Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
Kajak X100 XL FACTORY SECOND

ITIWIT

8785209

Kajak X100 XL FACTORY SECOND

489,99 €
Z davkom
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
 • Kajak X100 XL FACTORY SECOND
Kajak X100 XL FACTORY SECOND
Size :
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Kajak je namenjen osebam, ki želijo preprečiti, da bi izdelki končali na odlagališču odpadkov. Popolnoma nov izdelek ima le nekaj lepotnih napak, ki so se pojavile pri proizvodnji.

PREDNOSTI

Prostornina

Prostornina

Za 2 do 4 osebe, nosilnost do 260 kg (573 lb).
Enostavno sestavljanje / razstavljanje

Enostavno sestavljanje / razstavljanje

S tlačilko z dvojnim delovanjem ga napihnete v 10 minutah.
Stabilnost

Stabilnost

Stranski komori in široko, napihljivo dno za dobro stabilnost.
Učinkovitost drsenja

Učinkovitost drsenja

Zaradi patentirane oblike loka, kajak odlično drsi po vodi. 3 smerniki.
Udobje sedenja

Udobje sedenja

Dvignjen sedež omogoča udobno sedenje med počivanjem in veslanjem.
Popravilo

Popravilo

Nadomestni deli so na voljo na spletu ali v Decathlonovi delavnici.

Navodila


TEHNIČNE INFORMACIJE

Naša zaveza za ponovno uporabo izdelka s tovarniško napako

Ta kajak XL Factory Second predstavlja trud našega podjetja pri preprečevanju odlaganja izdelkov na odlagališče odpadkov. Z izbiro tega izdelka se boste zavestno odločili, da izdelek ne bo končal na odlagališču, hkrati pa ne boste prikrajšani za užitek pri njegovi uporabi. Popolnoma nov izdelek ima le nekaj lepotnih napak, ki so se pojavile pri proizvodnji. Te napake vplivajo le na videz, vendar pa pri začetnikih ne bodo vplivale na uporabo.

Tehnični podatki in teža

Velikost napihnjenega kajaka: dolžina 460 cm, širina 103 cm. Velikost zloženega kajaka v torbi: višina 75 cm, širina 43 cm, debelina 32 cm.

Teža: 20 kg. Največji pritisk dna: 0,34 bara (5 PSI). Največji pritisk stranske komore in sedeža: 0,2 bara (3 PSI).

Število sedežev: 2, 3 ali 4 sedeži.

Vsebina: kajak, torba, komplet za popravilo, 3 smerniki, navodila za uporabo, nastavek za napihovanje, trak. Tlačilka ni priložena. Izdelek je združljiv s tlačilko z dvojnim delovanjem Itiwit z nastavki.

Nasvet za napihovanje in namestitev dna

Povežite tlačilko Itiwit (naprodaj posebej) tako, da nastavek tlačilke zavrtite za 1/4 obrata in dno napihnite do 5 PSI. Ponovno privijte pokrovček.
Dno namestite v kajak in ga pritrdite s trakom na zadnjem delu. Ventil dna mora biti poravnan z ventilom stranske komore na zadnjem delu kajaka. Dno mora biti nameščeno tako, da omogoča prost dostop do ventilov za odtekanje vode na sredini kajaka.

Nasvet za napihovanje stranske komore in sedeža

Povežite tlačilko Itiwit (naprodaj posebej) tako, da nastavek tlačilke zavrtite za 1/4 obrata in stranski komori napihnite do 3 PSI. Ponovno privijte pokrovček.
Vsaka stranska komora ima ventil za zmanjševanje pritiska. Z njim odstranite dodaten zrak, ki je posledica prenapihnjenosti. V tem primeru boste slišali sikajoč zvok. Ta zvok je normalen in se pojavi med napihovanjem ali med daljšim izpostavljanjem soncu. Ko bo kajak dosegel pravilen notranji pritisk, bo zvok ponehal.

Namestitev in udobje sedeža

Dvignjeni sedeži med veslanjem zagotavljajo dodatno udobje za odrasle osebe.
Sedeže namestite s pomočjo traku na ježek, ki se nahaja pod sedežem in na tleh. Torbe ali opremo shranite na zadnji del ali jih pritrdite na zadnjo palubo. Kajak je sedaj pripravljen na plovbo.

Učinkovito drsenje

Paluba kajaka Itiwit 100+ ima zasnovo dropstitch, enako kot napihljive SUP deske. Dropstitch je mrežasti material iz poliestra, ki se nahaja med dvema slojema PVC-ja. Ko dno napihnete pod visokim pritiskom, se niti raztegnejo, konstrukcija pa postane izjemno močna in se ne preoblikuje.

Navodila za vzdrževanje

Odstranite sedeže in rahlo izpraznite dno, da ga lažje izperete. Po vsaki uporabi kajak izperite s čisto vodo in tako preprečite poškodbe zaradi peska, slane vode in sonca. Odprite ventil za odtekanje na sredini in na zadnjem delu kajaka. Prevrnite kajak, da odteče voda. Pred shranjevanjem ga posušite na zraku ali z brisačo.

Razstavljanje in zlaganje

Poskrbite, da je površina, na kateri boste zlagali kajak čista. Odstranite smernike. Izpraznite stranski komori. Ventili se nahajajo na zadnjem delu kajaka. Opozorilo: ne odvijajte ventilov za zmanjšanje pritiska na prednjem delu. Zložite dno. Zložite preostali del kajaka po dolžini na pol. Poravnajte prednji del. Zvito dno položite na prednji del. Kajak zvijte proti zadnjemu delu. Pritrdite ga s trakovi.

Shranjevanje

Suh in čist kajak shranite na senčnem mestu, kjer ne prihja do velikih razlik v temperaturi. Lahko shranite zložen kajak, vendar če imate dovolj prostora, ga plosko shranite rahlo napihnjenega, da podaljšate njegovo obstojnost.

Poprodajne storitve

Poprodajna služba za kajake Itiwit X100 ponuja nadomestne dele. Obiščite servis ali najbližjo trgovino Decathlon in kupite ali naročite nadomestne dele.
Pleteno dno: 8605858. Sedež: 8561071. Ventil za zmanjšanje pritiska: 8561069. Torba za prenašanje: 8605862. Trak na ježek za veslo: 8561070.

Navodila za uporabo

Priporočamo, da med aktivnostjo nosite plavalni jopič.

Pravila za uporabo kajaka, ki je krajši od 3,5 m

Je vaš napihljivi ali trdi kajak krajši od 3,5 metra? To pomeni, da predstavlja plovilo za vožnjo blizu obale. Uporabljati ga morate 300 m od pristanišča (mesta na obali, kjer se lahko varno zasidrate in zapustite plovilo brez pomoči). Uporaba pripomočkov za zagotavljanje plovnosti ni obvezna, priporočamo pa, da se vrnete v plovilo, če padete iz njega.

Pravila za uporabo kajaka, ki je daljši od 3,5 m

Ima vaš napihljivi ali trdi kajak vsaj dve ločeni zračni komori? Meri več kot 3,5 m. Proizvajalec ga je odobril za uporabo na morju. Z njim lahko veslate do 2 navtični milji (približno 3 km) od obale. Morali boste poskrbeti za določene varnostne ukrepe. Najdete jih na: https://www.itiwit.fr/reglementation-pour-faire-du-canoe-kayak