Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0

Splošni pogoji programa zvestobe Decathlon Team

Stran ureja podjetje Decathlon Ljubljana d.o.o. (srednje veliko podjetje), ustanovljeno leta 2015 v skladu s slovensko zakonodajo, s sedežem na Moskovski ulici 10, 1000 Ljubljana, matična številka: 6886825000, davčna številka: 76789055 (v nadaljevanju: Decathlon ). Primarna dejavnost Decathlona je trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s športno opremo (G47.640), pooblaščena zastopnika  sta Michel Georges Martin Kappler (direktor) in Marko Žagar (finančni direktor), kontaktna telefonska številka je +386015272580, email: info@ decathlon.com, številka IBAN/poslovnega računa pa je SI56 2900 0005 1625 682

Decathlon ponuja naslednje:

SPLOŠNI POGOJI PROGRAMA ZVESTOBE DECATHLON TEAM

1. ČLEN

Besede in izrazi, navedeni v splošnih pogojih, imajo naslednje pomene:

Osebni račun – račun uporabnika v programu zvestobe Decathlon Team, ki vsebuje določene osebne podatke, ki se zbirajo ob ustvarjanju računa preko naše spletne strani www.decathlon.si z registracijo v spletni trgovini;

Uporabnik – član programa zvestobe, ki z nakupovanjem v Decathlonu pridobi različne ugodnosti, jasno opredeljene s strani Decathlona.

Kupec - kupec izdelka je obiskovalec katere koli spletne trgovine, ki izbere vsaj en izdelek, izpolni elektronsko naročilnico in jo pošlje Decathlonu.

Trgovina - Decathlonova prodajna mesta na območju Republike Slovenije.

Decathlon Team – zaprt Decathlonov sistem za uporabnike, ki postanejo člani sistema z registracijo na platformi in sprejmejo pogoje in načela programa zvestobe;

Prodajalec - Decathlon Ljubljana d.o.o. (srednje veliko podjetje), ustanovljeno leta 2015 v skladu s slovensko zakonodajo, pod številko 080892852 (številka registracije: 89516372197, s sedežem Moskovska ulica 10, 1000 Ljubljana, matična številka: 6886825000, davčna številka: 76789055 (v nadaljevanju: Decathlon). Primarna dejavnost družbe Decathlon je trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s športno opremo (G47.6404751), pooblaščena zastopnika sta Michel Georges Martin Kappler (direktor) in Marko Žagar (finančni direktor), kontaktna telefonska številka je +386015272580, email: info@ decathlon.com, številka IBAN/poslovnega računa pa je SI56 2900 0005 1625 

Naročilo – Decathlonov obrazec, ki ga kupec izpolni za nakup izdelkov in/ali storitev, ki se prodajajo v spletni trgovini, kot je določeno v Splošnih pogojih.

Pogodba - pogodba na daljavo, to je pogodba sklenjena med Decathlonom (kot prodajalcem) in kupcem v okviru organiziranega sistema prodaje ali opravljanja storitev brez hkratne fizične prisotnosti prodajalca in kupca na enem mestu, pri čemer se do trenutka sklenitve pogodbe in za sklenitev pogodbe uporabi eno ali več sredstev komunikacije na daljavo (kot so katalogi, telefonski pogovor, splet, elektronska pošta ipd.), v skladu s temi Splošnimi pogoji poslovanja, ki jih kupec izrecno sprejema. Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Spletna trgovina - Decathlonovo spletno prodajno mesto.

VELJAJO SPLOŠNI POGOJI

2. ČLEN

(1) Uporabnik z ustvarjanjem osebnega računa na www.decathlon. si ali z registracijo v spletni trgovini sprejme Splošne pogoje in postane član programa zvestobe Decathlon Team ter pridobi pravico do ugodnosti.

(2) Ti splošni pogoji urejajo pogodbena razmerja med uporabnikom programa zvestobe Decathlon Team in Decathlonom.

(3) Ti splošni pogoji urejajo tudi nakupovanje v spletni trgovini. Z registracijo v spletni trgovini avtomatsko postanete uporabnik programa zvestobe Decathlon Team.

(4) Uporabnik programa zvestobe Decathlon Team je lahko samo polnoletna oseba.

(5) Decathlon Team je namenjen izključno osebni in potrošniški uporabi. Ugodnosti, dodeljene v programu zvestobe ekipe Decathlon, se ne smejo uporabljati za nobeno poslovno transakcijo ali namen.

(6) Uporabniki programa zvestobe Decathlon Team jamčijo, da so vsi podatki, ki so bili posredovani Decathlonu za namen članstva v programu zvestobe Decathlon Team, pravilni. Uporabnik prevzema odgovornost za nepravilne, nepopolne ali zastarele podatke.

ZAČETEK VELJAVNOSTI POGODBE, POGODBENO OBDOBJE IN RAZPOLOŽLJIVOST PROGRAMA

3. ČLEN

Pogodba je sklenjena za nedoločen čas in začne veljati z dnem sprejema teh splošnih pogojev.

IZDELAVA OSEBNEGA RAČUNA

4. ČLEN

(1) Uporabnik se zavezuje, da bo posredoval točne osebne podatke za namene oblikovanja osebnega računa in vključitve v program zvestobe Decathlon Team.

(2) Ob izdelavi osebnega računa se uporabniku dodelita izbrano uporabniško ime in geslo. Uporabnik lahko kadarkoli spremeni geslo.

(3) Uporabnik je dolžan posodabljati spremembe svojih osebnih podatkov.

(4) Decathlon ni odgovoren za morebitno škodo, ki je bila povzročena zaradi nepravočasnega posodabljanja osebnih podatkov.

KAKO KORISTITI UGODNOSTI PROGRAMA ZVESTOBE DECATHLON TEAM?

5. ČLEN

(1) Ugodnosti, ki jih ponuja Decathlon, so na voljo samo registriranim uporabnikom .

(2) Z oblikovanjem osebnega računa in s sprejemom Splošnih pogojev postane polnoletna fizična oseba član programa zvestobe Decathlon Team. Oseba je o uspešni opravljeni registraciji in izdelavi osebnega računa obveščena s potrditvenim elektronskim sporočilom.

(3) Na naši spletni strani www.decathlon.si lahko uporabnik preveri ugodnosti, ki jih ponuja Decathlon in navodila, kako do njih. 

(4) Z nakupom v Decathlonovi fizični ali spletni trgovini uporabnik pridobi pravico do koriščenja ugodnosti. Pri nakupu je uporabnik dolžan izkazati članstvo v programu zvestobe Decathlon Team. To naredi s predložitvijo črtne kode osebnega uporabniškega računa (s skeniranjem črtne kode ali vnosom številke kartice ob nakupu). 

(5) Decathlon se zavezuje, da bo vzdrževal in usklajeval platformo programa zvestobe ter izvajal vse varnostne in organizacijske ukrepe za preprečevanje goljufivega in nepoštenega ravnanja. Če uporabnik zaradi tehničnih težav ne more dostopati do platforme ali katerega koli posameznega dela platforme, mora o tem brez odlašanja obvestiti Decathlon.

KATERE UGODNOSTI IMAJO REGISTRIRANI UPORABNIKI PROGRAMA ZVESTOBE DECATHLON TEAM?

6. ČLEN

Ko ustvarite svoj osebni račun, postane vaš račun  dostopna točka do Decathlonove športne izkušnje. To vključuje udeležbo na naših lokalnih dogodkih, uživanje v naših strokovnih športnih nasvetih ali preprost dostop do naših izdelkov in storitev.

Več o ugodnostih, ki jih prejmete, najdete spodaj:

1. VRAČILO do 365 dni

POLITIKA VRAČILA ZA REGISTRIRANE UPORABNIKE PROGRAMA ZVESTOBE DECATHLON TEAM

Ste si po nakupu premislili? Vam ne ustreza velikost, barva ali model izdelka?

V Decathlonu smo ponosni na kakovost naših izdelkov in našo predanost zadovoljstvu strank. Če vam določen izdelek ne ustreza, omogočamo vračilo izdelkov v roku 365 dni (nerabljeni in čisti izdelki v originalni embalaži). To velja samo za registrirane uporabnike  ob upoštevanju spodnjih pogojev. To ne vpliva na vaše zakonske pravice.

Če želite izkoristiti ugodnosti programa zvestobe Decathlon Team, morate ob nakupu predložiti vaše podatke programa zvestobe (črtno kodo ali številko kartice). Tako bomo lahko enostavno našli elektronsko kopijo vašega računa. Če ob nakupu v trgovini pozabite predložiti vašo kartico zvestobe, ta nakup ne bo upravičen do ugodnosti programa zvestobe Decathlon Team. To velja tudi za vračila v roku 365 dni.

Če želite vrniti določen izdelek, ki ste ga kupili v spletni trgovini, ga boste morali na lastne stroške poslati našemu oddelku za pomoč strankam. Znesek za vrnjen izdelek vam bo izplačan v zakonsko predpisanem roku od prejema in obdelave vračila.

Naslov za pošiljanje:

Decathlon Ljubljana BTC (podpora strankam)

Moskovska ulica 10, 1000 Ljubljana

POLITIKA VRAČILA ZA OSEBE, KI NISO REGISTRIRANI UPORABNIKI PROGRAMA ZVESTOBE DECATHLON TEAM 

Neželene izdelke (nerabljene, čiste in v originalni embalaži) lahko skupaj z dokazilom o nakupu vrnete v 30 dneh od datuma nakupa. 

KAKO VRNITI IZDELKE, KI SO BILI KUPLJENI V DECATHLONOVI FIZIČNI TRGOVINI

Izdelke, ki so bili kupljeni v Decathlonovih trgovinah, lahko vrnete v kateri koli Decathlonovi trgovini. 

Pri vračilu izdelkov morate predložiti dokazilo o nakupu. Če ste ob nakupu skenirali svojo kartico zvestobe, je elektronska kopija vašega računa na voljo v vašem uporabniškem računu. Poiščite jo v ZGODOVINI NAKUPOV.

Če ste te izdelke plačali s plačilno kartico, bomo kupnino vrnili na to isto kartico.

TUKAJ lahko najdete kontakte in podatke o delovnem času vseh naših trgovin v Sloveniji. 

IZDELKI, KI NISO PREDMET VRAČILA, ne glede na to, da niso rabljeni, so:

  1. spodnje perilo,

  2. hrana in pijača,

  3. izdelki izdelani po naročilu uporabnika ali izdelki, ki so bili personalizirani po željah uporabnika,

  4. kopalke - po oceni zaposlenega.

*Čelade lahko vrnete, če izpolnjujejo določene pogoje:

  • oznake morajo biti še vedno pritrjene v/na čeladi (oznaka CE, oznaka velikosti, opozorilne nalepke, datum izdelave, RFID ...).

  • notranjost čelade ne sme biti poškodovana. Podloga (ali tekstilne kape) mora biti  na svojem mestu.

  • zunanji del ne sme biti poškodovan (večje praske, razpoke, udarci, udrtine ...).

  • trakovi in njihovi šivi ne smejo biti poškodovani (ločeni, prerezani ...).

  • sistem za pripenjanje čelade mora biti funkcionalen - trakovi in njihovi šivi ne smejo biti poškodovani (ločeni, prerezani ...), zakovice ne smejo biti poškodovane.

  • če se čelada prodaja z dodatki, morajo tudi ti biti priloženi (npr. nastavek za luč vio-clip , vizir ...).

2. VSI RAČUNI na enem mestu

SKENIRAJTE VSAK SVOJ NAKUP. Tako boste v svojem uporabniškem računu zlahka našli vse svoje identificirane Decathlonove nakupe, ki vam jih ne bo več treba hraniti v fizični obliki. Vedno imate dostop do vseh računov, ki so v vašem uporabniškem računu shranjeni v ZGODOVINI NAKUPOV

3 . PERSONALIZIRANA KOMUNIKACIJA

Ko ustvarjate račun za program zvestobe Decathlon Team, nam dajte soglasje za pošiljanje prilagojenih sporočil in ponudb, ki bodo ustvarjene na podlagi vaših izkušenj z Decathlonom. Pomagajte nam z ocenjevanjem izdelkov, ki ste jih kupili, trgovin, ki ste jih obiskali, in storitev, ki ste jih koristili. 

Prav tako vas bomo obveščali o umiku določenih izdelkov in vas kontaktirali v zvezi z vračilom izdelka in vrnitvijo kupnine. Soglasje za način komuniciranja lahko kadarkoli spremenite v uporabniškem računu, v rubriki KOMUNIKACIJA .

Ne nameravamo vam pošiljati neželenih vsebin in čeprav bi se vam naši nasveti morda zdeli zanimivi, vam zagotovo ne bomo pošiljali nasvetov o boksu, če je vaša strast ples. :) 

Samo z vašim soglasjem vam bomo pošiljali prilagojena sporočila glede na vaše želje, kot so navodila/namigi o vaših najljubših športih, posebne ponudbe izdelkov in obvestila o različnih dogodkih v vaši bližini.

4. EN BREZPLAČEN SERVIS KOLESA NA LETO

Ob nakupu kolesa skenirajte svojo kartico zvestobe programa Decathlon Team in prejeli boste brezplačen servis kolesa v enem letu od nakupa. Kontaktirajte vašo najbližjo Decathlonovo trgovino in se dogovorite za svoj termin.

Za stranke, ki nimajo računa programa zvestobe Decathlon Team, imajo na voljo brezplačen servis v prvih šestih mesecih po nakupu kolesa.

P.S: vsako kolo, ki ga kupite, ima doživljenjsko garancijo na okvir, nosilec krmila in krmilo.

5 . 10 % POPUSTA ZA NAJEM DECATHLONOVIH IZDELKOV/OPREME

Izberite termin, trgovino in opremo, ki si jo želite izposoditi. Ob prevzemu in plačilu opreme v izbrani trgovini skenirajte kartico zvestobe Decathlon Team in pridobite 10-% popust.

NAKUP IZDELKOV V SPLETNI TRGOVINI

7. ČLEN

Za nakup izdelkov v spletni trgovini se uporabljajo Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o trgovini, Zakon o elektronskem poslovanju, Zakon o obligacijskih razmerjih in drugi veljavni predpisi Republike Slovenije. S sprejemom splošnih pogojev sprejemate tudi način vračila Decathlonovih izdelkov.

Pred nakupom v Decathlonovi spletni trgovini pozorno preberite te Splošne pogoje poslovanja. Nakup boste lahko zaključili šele po sprejetju Splošnih pogojev poslovanja.

Dostava se izvaja samo na območju Republike Slovenije.

Decathlon na svoji spletni strani www.decathlon.si ponuja interaktivno storitev. Storitev obsega zagotavljanje informacijskih storitev in upravljanje vsebin. Izraz »spletna stran« v Splošnih pogojih poslovanja se nanaša na vse spletne strani, ki se nahajajo znotraj domene www.decathlon.si. Decathlon si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev. Splošne pogoje bo Decathlon spreminjal le v primeru nujne uskladitve s predpisi Republike Slovenije, v primeru spremembe internih zahtev Decathlonovega poslovanja in v primeru zahteve po izboljšanju izvajanja storitev, tj. v primeru zahteve po večji učinkovitosti spletnega naročanja. Vse spremembe Splošnih pogojev bodo objavljene na tem spletnem mestu. Objavljen bo datum njihove uveljavitve. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni po elektronski pošti in pozvani, da sprejmejo nove pogoje. Morebitne spremembe Splošnih pogojev bodo veljale le za nova naročila, ki bodo registrirana po objavi teh sprememb. Kupec mora pred vsakim naročilom preveriti Splošne pogoje poslovanja, saj lahko med obiskom spletne trgovine pride do sprememb. Kupci z registracijo na teh spletnih mestih izjavljajo, da so Splošne pogoje prebrali in razumeli, da so z njimi seznanjeni in se v celoti strinjajo s tukaj predstavljenimi pogoji in pravili ter soglašajo z uporabo spletnih strani, ki je skladna s Splošnimi pogoji. Pravica do uporabe spletne strani ni prenosljiva na druge fizične ali pravne osebe. Registrirani uporabnik je osebno odgovoren za varovanje zaupnosti gesel. 

7.1. Informacije o prodaji na daljavo

Na teh spletnih mestih se trudimo zagotavljati točnost informacij, vključno z opisi naših izdelkov in storitev, ter ažurnost informacij o spremembah cen izdelkov in storitev. Na žalost lahko včasih pride do napak. Morebitne težave se bomo potrudili odpraviti v najkrajšem možnem času. Če bi nastale težave vplivale na status naročila, vas bomo o tem vsekakor nemudoma obvestili.

7.2. Pravica intelektualne lastnine

V skladu z našimi pravili o zasebnosti in intelektualni lastnini so vse vsebine in materiali, objavljeni na straneh www.decathlon.si, v celoti in izključno last družbe Decathlon, tj. pridružene družbe Decathlon SA. Uporaba vsebin te spletne strani/domene brez izrecnega soglasja Decathlona ni v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo intelektualne lastnine. Podjetje "DECATHLON" in ustrezen grafični prikaz sta prav tako registrirani blagovni znamki družbe Decathlon SA in zanju veljajo določbe predpisov o zaščiti intelektualne lastnine.

7.3. Uporaba spletne strani

Stranka in/ali uporabnik se izrecno strinja z uporabo teh spletnih strani na lastno odgovornost. Ne Decathlon ne nihče od njegovih zaposlenih, zastopnikov, tretjih ponudnikov storitev ali dajalcev licence ne jamči, da bo uporaba teh spletnih mest neprekinjena ali brez napak; prav tako ne jamči (i) za posledice, ki lahko nastanejo zaradi uporabe teh spletnih strani, ali (ii) za točnost, zanesljivost ali vsebino kakršnih koli informacij, storitev ali izdelkov, ki so na voljo prek teh spletnih strani.

Ta izjava o omejitvi odgovornosti velja za vso neposredno ali posredno škodo, morebitne poškodbe, ki jih povzroči kakršna koli okvara, napaka, opustitev, prekinitev, izbris, zamuda pri delovanju ali prenosu, računalniški virus, prekinitev komunikacijske linije, kraja, uničenje ali nepooblaščen dostop, spremembe ali zloraba zapisov o računalniški opremi ali lastnini stranke/uporabnika, prekinitev pogodbe, neustrezno vedenje, malomarnost ali kakršno koli drugo dejanje Decathlona ali njegovih zaposlenih, zastopnikov in/ali ponudnikov storitev tretjih oseb. Stranka/uporabnik izrecno potrjuje, da Decathlon ni odgovoren za morebitno žaljivo, neprimerno ali nezakonito vedenje drugih uporabnikov ali tretjih oseb in da tveganje škode, ki lahko nastane kot posledica navedenega, v celoti nosi stranka/uporabnik.

V nobenem primeru Decathlon ali katera koli druga fizična ali pravna oseba, vključena v ustvarjanje, izdelavo ali distribucijo teh spletnih strani ali z njimi povezane vsebine in/ali programske opreme, ne bo odgovoren za kakršno koli škodo, ki bi lahko nastala kot posledica uporabe ali zaradi nezmožnosti uporabe teh spletnih mest. Kupec/uporabnik izrecno potrjuje, da pogoji tega poglavja veljajo za celotno vsebino teh spletnih strani.

Stranka/uporabnik je izključno odgovoren za pridobitev, uporabo in vzdrževanje svoje računalniške opreme, vključno, vendar ne omejeno na vso programsko in strojno opremo, ki jo ima v lasti in jo uporablja, kot tudi drugo opremo, potrebno za dostop in uporabo spletnih strani Decathlonove spletne trgovine, in vse povezane stroške. Decathlon ni odgovoren za kakršno koli škodo na opremi stranke/uporabnika, ki bi lahko nastala kot posledica uporabe teh spletnih strani.

V izogib kakršnim koli dvomom in dvomom o zavrnitvi odgovornosti s strani Decathlona, stranki/uporabniku ne bodo odrečene pravice, ki jih zagotavljajo predpisi, niti pravice, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja z družbo Decathlon.

Zloraba spletnega mesta z zavestnim vnašanjem računalniških virusov, trojanov, računalniških črvov, logičnih bomb ali drugega zlonamernega ali tehnološko škodljivega materiala je prepovedana. Prav tako ni dovoljen nepooblaščen dostop do spletne strani, strežnika, na katerem je spletna stran shranjena ali katerega koli drugega strežnika, računalnika ali podatkovne baze, povezane s spletno stranjo. Napad na spletno stran z DoS (eng. denial-of-service), DDoS (eng. distributed denial-of-service) ali podobnimi načini ni dovoljen.

Razen v primerih, ko je to prepovedano z zakonom, Decathlon ne bo odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki jo povzroči računalniški virus, napad DDoS (distribuirana zavrnitev storitve) ali drugo tehnološko škodljivo gradivo, ki lahko poškoduje vašo računalniško opremo, računalniške programe, podatke ali katero koli drugo lastnino v primeru, da se to zgodi kot posledica uporabe spletne strani ali prenosa neke vsebine z nje ali druge spletne strani, ki je z njo povezana, s strani uporabnika in/ali stranke (kar velja tako za spletne strani, ki vsebujejo povezavo na Decathlonovo spletno stran kot tudi tiste, ki so dosegljive prek Decathlonove spletne strani).

V primeru zlorabe spletnega mesta, to je ravnanja v nasprotju z zgoraj navedenim, si Decathlon pridržuje pravico, da osebi, ki zlorablja Decathlonovo spletno mesto, prekine dostop in začasno prekine uporabo spletnega mesta ter zoper osebo sproži ustrezne postopke pri pristojnih organih.

7.4. Obdelava osebnih podatkov v okviru spletnega nakupovanja

Z registracijo na www.decathlon.si soglašam, da Decathlon kot upravljavec osebnih podatkov v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov in njegovi poslovni partnerji, to je podizvajalci, kot obdelovalci v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov, zbira, obdeluje, posreduje in izmenjuje naslednje podatke: moje osebne podatke, navedene v obrazcu za registracijo, in podatke o mojih naročilih.

Seznanjen sem s pravico, da to izjavo o soglasju kadarkoli v celoti prekličem. Pogoje varstva osebnih podatkov si lahko preberete tukaj.

Decathlonova spletna trgovina pri nakupu uporablja »piškotke«, da spletna trgovina prepozna in si zapomni uporabnika ter mu tako omogoči nakup. Več o tem, kaj so piškotki, kako se zbirajo in kako jih urediti, lahko najdete tukaj.

7.5. Varnost in varstvo podatkov

Decathlon uporabniku zagotavlja zasebnost in varovanje osebnih podatkov, gesel in vseh drugih podrobnosti na svoji spletni strani v skladu s pogoji varovanja osebnih podatkov, ki so prebrani v Politiki zasebnosti.

Uporabnik mora ob registraciji v Decathlonovi spletni trgovini ustvariti geslo, ki ga hrani samo zase in ga ne sme deliti z drugimi osebami. Uporabnik je odgovoren za vsa dejanja in naročila, opravljena pod njegovim uporabniškim imenom. Uporabniško ime in geslo sta šifrirana v Decathlonovi podatkovni bazi. Povezava med stranjo in spletnim brskalnikom uporabnika je zavarovana s certifikatom SSL, varnost plačila pa zagotavlja plačilna institucija v skladu s svojimi protokoli in certifikati.

Decathlon prek teh spletnih strani ne želi prejemati informacij, ki niso tesno povezane s postopkom spletnega nakupovanja. Decathlon takšnih informacij in materialov ne bo obravnaval kot zaupne informacije in zanje ne bo odgovoren na noben način. S predložitvijo kakršnih koli informacij ali materialov stranka Decathlonu dodeli neomejeno in nepreklicno licenco za uporabo, kopiranje, prikazovanje, izvajanje, spreminjanje, prenos in distribucijo takšnih materialov ali informacij ter se tudi strinja, da lahko Decathlon prosto uporablja kakršne koli ideje, koncepte, znanje ali tehnike za kateri koli namen. Vendar pa Decathlon ne bo objavil imena stranke/uporabnika ali kako drugače sporočil, da mu je stranka/uporabnik poslal materiale ali druge informacije, razen če: (a) pridobi dovoljenje stranke/uporabnika za uporabo imena stranke/uporabnika; ali (b) vnaprej obvesti stranko/uporabnika, da bodo gradiva ali druge informacije, predložene na določenem delu teh strani, objavljene ali drugače uporabljene skupaj z imenom stranke; ali (c) mora to storiti po zakonu. Kakršna koli komunikacija stranke/uporabnika ne velja za zaupno. Če nekatera spletna mesta dovoljujejo objavo sporočil, ki jih bo Decathlon obravnaval kot zaupne, bo to dejstvo navedeno na teh straneh.

Z objavo komentarjev, sporočil ali drugih informacij na spletnem mestu stranka/uporabnik podeljuje Decathlonu pravico do uporabe teh komentarjev, sporočil ali informacij za namen promocije, oglaševanja, tržne raziskave ali kateri koli drug dovoljen namen.

Gradivo, poslano ali dostopno prek internetnih strani, ne bo obravnavano kot tajno ali zaupno, niti kot poslovna skrivnost. Z oddajo gradiva prek spletnih strani je Decathlon pooblaščen, da ga neomejeno uporablja za kakršne koli namene, vključno z reprodukcijo, prenosom, objavo, predvajanjem ali uporabo na kakršen koli drug način, brez obveznosti plačila kakršnega koli nadomestila.

7.6. Informacije o izdelku

Nakup izdelkov preko spletne trgovine ponuja drugačno nakupovalno izkušnjo kot v Decathlonovih trgovinah, pri čemer morate biti pozorni na naslednje podrobnosti:

Barva izdelka na fotografiji na spletni strani se lahko razlikuje od dejanske.

Izdelki bodo dostavljeni v naročeni količini, če so na voljo, zato obstaja možnost, da Decathlon ne more delno ali v celoti dostaviti naročila.

Vsi izdelki in promocije niso na voljo hkrati v Decathlonovi spletni trgovini in v Decathlonovih trgovinah. Na splošno so cene, izražene na spletu, enake cenam, izraženim v trgovinah. Včasih pa lahko pride do razlike med ceno v Decathlonovi spletni trgovini in Decathlonovih trgovinah. V tem primeru bo za kupce spletne trgovine vedno veljavna cena, ki je objavljena na spletni strani ob nakupu.

Decathlon se bo trudil po svojih najboljših močeh zagotavljati ažurnost podatkov na spletnem mestu, predvsem glede cen ponujenih izdelkov in storitev.

Če gre za takšno napako, ki bistveno vpliva na kupčevo odločitev o naročilu, si kupec pridržuje pravico preklicati ali spremeniti naročilo. Preklic ali spremembo mora  Decathlonu posredovati takoj po pregledu naročila in brez odlašanja.

7.7. Razpoložljivost izdelkov in storitev za prodajo na daljavo

Decathlon si pridržuje pravico, da kateri koli izdelek kadar koli umakne iz prodaje. V takšnih primerih bo Decathlon kupcu za nedobavljen in plačan izdelek vrnil celoten denarni znesek. To velja za tiste izdelke, ki niso več v ponudbi, ne glede na razlog umika izdelka iz prodaje ali neizvedbe storitve. Prav tako si Decathlon pridržuje pravico, da spremeni, pravočasno prekine ali prekine zagotavljanje storitve prodaje na daljavo.

7.8. Garancija

Garancija velja v rokih, določenih z veljavnimi predpisi, od dneva dobave blaga. Za uveljavljanje pravice do garancije je potreben račun in potrdilo o garanciji, ki ga prejmete ob nakupu. Garancijska doba in vse, kar garancija zajema v zvezi z izdelkom, je navedeno pri vsakem izdelku. O obstoju vidnih napak je kupec dolžan obvestiti prodajalca v roku 2 mesecev od dneva, ko je napako odkril, najkasneje pa v 2 letih od prenosa tveganja na kupca, to je od dneva, ko je bilo blago pravilno izročeno. V primeru, da je trajanje garancije za posamezen izdelek daljše od tistega, ki ga določajo predpisi Republike Slovenije, se uporabi pravo, ki je za kupca ugodnejše, to je Decathlonovo garancijsko obdobje.

Decathlon za določene izdelke zagotavlja posebne garancijske pogoje:

kolesa;

fitnes kolesa;

eliptična kolesa/trenažerje;

tekalne steze;

sprehajalne steze.

Posebni garancijski pogoji za zgoraj omenjene izdelke poleg dvoletne garancije za motor naprave vključujejo dodatno garancijo za obdobje 5 let od datuma nakupa za konstrukcijo naprave. Decathlon bo izdelek pregledal in se odločil, ali je primeren za uveljavljanje garancijskih pravic. V primeru, da je možno uveljavljati pravice iz garancije, se Decathlon po lastni presoji in v sodelovanju s stranko odloči za ustrezno zamenjavo. Prodajalec bo nato popravil izdelek z napako ali ga zamenjal z drugim enakim ali podobnim izdelkom. V primeru popravila ali zamenjave z drugim enakim ali podobnim izdelkom v okviru garancijskih pravic prodajalec krije stroške popravila in odgovarja za nadomestne dele in delo Decathlonovih zaposlenih ali tretjih oseb, ki so bile najete za odpravo težave, vendar le, če je izdelek mogoče popraviti.

Prodajalec bo postal lastnik vseh okvarjenih delov, ki so bili odstranjeni med popravilom. Garancija ne velja za izdelke, ki so bili nepravilno shranjeni ali sestavljeni, zlorabljeni, napačno uporabljeni, spremenjeni ali očiščeni na nepravilen način ali z neustreznimi čistilnimi izdelki. Garancija ne pokriva mehanskih poškodb, ki nastanejo zaradi nepravilnega ravnanja, kot so na primer, vendar ne omejeno na, ureznine ali praske, poškodbe zaradi udarcev, nesreče. Garancija ne velja, če so bili izdelki uporabljeni na prostem, v vlažnem okolju (razen nekaterih izdelkov, ki so namenjeni zunanji uporabi), ali če izdelki niso bili uporabljeni za predvidene namene. Garancija ne pokriva posledične ali naključne škode.

Za veljavnost garancije je potrebno upoštevati posebna navodila za nego, uporabo in montažo za vsak izdelek.

7.9. Obveznost za amortizacijo blaga

Odgovorni ste za kakršno koli zmanjšanje vrednosti blaga, ki je posledica neustreznega ravnanja z blagom, razen za tisto, ki je bilo nujno za ugotovitev narave, lastnosti in funkcionalnosti blaga.

Odgovornost za stvarne napake bomo reševali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov, Zakona o obligacijskih razmerjih in drugimi veljavnimi predpisi.

7.10. Naročilo

a) Registracija

Za registracijo v Decathlonovi spletni trgovini morate biti stari najmanj 18 let. Kupec/uporabnik odgovarja za točnost in popolnost podatkov, ki jih je vnesel ob registraciji in nakupu. Če pride do kakršnih koli sprememb podatkov, ki so bili vneseni ob registraciji ali nakupu, priporočamo čimprejšnjo posodobitev uporabniškega računa.

Uporabniški vmesnik vas vodi skozi postopek registracije. Po registraciji prejmete elektronsko poštno sporočilo s podatki o uporabniškem računu. Decathlon si pridržuje pravico do preklica uporabniških računov, ki so bili dlje časa neaktivni.

b) Vrstni red

Naročanje izdelkov je možno elektronsko.

S pritiskom na gumb "V košarico" se izbrani izdelek doda v nakupovalno košarico. Izdelki se štejejo za naročene v trenutku, ko kupec opravi celoten postopek plačila. Nato bo kupec po elektronski pošti prejel potrdilo o naročilu, ki potrjuje, da je naročilo pravilno prejeto.

V primeru, da naročeni izdelki niso na voljo, bo Decathlonov kontaktni center kupca kontaktiral v roku 4 delovnih dni po tem, ko je kupec oddal naročilo in prejel elektronsko sporočilo s potrditvijo, da je naročilo uspešno oddano. Pogodba se šteje za sklenjeno, ko kupec v celoti plača naročene izdelke.

Decathlon se bo trudil dostaviti vse izdelke, ki jih je kupec naročil, vendar si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru višje sile ali v primerih, ko je izpolnitev pogodbene obveznosti bistveno otežena. Če Decathlon zavrne naročilo, bo kupec o tem obveščen v 4 delovnih dneh od prejema potrditve naročila. Pogodba se šteje za veljavno po plačilu blaga.

c) Cena

Cena blaga je navedena v spletni trgovini. Prikazana cena predstavlja ceno z DDV ali drugimi davki, ki so veljavni na dan prevzema ali naročila.

Cena, navedena v spletni trgovini, predstavlja vabilo uporabnikom k nakupu blaga po tej ceni. Ko izberete izdelek, vnesete podatke za plačilo in oddate naročilo ter podate ponudbo za nakup blaga in prevzem po navedeni ceni. Za sprejem ponudbe se šteje dan, ko vam pošljemo elektronsko sporočilo o potrditvi naročila in s tem se šteje, da je kupoprodajna pogodba sklenjena.

Upoštevajte, da se naročeno blago dostavi po cenah, veljavnih v spletni trgovini na dan oddaje naročila, ne glede na izbrani rok dostave.

Ti pogoji so sestavni del kupoprodajne pogodbe, sklenjene preko spletne trgovine.

Decathlon vam ponuja plačilo ob dostavi. Decathlon lahko kadar koli doda ali izključi način plačila brez posebnega obvestila.

d) Dostava blaga

V trenutku, ko kupec v spletni trgovini zaključi naročilo, Decathlon prejme obvestilo in naročilo dostavi kupcu preko izbrane dostavne službe. Dostava se izvaja na celotnem območju Republike Slovenije. Dostava se izvede v najkrajšem možnem času, ki ni daljši od 30 dni. Prekoračitev navedenega roka 30 dni je možna v izrednih okoliščinah višje sile, o čemer bo naročnik nemudoma obveščen.

Decathlon po sklenitvi pogodbe ne bo spreminjal prodajnih pogojev ali odpovedal dostave blaga, razen v primeru, da določen izdelek ni na voljo. V tem primeru bo kupca o tem pravočasno obvestil preko kontaktnih podatkov, navedenih ob registraciji. Decathlon lahko stranki ponudi, da namesto nedobavljivega izdelka iz prvotno sklenjene pogodbe izbere drug izdelek, vendar stranka ni dolžna sprejeti takšne ponudbe. V primeru nesprejetja ponudbe bo Decathlon kupcu vrnil vplačani znesek v celoti.

Če naročilo vključuje več izdelkov, od katerih eden ni na zalogi, bo Decathlon o tem obvestil kupca, ostali naročeni izdelki pa bodo dobavljeni v skladu s pogodbo.

Izdelki morajo biti primerno zapakirani za prevoz blaga. Ustrezno pakiranje pošiljke pomeni, da se vsebina pošiljke spravi v ustrezno embalažo (ovitek, škatla, kovček ipd.), da se prepreči poškodba ali zmanjšanje njene vsebine ali vsebine drugih pošiljk med prevozom. Embalaža mora ustrezati vsebini in obliki pošiljke, velikosti, teži in vrednosti pošiljke ter pogojem in dolžini poti, po kateri se prevaža. V primeru, da so izdelki kupcu dostavljeni v neustrezni embalaži, zaradi česar so kakorkoli poškodovani, si kupec pridržuje pravico do vračila in ima vse pravice iz naslova odgovornosti za stvarne napake.

e) Pravica do enostranske prekinitve pogodbe in vračila blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico enostransko in brez navedbe razlogov odstopiti od pogodbe, sklenjene na daljavo, v 14 dneh od dneva, ko je bilo blago, ki je predmet pogodbe, izročeno kupcu ali tretji osebi, ki jo ta določi in ki ni prevoznik. Da bi Stranka lahko uveljavila pravico do enostranske odpovedi te pogodbe, je dolžna o svoji odločitvi o enostranski odpovedi pogodbe obvestiti Decathlon pred iztekom roka, in sicer z nedvoumno izjavo, poslano po pošti, faksu ali elektronski pošti na naš elektronski naslov [email protected].

V izjavi o enostranski odpovedi pogodbe mora kupec navesti svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko, številko faksa ali elektronski naslov, lahko pa uporabi tudi primer obrazca za enostransko odpoved pogodbe.

V najkrajšem možnem času bo Decathlon kupcu izročil potrdilo o prejemu njegove izjave. Če želite, nas lahko kontaktirate na [email protected] ali 080 4551 za informacije o načinu, možnostih in pogojih vračila dostavljenega blaga.

Blago mora kupec vrniti brez odlašanja, najkasneje pa v 14 dneh od dneva, ko je Decathlon veljavno obvestil, kot je opisano zgoraj, o odločitvi o prekinitvi pogodbe. Šteje se, da je kupec pravočasno izpolnil svojo obveznost, če blago pošlje ali izroči Decathlonu, to je pooblaščeni osebi za prevzem blaga, pred iztekom predhodno navedenega roka.

Neposredne stroške vračila blaga (npr. v primeru vračila blaga po pošti) krije kupec. Če izdelka ni mogoče vrniti po pošti na običajen način, je potrebno kontaktirati Decathlon, da dobite informacije o načinu vračila izdelka.

V primeru enostranske odpovedi bo Decathlon kupcu nemudoma, najkasneje pa v 14 dneh od prejema odločitve o enostranski odpovedi pogodbe, povrnil plačano ceno, vključno s stroški dostave. Upoštevati je treba, da lahko Decathlon vrne kupnino šele po vračilu blaga ali po predložitvi dokazila, da je stranka blago poslala nazaj.

Vračilo bo izvedeno na enak način, kot je stranka izvedla plačilo. V primeru, da se kupec strinja z drugim načinom vračila vplačanega zneska, to je, ko se strinja z vrednostno kartico, ne nosi nobenih stroškov v zvezi z vračilom.

f) Pravice in obveznosti družbe Decathlon

Decathlon je dolžan po oddanem naročilu in plačilu kupnine prodani artikel izročiti kupcu v času in na način, ki je določen v ponudbi. Decathlon odgovarja za stvarne napake blaga, ki ga prodaja v spletni trgovini v skladu s pozitivnimi slovenskimi predpisi, predvsem Zakonom o obligacijskih razmerjih Republike Slovenije.

Decathlon ponuja le tiste izdelke, ki so v njegovi izključni lasti.

Decathlon je dolžan posredovati resnične podatke o ponujenem blagu ter zagotoviti popolne podatke o plačilu kupnine in dobavi blaga. Vse napake v zvezi z blagom, embalažo ali pakiranjem mora Decathlon navesti in podrobno opisati.

Spletna trgovina je lahko začasno nedostopna ali na voljo le v omejenem obsegu zaradi rednega vzdrževanja ali nadgradnje sistema, tehničnih težav, višje sile ali drugih vzrokov. Decathlon (kot tudi z njim povezane tretje osebe) , ne glede na vzrok in trajanje, ne odgovarja za morebitno nedostopnost spletne trgovine, kakršno koli zamudo ali prekinitev prenosa informacij, delno ali popolno prekinitev ali napačno delovanje in/ ali tehnične težave, ki lahko privedejo do nepravilne obdelave podatkov in morebitnih zahtevkov ali izgub, ki izhajajo iz tega.

Stranka je seznanjena in se strinja, da Decathlon ne odgovarja za točnost, zanesljivost, kot tudi za vsebine, ki jih objavi uporabnik. Besedila, komentarji, fotografije in drugi vnosi, ki jih uporabniki pustijo v za to predvidenih razdelkih, morajo biti točni in pravilni. Za vsak posamezen vnos je odgovoren izključno uporabnik, ki je podatke vnesel.

Decathlon ne bo odgovoren za kakršno koli nezmožnost ali zamudo pri izpolnjevanju katere koli od svojih obveznosti v skladu s temi pogoji ali katero koli pogodbo, če je to posledica katerega koli dejanja ali dogodka, ki je izven razumnega nadzora Decathlona, vključno z neuspehom javnega ali zasebna telekomunikacijska omrežja. V tem primeru si bo Decathlon po vseh razumnih močeh prizadeval izpolniti svoje obveznosti čim prej po zaključku takšnega izrednega ukrepa ali dogodka.

g) Pravice in obveznosti stranke

Kupec je dolžan plačati ceno kupljenega artikla in kupljeni artikel prevzeti ob dostavi. Za vse pritožbe se lahko stranka obrne na Decathlon, kot je navedeno zgoraj.

Kupec odgovarja za vsako zmanjšanje vrednosti blaga od trenutka prevzema, do katerega pride kot posledica ravnanja z blagom, razen za tisto, ki je bilo potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in funkcionalnosti blaga.

h) Reševanje sporov v zvezi s spletnim nakupovanjem

V skladu z Uredbo 524/2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov se lahko spori v zvezi s spletnim nakupovanjem rešujejo preko platforme ODR, do katere lahko dostopate tukaj.

To pomeni, da je v primeru težav pri spletnem nakupovanju znotraj EU (izdelek v okvari, nezmožnost menjave izdelka ipd.) možna reklamacija preko zgornje povezave.

Platformo lahko uporabljajo tako potrošniki kot trgovci, pritožbe pa je mogoče oddati v katerem koli od 23 uradnih jezikov EU.

ZAPUŠČANJE EKIPE DECATHLON

8. ČLEN

Uporabnik ima pravico kadar koli odstopiti od programa zvestobe Decathlon Team z deaktivacijo svojega osebnega računa.

V primeru nedejavnosti posameznikovega osebnega računa Decathlon Team v obdobju desetih let od datuma zadnje uporabe, bo njegov račun preklican in vsi podatki, shranjeni v računu, izbrisani.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

9. ČLEN

Uporabnik se zavezuje, da bo za namene oblikovanja osebnega računa, to je za namene izvajanja programa zvestobe, posredoval naslednje osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, e-poštni naslov, domači naslov in poštno številko.

Prav tako se uporabnik zavezuje, da bo osebne podatke ob nakupu izdelkov v spletni trgovini posredoval zaradi izpolnjevanja pogodbenega razmerja, v katerem je stranka, to je zaradi izvajanja dejanj na zahtevo uporabnika pred sklenitvijo pogodbe.

Zbrane osebne podatke bo Decathlon kot upravljavec podatkov obdeloval v smislu Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Obdelovalci so lahko ponudniki informacijske podpore in vzdrževanja sistema ter pridružene družbe Decathlona z namenom izvajanja Programa zvestobe, to je izvajanja kupoprodajne pogodbe, katere pogodbena stranka je Uporabnik, Decathlon pa jih ne bo delil z drugimi nepooblaščenimi osebami.

Decathlon lahko osebne podatke, zbrane ob pridružitvi programu zvestobe Decathlon Team, uporablja za namene trženja za pošiljanje glasil, promocijskih kampanj in na platformi programa zvestobe. Ti podatki se lahko uporabljajo tudi za statistične namene, da bi Decathlon bolje razumel uporabnikove preference in potrošniške navade. Decathlon se zavezuje, da bo osebne podatke ob privolitvi uporabnika obdeloval na določen način.

Uporabnik lahko soglasje kadarkoli prekliče, tako da tako zahtevo pošlje Decathlonu na naslov [email protected]. Vendar to ne bo vplivalo na obdelavo uporabnikovih osebnih podatkov pred odstopom. Po preklicu soglasja bodo osebni podatki uporabnika izbrisani, razen tistih, ki jih je Decathlon dolžan hraniti po zakonu.

Anketiranci uveljavljajo vse pravice v zvezi s svojimi osebnimi podatki, posredovanimi v okviru oblikovanja osebnega računa, v smislu Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov: pravico do vpogleda, pravico do popravka, pravico do preklica privolitve in pravico do izbrisa svojih podatkov. Uporabniki lahko uveljavljajo svoje pravice preko elektronske pošte na: [email protected].

Decathlon bo hranil in obdeloval zbrane osebne podatke za namene izvajanja programa zvestobe v skladu s to pogodbo, dokler je uporabnik član programa zvestobe Decathlon Team in še eno leto po prenehanju članstva.

Decathlon ima za vse dodatne informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov uporabnika imenovano pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki je na voljo na e-naslovu: [email protected]. Prav tako ima uporabnik pravico vložiti pritožbo na Agencijo za varstvo osebnih podatkov v primeru nezadovoljstva z načinom obdelave osebnih podatkov.

KONČNE DOLOČBE

10. ČLEN

Decathlon si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev, uporabnika pa vabimo, da redno prebira najnovejšo posodobljeno verzijo, ki je na voljo na spletni strani Decathlon.

Za to pogodbo se uporabljajo predpisi Republike Slovenije, morebitne spore pa bo reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

V Ljubljani, 18.10.2023