Sklic : 8510904
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
HOKEJSKA PALICA

Rumena palica za hokej na travi FH110

KOROK
5/5
5/5

Barva : Fluo lime yellow

Ocena velikosti
Trenutno ocene velikosti izdelek še nima
Po nakupu izdelka lahko ocenite ustreznost velikosti
Decathlon
Palica je zasnovana za učenje hokeja na travi. Izdelana je 100-% iz steklenih vlaken. Palica je odlična za začetnike.

Prednosti izdelka

Kontrola smeri 100-% je izdelana iz steklenih vlaken, ki omogočajo kontrolo žoge.
Moč Palica je 100-% izdelana iz steklenih vlaken, ki zagotavljajo moč.
Kontakt z žogo Prožna palica, ki zagotavlja občutek.
Manevrabilnost 100-% iz steklenih vlaken. Standardni lok.
Blaženje vibracij Palica je 100-% izdelana iz steklenih vlaken, ki blažijo vibracije.
Ergonomski prijem Klasičen ročaj, gladka površina.
Vzdržljivost Palica je 100-% izdelana iz steklenih vlaken, ki zagotavljajo trpežnost.

Tehnične informacije

Sestava

100-% iz steklenih vlaken.

Lok in teža

Standardni lok 20 mm/ 250 mm. Teža: 540 g (+/- 20 g) pri dolžini 36,5 palcev.

Podrobnejši opis

Steklena vlakna 1080 Tex. Struktura z dvojnim kanalom. Standardna glava 45°. Ročaj iz poliuretana (debelina 1,8 mm) za dober prijem. Dolžina ročaja: 40 cm.

Izdelek so odobrili naši športniki

Jill Boon (nekdanja kapetanka belgijske reprezentance, olimpijka (London 2012), igralka ekipe Brussels Royal Racing Club (Belgija). Berta Bonastre (španska reprezentantka, prejemnica bronaste medalje na svetovnem prvenstvu 2018 in evropska prvakinja 2019, olimpijka (Rio 2016) in igralka ekipe Egara (Španija).

Izdelek so odobrili naši športniki (nadaljevanje)

Thomas Briels (kapetan belgijske reprezentance, trikratni olimpijec (Peking 2008, London 2012, Rio 2016), olimpijski podprvak v Riu, svetovni prvak 2018, evropski prvak 2019, kapetan ekipe Oranje-Rooda (Nizozemska). Victor Charlet kapetan francoske reprezentance in igralec ekipe Waterloo Ducks (Belgija).

Iz česa so izdelane palice za hokej?

Medtem ko so včasih hokejske palice bile izdelane iz lesa, je danes večina palic izdelanih iz kompozitov (steklenih vlaken, ogljikovih vlaken in aramidnih vlaken). Palice so lahko izdelane tudi 100-% iz lesa z ojačitvami iz steklenih vlaken ali 100-% iz steklenih vlaken z visokim deležem karbona.

Iz česa so izdelane palice za hokej? (nadaljevanje)

Pogosto palice v primeru visokega deleža karbona vsebujejo od 5 do 10 % aramida.

Lastnosti in uporaba

Steklena vlakna so bolj trda, lažja in bolj odporna proti obrabi kot les. Zagotavljajo večjo moč in manj kontrole. Karbon je lažji in še bolj trden. Zagotavlja večjo moč in manj nadzora, če vaše tehnične sposobnosti niso na visoki ravni. Aramid se v predelu vratu uporablja kot dodatek h karbonu. Lahko se uporablja tudi na drugih delih palice za boljšo odpornost na obrabo.

Kako je izdelana kompozitna palica?

Palice iz kompozitov so izdelane iz več slojev vlaken, ki so oviti okrog votlega jedra, ki ima enega ali več kanalov. Kombinacija materialov, število slojev in struktura jedra se razlikujejo glede na posamezen del palice. Delež karbona nam ne pove veliko o lastnostih palice.

Izbor ustrezne sestave

Otroci, ki se učijo igrati, naj se odločijo za leseno palico. Ko bodo napredovali, lahko leseno palico zamenjajo s palico iz steklenih vlaken in kasneje s palico z deležem karbona. Odrasli začetniki lahko začnejo igrati s palico iz steklenih vlaken. Napredni in izkušeni igralci naj si izberejo palico iz karbonskih vlaken.

Kaj je lok palice?

Hokejska palica ni ravna, ampak je zakrivljena. Lok palice je odvisna od maksimalne višine palice.

Kaj je lok palice?(nadaljevanje)

Običajno imajo palice lok pri višini okrog 15 mm.

Vrste loka

Standardni lok: višina loka od 17 do 20 mm in položaj loka pri 300 mm. Srednji lok: višina loka od 23 do 24 mm in položaj loka pri 300 mm. Nizek lok: višina loka od 24 do 25 mm in položaj loka pri 250 mm. Zelo nizek: višina loka od 24 do 25 mm in položaj loka pri 200 mm.

Standard loka (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) mora palica za hokej na travi imet položaj loka najmanj pri 200 mm, medtem ko je višina loka omejena na 25 mm.

Izbor ustrezne palice

Začetniki naj izberejo palico z običajnim lokom. Napredni in izkušeni igralci, ki si želijo dobro kontrolo žoge, podaje in strele naj izberejo palico s srednjim lokom. Izkušeni igralci, ki veliko preigravajo in odlično kontrolirajo žogo med hitro igro naj izberejo palico z nizkim lokom.

Teža palice

Večina palic za odrasle tehta od 520 do 580 g. Palice za otroke tehtajo od 400 g naprej. Teža palice se lahko razlikuje od 20 do 30 g tudi pri enakem modelu palice.

Standard teže (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) je lahko največja teža palice za hokej na travi 737 g. Večina palic za odrasle tehta od 520 do 580 g. Palice za otroke tehtajo od 400 g naprej. Teža palice se lahko razlikuje od 20 do 30 g tudi pri enakem modelu palice.

Zakaj je pomembno težišče?

Pri palicah z enako težo je pomemben način razporejanja teže po palici.Težišče je gravitacijska točka, ki se meri od konice glave. Težišče, ki je bližje ročaju, daje občutek, da je palica lažja. To omogoča boljše obvladovanje palice. Težišče, ki je bližje glavi (težišče v glavi), daje občutek, da je palica težja. To omogoča večjo moč.

Izbor ustrezne teže in težišča

Če si želite večjo kontrolo, izberite palico z višjim težiščem. Če si želite več moči, izberite palico z nižjim težiščem.

Izbor velikosti

Velikost palice je navedena v palcih. 1 palec = 2,54 cm. Za odrasle je standardna dolžina 36,5 palca. Določene palice so na voljo v dolžini 37,5 in 38,5. Te palice so primerne za zelo napredne igralce. Igralec, ki je višji od 1,8 m lahko tudi izbere palico dolžine 37,5 in 38,5. Priporočamo, da igralec predhodno natančno preveri karakteristike palice.

Standard dolžine (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) hokejska palica ne sme biti daljša od 41 palcev (105 cm).

Splošni nasvet za izbor palice

Izberite palico z ustrezno dolžino, sestavo (notranja struktura), lokom, težo in težiščem.

Razvoj

Izdelek smo zasnovali v sodelovanju z igralci in našimi tehničnimi parnerji.

Informacije

Vse navedene informacije smo prejeli od proizvajalca izdelka ali od ekip, ki so za nas opravile testiranje.

Klasifikacija

Odrasli, začetniki, standardni lok, steklena vlakna

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Ročaj
100% Steklena volna
Ročaj
100% Poliuretan
Nasveti glede zaloge Po uporabi iz palice očistite umazanijo. Obrišite jo z vlažno krpo. Po potrebi jo obrišite in očistite.

Naše obveze

Jill Boon (Belgija), Berta Bonastre (Španija), Thomas Briels (Belgija) in Victor Charlet (Francija).
Preizkusni izdelek Izdelek smo testirali v laboratoriju in na terenu v dejanskih pogojih uporabe.
Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe