Sklic : 8620027
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
XC-SKIING SKI POLES & ACCESSORIES

Tekoči vosek za tekaške smuči ONE (za +2 / -4 °C)

FISCHER
Decathlon
Izdelek vsebuje nevarne snovi, zato je nakup možen samo v trgovinah. Izberite trgovino za zalogo
Pri Vauhtiju so zasnovali ta tekoči vosek za vzdrževanje drsnega sloja smuči in izboljšanje drsenja. Primeren je za temperature od +2 °C do -4 °C. Bolj čist in okoljsko odgovoren vosek je izdelek v seriji izdelkov, ki ne vsebujejo fluora. Ti izdelki so enostavni za uporabo ter okolju prijaznejši.

Prednosti izdelka

Lahkost uporabe Enostavno nanašanje z blazinico.
Učinkovitost drsenja Vosek lahko nanašate samega ali kot osnovno plast.

Tehnične informacije

Zakaj naj mažem tekaške smuči?

Tek na smučeh je predvsem drsalni šport, zato morate vzdrževati drsno površino smuči.
Mazanje zmanjša oprijem in izboljša drsanje, optimizira združljivost drsne površine z lastnostmi snega (temperatura zraka, kakovost snega itd.). Smuči lahko vzdržujete sami ali pa se naročite v Decathlonovem workshopu.

Kdaj naj namažem smuči?

Ko kupujete smuči, vam priporočamo, da dobro pripravite drsno površino, da bi dosegli optimalno drsenje. Nekaj zaporednih mazanj je najboljša rešitev za ustrezno "nego" drsne površine.
Nato morate redno mazati smuči glede na to: kako dolgo in kako pogosto tečete na smučeh ter glede na abrazijo zaradi snega na predhodnih tekih. Ne čakajte, da površina dobi belkast sloj, da bi namazali smuči.

Kako naj izberem vosek?

Umetnost ustreznega voskanja je v izbiri najboljšega izdelka glede na vremenske pogoje. Kako pogosto boste morali mazati smuči, ni odvisno le od tega, kako dolgo in pogosto tečete na smučeh, ampak tudi od kakovosti snega, ki jo določa temperatura zraka. Uporabite temperaturo kot referenco pri izbiri "barve" voska. Vsaka "barva" voska ustreza idealni temperaturi uporabe.

Kakšna je razlika med voskom One in voski UP?

Vosek ONE je vosek na osnovi ogljikovodika in ne vsebuje fluora. Priporočamo ga za vzdrževanje smuči in reden tek. ----
UP visoko učinkovit vosek s hidrofobnimi lastnostmi, ki odstranjuje sloj vode med drsnim slojem smuči in snegom. Lahko ga uporabljate samega ali kot osnovo.

Kako naj namažem smuči?

Pred nanosom voska očistite drsni sloj smuči s krtačo. Nato z blazinico nanesite vosek in ga pustite 10 minut, da se posuši. Ko je drsni sloj suh, spolirajte vosek z najlonsko krtačo (mehke ščetine). Nanesite vosek pri temperaturah, višjih od 10 °C. Videi so na voljo na Youtube kanalu Inovik.

Teža

0,23 KGM

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Nevarni izdelki Seznanite se z varnostnimi ukrepi.

Naše obveze

Garancija: 1 Leto

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe