Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
OLAIAN
8653335

Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke

19,99 €
Z davkom
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
  • Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
Zelena bodyboard deska z vrvico 100 za otroke
Size :
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Deska je namenjena otrokom od 6 do 12 let (od 25 do 40 kg), ki odkrivajo deskanje na valovih, nižjih od 50 cm. Nosite majico, da preprečite drgnjenje.

PREDNOSTI

Ergonomski prijem

Ergonomski prijem

Oblikovan prednji del omogoča optimalen položaj rok.
Lahkost uporabe

Lahkost uporabe

Priložena vrvica za zapestje. Pritrdite jo z eno roko. Nanesite vosek.
Vzdržljivost

Vzdržljivost

Za otroke s težo do 40 kg. Ni primerna za valove, višje od 50 cm.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Katero velikost deske izbrati?

Velikost deske vpliva na stabilnost in enostavnost uporabe. Prilagoditi jo morate velikosti uporabnika. Deska je namenjena otrokom, ki tehtajo od 25 do 40 kg, so visoki od 120 cm do145 cm in stari od 6 do 12 let.
Premajhna deska ne bo dovolj plovna in ne boste ujeli vala. Prevelika deska je težka za uporabo. Za lažjo obliko si oglejte spletno tabelo velikosti.

Pri znamki Radbug smo zasnovali izdelke za 4 stopnje: novince, začetnike, redne in intenzivne uporabnike


Novinci: voda do popka, brez plavuti, majhni valovi < 50 cm. Potisnejo se tako, da se odrinejo od tal in deskajo do obale. Za prvo izkušnjo z deskanjem na valovih (bodyboard deske z ročaji).
Začetniki: nežni zavoji v valovih do 1 m, potisnejo se s pomočjo plavuti. Obvezne za učenje deskanja z bodyboard desko.
Redni uporabniki: valovi do 1,5 m, več hitrosti in prvi triki (360 °, El Rollo itd.).
Intenzivni uporabniki: vse vrste valov, vrsta trikov, tudi v zraku: ARS, 360°, tube itd.

Deska za določeno težo in pogoje uporabe: začetniki

Če desko uporabljate v valovih, višjih od 50 cm, ali če jo uporabljajo otroci, težji od 40 kg, se lahko deska poškoduje: zlomi, ukrivi itd. Deska nima plastičnega sloja na spodnjem delu, zato je ne uporabljate na področju, kjer se nahajajo kamni in školjke, ki lahko poškodujejo površino. V tem primeru izberite desko s spodnjim delom iz plastike z visoko gostoto. Takšne deske najdete v naši ponudbi desk 100.

Pravilen položaj na deski

Nos deske je oblikovan tako, da zagotavlja optimalen položaj rok.
Ko ujamete val, morate obe roki namestiti na prednji del. Če želite zaviti v levo, položite naprej levo roko (dlan, komolec in rame morajo biti poravnani, zgornji del roke se mora nahajati pod kotom 90° glede na podlaket), desno roko pa premaknite na sredino deske in z njo primite desni rob deske. Levo nogo poravnajte z levim robom, da ohranite smer. Enako ponovite pri zavijanju v desno.

Navodila za preprečevanje draženja in dober oprijem na deski

Med deskanjem na valu morate ležati na deski. Nosite majico z UV-zaščito z dolgimi rokavi ali obleko, da preprečite draženje trebuha in rok.
Da poskrbite za dober oprijem, na zgornji del deske nanesite vosek (naprodaj posebej na oddelku za deskanje na valovih), še posebej na prednji del, kamor namestite roke, ob straneh in pod trebuh. Postopek ponovite pri vsaki uporabi.

Priporočila za uporabo z ali brez plavuti

Desko lahko uporabljate s plavutmi ali brez njih. Če nimate plavuti, vam voda ne sme segati višje kot do pasu. V tem primeru se z nogami odrinite od tal, ko do vas pride val ali pena (<50 cm). S plavutmi vam lahko voda sega višje kot do pasu. Energično brcajte v smeri obale, ko do vas pride val ali pena (<50 cm).

Varnostna navodila in vedenje v vodi (1. del)

Deskanje z bodyboard desko je fantastičen šport, pri katerem pa morate za dobro zabavo in varnost vseh upoštevati določena pravila.
1. Pozanimajte se o mestu, kjer bose deskali: tok, kamenje, vpliv plimovanja, velikost valov, število oseb v vodi itd. 2. Ne precenite svojih sposobnosti in izberite lažje mesto, če pogoji niso primerni za vas. 3. Uporabite primerno opremo: vrvico, plavuti, desko in primerno obleko za deskanje.

Varnostna navodila in vedenje v vodi (2. del)

4. Upoštevajte pravila za vrstni red deskanja na valovih: prednosti imajo tisti, ki se nahajajo najbližje zlomljenega vala. 5. Med veslanjem se umaknite iz območja za deskanje, da ne ovirate drugih. 6. Če vam voda sega višje kot do bokov, uporabite plavuti.
7. Če nimate plavuti, priporočamo, da ostanete na območju, kjer dosežete tla. Pozanimajte se pri reševalcih na plaži. 8. Na valove se podajte skupaj s prijatelji.

Deske ne izpostavljajte vročini.

Deske ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi in temperaturi nad 30 °C.
Desko zaščitite tako, da jo pospravite v vrečo, pod senčnik, v senco ali pod svetlo brisačo ter tako poskrbite, da se deska ne segreje. Ne puščajte je v vozilu na neposredni vročini.
Če desko izpostavljate previsoki vročini, se lahko na njej pojavijo mehurčki in poškodbe, deska pa se lahko tudi zvije.

Mere

89 cm × 45 cm × 5,5 cm

Radbug

Radbug predstavlja Decathlonovo blagovno znamko, ki je namenjena bodyboardingu in bodysurfingu. Naš cilj je, da čim večjemu številu uporabnikov omogočimo uživanje v neverjetnih občutkih bodyboardinga in bodysurfinga.
Občutek drsenja ob stiku z valom je čist, vznemirjajoč in zasvajajoč. Naše poslanstvo je, da vsem omogočimo začetek in napredek, saj ponujamo izdelke, ki so inovativni in enostavni za uporabo.