RADBUG Ref. 8575551 2960625

Modra, turkizna in večbarvna penasta skimboard deska za otroke

68,99 €
Z DDV
Barva: MODRA / RUMENA
  • MODRA / RUMENA
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Deska je namenjena otrokom, ki so stari od 6 do 14 let in želijo izkusiti drsenje s skimboard desko po vodi in valovih ob obali.

PREDNOSTI

Lahkost uporabe

Oznaka po dolžini za položaj nog. Udobna penasta prevleka.

Prijem

Pred uporabo na skimboard desko nanesite vosek za boljši oprijem.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Pri Decathlonu smo zasnovali skimboard deske za vse stopnje: začetnike, redne in napredne uporabnike

Začetniki: z desko lahko deskajo po tankem sloju vode. Redni uporabniki: z desko lahko deskajo hitreje in na ravni gladini ali penastih valovih izvedejo nekaj trikov (360, skok itd.). Napredni uporabniki: z desko lahko hitro deskajo po valovih, izvajajo trike in se vrnejo nazaj na obalo.

Pogoji uporabe

Ta skimboard deska omogoča izvajanje trikov na ravni gladini in učenje dolgega drsenja v valovih. Primerna je za začetnike in redne uporabnike. Deske ne uporabljajte v izjemno vetrovnem vremenu. Ne uporabljajte je na plaži s kamenčki in skalami.

Varnostni ukrepi med uporabo

Zavedajte se, da so padci zelo pogosti pri deskanju s skimboard desko. Pred aktivnostjo ogrejte zapestja in gležnje. Na zgornji del deske nanesite vosek, da preprečite zdrse. Desko uporabite na odprtem območju in bodite pozorni na plavalce.

Izbira skimboard deske

Ta deska je zasnovana za srednje zahtevne uporabnike, visoke od 1,2 do 1,6 metra in težke od 20 do 55 kg. Zaradi zasnove iz steklenih vlaken in pene ter ojačitve ta skimboard deska zagotavlja odlično drsenje in omogoča učenje v vseh pogojih.

Priporočila za uporabo na ravni gladini: začetniki (1. del)

1. Met deske: vadite metanje deske kar se da ravno na tanek sloj vode.

2. Tek: začnite teči z desko v roki, desko vrzite in v šprintu skočite na njo. Zadnji koraki naj bodo kar se da hitri.

Priporočila za uporabo na ravni gladini: začetniki (2. del)

3. Skok: na desko skočite kar se da lahkotno. Vaše noge morajo biti poravnane s sredino deske. Ti ključni napotki vam bodo omogočili najboljše deskanje.

4. Deskanje: pokrčite kolena, da znižate težišče ter tako poskrbite za večjo stabilnost in daljšo vožnjo.

Priporočila za uporabo na valovih: redni uporabniki (izbira lokacije)

Poiščite plažo z najboljšimi pogoji.

Na njej naj bo pesek, valovi pa naj se lomijo ob obalo. Bližje kot se valovi lomijo obali, manj hitrosti boste potrebovali, da jih boste dosegli, in enostavneje boste na njih deskali nazaj do obale. Pozorni bodite tudi na plimovanje, ki lahko vpliva na kakovost pogojev. Izogibajte se peščenih in skalnatih obal, saj so nevarne za vas in vašo desko.

Priporočila za uporabo na valovih: redni uporabniki (začetek)

Preden se odpravite v valove, si jih oglejte. Pri deskanju s skimboard desko je pomembna izbira pravega trenutka. Izbrati morate pravi trenutek, da se podate v val in se obrnete tik preden se zlomi. V glavi predvidite vsak korak. Tecite, vrzite desko, skočite nanjo, drsite na vodi in se obrnite na valu. Ko ste pripravljeni, sledite tem nasvetom.

Priporočila za uporabo na valovih: redni uporabniki (hiter skok)

Ko želite skočiti na desko, ohranite kar se da veliko hitrosti, do nje pa naj vas loči le nekaj korakov. Te premike vadite počasi na suhem pesku. Hodite, vrzite desko na tla in ohranite tempo ter postavite eno in nato drugo nogo na skimboard desko. To vajo ponavljajte, dokler ne boste začeli teči. Teči morate začeti postopoma tako, da so vaši zadnji koraki kar se da hitri. Ta vaja ni enostavna, vendar pa vam bo pomagala kasneje.

Priporočila za uporabo na valovih: redni uporabniki (deskanje)

Da bi poskrbeli za dobro drsenje, morate na desko skočiti lahkotno in gladko, nogi pa namestiti na sredinsko os deske. Desko na tla vrzite v pravem trenutku. Tanjši kot je sloj vode, enostavnejša bo uporaba, in skimboard deska bo bolje drsela. S pomočjo naslednjih tehnik boste ohranili hitrost. Črpanje: premik noge gor in dol, kot udarjanje v ritmu. Premik na stran, pri katerem med drsenjem desko namestite vzporedno z valom.

Priporočila za uporabo na valovih: redni uporabniki (začetek z deskanjem)

Ko se približate valu, pokrčite kolena in se poskusite z roko dotakniti vode na strani, v katero želite zaviti. Tako boste rob deske potisnili v vodo in naredili polovični obrat v valu.

Priporočila za uporabo na valovih: redni uporabniki (obrat na valovih)

U-obrat v valu omogoča, da se ponovno vrnete na obalo. Ko se začnete obračati, potisnite z nogami, jih razmaknite (še posebej zadnjo nogo) in glejte proti obali. Takoj ko je deska usmerjena proti obali, znižajte težišče, da poskrbite za večjo stabilnost. Obrat bo lažji, če se boste nahajali vzporedno z valom. Takoj ko ga boste uspeli izvesti, se boste lahko obrnili pred valovi in uživali v najboljših pogojih!

Teža in mere

115 cm x 44 cm x 3,5 cm, 2 kg.

Sestava

Sestava

Penasta sredica: 100.0% Polistiren; Spodnji del - glavna tkanina: 100.0% Polietilen; Zgornji del: 100.0% Polietilen; Okvir: 100.0% Les

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

Nasveti za shranjevanje

Deske ne puščajte na soncu.

Omejitve glede uporabe

Ne uporabljajte je na mestu, ki je namenjeno plavanju.

TESTI IN GARANCIJA

Testi

Izdelek so razvile in preizkusile naše ekipe za oblikovanje in ljubitelji deskanja s skimboard desko v francoskem mestu Hendaye. Materiali, uporabljeni za ta izdelek, so bili testirani v laboratoriju, s čimer zagotavljamo najboljšo kakovost in trpežnost.

Garancija

2 let(i)

Odobril

Tristan Lamy (petkratni francoski prvak)