba v velikosti S: 52,5 cm x 19 cm, 30 kg to 80 kg, velikost od 34 to 40.

Lahkost uporabe

Oprijem Easy Ascent lahko zaklenete z eno palico za udobnejši vzpon.

Lahkost

1.590 g/par

Vzdržljivost

Krplje so opremljene s karbonskimi ojačitvami.

Prilagodljiv

Prilagajanje zaklepa: zapomni si velikost stopala.

Stabilnost

Popolno zategovanje s sistemom BOA® Fit. Izjemno natančna prilagoditev.

Oprijem

Ena sprednja dereza in osem zamenljivih jeklenih kavljev.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Uporaba krpelj

Pred obuvanjem: krplje so zasnovane za levo in desno nogo. S pomočjo piktograma na palubi krpelj preverite, ali ste krplje pravilno nadeli.

Prilagajanje:

zaradi zagotavljanja varnosti morate krplje pravilno in dobro pritrditi.

1. Vaša stopala se morajo dotikati konice (spredaj in zadaj), da poskrbite za boljšo oporo čevljev. 2. Paščki in zaponke (odvisno od modela) morajo biti popolnoma zaprti.

Krplje izberite glede na svojo težo

Krplje izberite glede na težo (upoštevajte tudi težo nahrbtnika) ter tako poskrbite, da bodo ostale na površini snega. To se imenuje dvig. Na voljo je več različnih velikosti krpelj, ki se prilagodijo vsem velikostim in vrstam pohodov.

Naš nasvet:

osebe, težke od 15 do 50 kg izberite otroški model, od 40 do 80 kg izberite krplje z majhno ali srednje veliko palubo, od 60 do 120 kg izberite krplje z veliko palubo.

Sistem dvigovanja pete za enostavnejše vzpenjanje

Izberite krplje z možnostjo dvigovanja pete in tako poskrbite za enostavnejše vzpenjanje. Ta odstranljivi sistem dvigne peto. Lahko ga uporabite med vzpenjanjem na visok hrib ter tako zmanjšate naklon in prihranite energijo.

Palice za boljšo stabilnost pri krpljanju

Priporočamo vam, da pri krpljanju uporabljate tudi palice, s katerimi poskrbite za večjo stabilnost. Palice uporabite predvsem pri hoji po pobočjih (navzgor ali navzdol) ali po pršiču, kjer se lahko bolj pogreznete v sneg. Na voljo sta dve vrsti krpljic za palice. Izberite širše, saj se vam tako palice ne bodo vdirale v sneg.

Za krpljanje izberite zračna oblačila

Za pohode po snegu se navadno oblečemo preveč, saj nas skrbi, da nas bo zeblo. Vendar se pri krpljanju zelo hitro ogrejemo.

Priporočamo, da si oblečete tri sloje!

Tako boste toploto prilagajali glede na napor: če vam je toplo, slecite oblačila in se ponovno oblecite, ko se shladi ali med počitkom. Če vam je prevroče, se boste potili, zaradi česar vam bo med počitkom ali spustom hladno.

Priporočamo, da si oblečete tri sloje!

Priporočamo, da pozimi oblečete tri sloje oblačil.

Prvi sloj predstavlja tehnični osnovni sloj, ki odvaja vlago in kožo ohrani suho. Drugi sloj (jakna iz flisa, pulover) zagotavlja toploto in odvaja vlago. Tretji sloj je jakna, ki vas ščiti pred zunanjimi vplivi (dežjem, snegom in vetrom).

Vsa oblačila morajo biti zračna, da lahko odvajajo vlago.

Katero obutev naj obujem?

Za krpljanje potrebujete tople, vodoodporne in zračne čevlje. Obujte čevlje z dobrim oprijemom za predele, kjer ne boste uporabljali krpelj (na primer na parkirišču ali če ni dovolj snega).

Ne pozabite na varnost

Pri hoji po neoznačenih terenih bodite opremljeni z zemljevidi, kompasom in/ali GPS-napravo ter plazovno žolno, lopato in sondo. Tako vas bodo lahko našli, če vas zajame plaz oziroma boste vi lahko pomagali iskati žrtve plazov. Ne pozabite obnoviti znanja o zagotavljanju varnosti.

Ali ima izdelek garancijo?

Izdelek ima dveletno garancijo, ki prične veljati od datuma nakupa, ki je naveden na računu. Izdelek, ki ga krije garancija, bomo popravili ali zamenjali brezplačno. Garancija zajema vse napake na izdelku in ne velja za napake, ki nastanejo zaradi običajne obrabe ali nepravilne uporabe.

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

Nasveti za shranjevanje

Po uporabi jih izperite in jih shranite na suhem mestu.

Omejitve glede uporabe

Izdelek ni primeren za alpinizem in ledenike.

TESTI IN GARANCIJA

Garancija

2 let(i)

Video