OLAIAN Ref. 8612890 4199515

Ženska dolga obleka za deskanje iz 1,5-mm neoprena brez rokavov 900

79,99 €
Z DDV
Barva: ČRNA / RDEČA
  • ČRNA / RDEČA
Vodič velikosti Moja velikost je:
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Obleka je namenjena naprednim deskarkam, ki deskajo na različnih valovih.

PREDNOSTI

Svoboda giba

Zasnova brez zadrge za optimalno udobje med veslanjem.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Ste izkušena deskarka na valovih

Vaš najljubši šport je intenzivno deskanje na valovih. Med aktivnostjo veslate, se na kratki deski potopite pod valove, na dolgi deski pa se obrnete pod valove. Vztrajni ste v močnih valovih, višjih od enega metra. Lahko deskate na vseh valovih. Za vas smo pripravili izbor oblek, ki ustrezajo vaši aktivnosti in postavi.

Obleka brez zadrge

Obleka iz 1,5-mm neoprena nima zadrge in je namenjena naprednim in izkušenim deskarkam. Oblačenje takšne obleke ni enostavno, vendar pa obleka med vesljanjem zagotavlja povsem neovirano gibanje. Sčasoma se jo boste naučili oblačiti, neopren pa bo postal ohlapnejši.

Izberite pravo velikost

Da bi obleko za deskanje kar najbolje izkoristili, morate izbrati primerno velikost. Obleka za deskanje se mora povsem prilegati, da je zagotovljena najboljša mogoča učinkovitost toplotne zaščite. Normalno je, da se vam suha obleka zdi pretesna, vendar pa bo ta občutek izginil takoj, ko se bo obleka zmočila. Če je možno, obleko pred nakupom v trgovini pomerite.

Kako izbrati pravo obleko za deskanje? (1. del)

Prvi kriterij pri izbiri obleke za deskanje je temperatura vode. Temperatura vode je odvisna od lokacije in letnega časa. Poskrbite, da izbrana obleka ustreza temperaturi vode na vaši lokaciji: topla voda s temperaturo nad 20 °C, srednje topla voda s temperaturo med 17 in 22 °C, hladna voda s temperaturo med 12 in 17 °C, zelo hladna voda s temperaturo med 7 in 12 °C. Obiščite spletno stran seatemperature.org in preverite, kakšna je temperatura vode na vaši lokaciji.

Kako izbrati pravo obleko za deskanje? (2. del)

Drugi kriterij, ki ga morate upoštevati, je trajanje aktivnosti. Če vaša aktivnost traja manj kot eno uro, so za vas primerni modeli oblek 100. Za aktivnost, ki traja do dve uri, so primerni modeli oblek 500, za aktivnost do tri ure pa modeli 900. Modeli oblek 500 so v primerjavi z modeli 100 toplejši (in bolj vodotesni) ter učinkovitejši pri zmanjševanju utrujenosti (neovirano gibanje) in draženja. Enako velja za modele oblek 900 v primerjavi z modeli oblek 500.

Opomba: modele 900 lažje oblečete.

Povsem neovirano gibanje

Obleka skrbi za lep videz. Material je posebej izbran, da olajša veslanje in poskrbi za neovirano gibanje.

Cela obleka je izdelana iz izjemno prožnega neoprena. Vsi šivi so raztegljivi. Obleka nima zadrge, zato je vaš hrbet popolnoma prost.

Žep za ključ

Žep za ključ se nahaja na levem delu pasu.

Material

Obleke Olaian 900 so izdelane 100-% iz popolnoma raztegljivega neoprena, zato zagotavljajo udobje in povsem neovirano gibanje.

Neopren je podložen s sintetičnim materialom, ki nudi dodatno odpornost na obrabo. Debelina neoprena: 1,5 mm. Neopren predstavlja elastomerna pena z izolacijskimi lastnostmi. Kakovost toplotne izolacije naših izdelkov iz neoprena zagotovimo s testiranjem.

Okolju prijazna zasnova (1. del)

Obleke 900 so izdelane iz neoprena na bazi apnenca. Črna barva, imenovana Eko Carbon Black, nastane s pomočjo recikliranja pnevmatik. Lepilo, ki se uporablja za spajanje tekstila in neoprena, se imenuje Aquaglue in je izdelano na vodni osnovi in ne vsebuje topil. Okolju prijazen postopek barvanja porabi manj vode.

Okolju prijazna zasnova (2. del)

Črni deli so obarvani s postopkom barvanja DOPE DYED.

Naši dodatki bodo poskrbeli, da vam bo dlje časa toplo! Vsaka temperatura zahteva svoje oblačilo

V vodi skozi okončine (roke, noge, glava) izgubimo več kot polovico telesne temperature,

zato priporočamo uporabo dodatkov.

V topli vodi in srednje topli vodi (> 17 °C): nizki čevlji iz neoprena. V hladni vodi (12‒17 °C): visoki čevlji in rokavice.

V zelo hladni vodi (7‒12 °C): visoki čevlji, rokavice, kapuca in majica s kapuco.

Celotno ponudbo dodatkov iz neoprena si oglejte na Decathlonovi spletni strani.

Decathlonova znamka za deskanje Olaian

Olaian je Decathlonova nova znamka za deskanje, oblikovana v Hendayu v jugozahodni Franciji. V našem centru na obali oblikujemo izdelke in jih še isti dan testiramo v morju.

Sestava

Sestava

Pena: 100.0% Guma; Glavna tkanina: 14.0% Elastan, 86.0% Poliamid

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

ROčNO PRANJE. - NAJVIšJA TEMPERATURA 40 °C. ROčNO PRANJE. - NAJVIšJA TEMPERATURA 40 °C.
BELJENJE JE IZKLJUčENO. BELJENJE JE IZKLJUčENO.
NE SUšITI V SUšILNEM STROJU. NE SUšITI V SUšILNEM STROJU.
NE LIKATI. NE LIKATI.
NE čISTITE NA SUHO. NE čISTITE NA SUHO.

TESTI IN GARANCIJA

Testi

Oblikovano in preizkušeno s strani naših ekip v francoskem mestu Hendaye. Materiali, uporabljeni pri izdelavi tega izdelka, so bili laboratorijsko preizkušeni, da bi izdelku zagotovili najboljšo možno kakovost in trpežnost.

Garancija

2 let(i)

Video