Različni načini uporabe žara
Vsestranski žar lahko uporabite za kuhanje na različne načine: kot tradicionalni žar, kot štedilnik (na grelno površino postavite ponve ali posode), kot gorišče.
Tehnične lastnosti
Okvir z nogami, posoda za pepel, rešetka za kuhanje, prijemalka, pokrov, rešetka za ogenj, kartonska škatla za shranjevanje.
Previdnostni ukrepi za uporabo - preberite navodila
Pred uporabo se prepričajte, da ste na mestu, kjer je dovoljen ogenj ali žar. Ne uporabljajte ga bližje od 5 m od šotora ali bivalnega prostora. Ni primeren za uporabo v zaprtih prostorih. Varnost med uporabo: žar se močno segreje, zato se ga ne dotikajte, dokler ni popolnoma hladen ali pa uporabite posebne rokavice. Plamen je lahko visok. V vetrovnih razmerah bodite previdni, plameni bodo večji in bolj vroči.
Nasveti za uporabo
Takoj, ko žerjavica zažari, postavite žar na vrh in pustite, da se sam greje 2 minuti. Ne sme se dotikati žerjavice. Uporabite ročaj ali prijemalko.
Za razporeditev hrane po žaru uporabite pribor za žar. Hrana ne sme priti v kontakt s plameni, če se to zgodi, hrano umaknite.
Hrano pogosto obračajte, da se zapeče na obeh straneh. Ko je hrana pečena, jo pustite počivati na pokrovu in pokrijte s folijo.
Nasvet za shranjevanje
Ko končate z uporabo, bo žar še nekaj časa ostal vroč. Prepričajte se, da je ogenj popolnoma ugasnjen. Poškropite ga z vodo, da pospešite hlajenje. Ko je žar ugasnjen in ohlajen, spraznite posodo za pepel in ga shranite v škatlo.
Nasvet za vzdrževanje
Po pečenju, ko je žar še topel, ga očistite s kovinsko krtačo.
Po uporabi lahko žar operete s toplo vodo in detergentom. Z gobo in/ali posebno krtačo odstranite vse trdovratne madeže, zlasti maščobo. Posušite pred shranjevanjem. Izdelek je iz 100 % nerjavečega jekla, ki preprečuje rjo/korozijo.