Sklic : 8504168
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
OBLEKE ZA MRZLO VODO

Ženska obleka za deskanje na valovih iz 4/3-mm neoprena OLAIAN

OLAIAN
5/5
5/5
Ocena velikosti
Trenutno ocene velikosti izdelek še nima
Po nakupu izdelka lahko ocenite ustreznost velikosti
Decathlon
Obleka je namenjena naprednim deskarkam, ki deskajo na različnih valovih. Ženska obleka iz 4/3 mm neoprena s prednjo zadrgo je zasnovana za deskanje v hladni vodi s temperaturo med 12 °C in 17 °C. Namenjena je naprednim uporabnicam. Dolžina aktivnosti: do tri ure.

Prednosti izdelka

Svoboda giba Prednja zadrga izboljša udobje med veslanjem.

Tehnične informacije

Ste izkušena deskarka na valovih

Vaš najljubši šport je intenzivno deskanje na valovih. Med aktivnostjo veslate, se na kratki deski potopite pod valove, na dolgi deski pa se obrnete pod valove. Vztrajni ste v močnih valovih, višjih od enega metra. Za vas smo pripravili izbor oblek, ki ustrezajo vaši aktivnosti in postavi.

Povsem neovirano gibanje

Obleka Olaian 900 skrbi za lep videz. Material je posebej izbran, da olajša veslanje in poskrbi za neovirano gibanje.
Cela obleka je izdelana iz izjemno prožnega neoprena. Vsi šivi so raztegljivi. Prednja zadrga skrbi, da je hrbtni del prost in tako zagotavlja optimalno gibanje. Obleka je težja za oblačenje, zato je namenjena naprednim deskarkam.

Ovratnik

Ovratnik je izdelan tako, da omeji draženje. Kljub temu priporočamo, da pod obleko nosite majico z UV-zaščito, ki zmanjša tveganje za draženje kože. Če boste obleko nosili dlje časa, priporočamo, da dele, kjer se pojavlja trenje (vrat, pazduhe, kolena), namažete (npr. z vazelinom).Pri prvem pomerjanju se vam bo ovratnik morda zdel tesen, vendar se bo v vodi raztegnil.

Materiali

Obleke Olaian 900 so izdelane 100-% iz popolnoma raztegljivega neoprena, zato zagotavljajo udobje in povsem neovirano gibanje.
Neopren je podložen s sintetičnim materialom, ki nudi dodatno odpornost na obrabo. Debelina neoprena: 4 mm in 3 mm. Neopren predstavlja elastomerna pena z izolacijskimi lastnostmi. Kakovost toplotne izolacije naših izdelkov iz neoprena zagotovimo s testiranjem.

Sistem zapiranja

Prednja zadrga zagotavlja neovirano gibanje, hkrati pa skrbi za večjo vodotesnost kot običajna zadrga. Jeziček zadrge je izdelan iz nerjavečega jekla, zato ne rjavi zaradi stika s slano vodo.

Žep za ključ

Pod prednjim zavihkom se nahaja žep za ključ.

Ekološka zasnova

Obleke 900 so izdelane iz neoprena na bazi apnenca. Črna barva, imenovana Eko Carbon Black, nastane s pomočjo recikliranja pnevmatik. Lepilo, ki se uporablja za spajanje tekstila in neoprena, se imenuje Aquaglue in je izdelano na vodni osnovi in ne vsebuje topil. Okolju prijazen postopek barvanja porabi manj vode.

Kako izbrati pravo obleko za deskanje (1. del)

Prvi kriterij pri izbiri obleke za deskanje je temperatura vode. Temperatura vode je odvisna od lokacije in letnega časa. Poskrbite, da izbrana obleka ustreza temperaturi vode na vaši lokaciji: topla voda s temperaturo nad 20 °C, srednje topla voda s temperaturo med 17 in 22 °C, hladna voda s temperaturo med 12 in 17 °C, zelo hladna voda s temperaturo med 7 in 12 °C. Obiščite spletno stran seatemperature.org in preverite, kakšna je temperatura vode na vaši lokaciji.

Kako izbrati pravo obleko za deskanje (2. del)

Drugi kriterij, ki ga morate upoštevati, je trajanje aktivnosti. Če vaša aktivnost traja manj kot eno uro, so za vas primerni modeli oblek 100. Za do dveurno aktivnost so primerni modeli oblek 500, za do triurno aktivnost pa modeli oblek 900.
Modeli oblek 500 so v primerjavi z modeli oblek 100 toplejši ter učinkovitejši pri zmanjševanju utrujenosti in preprečevanju draženja. Enako velja za modele oblek 900 v primerjavi z modeli oblek 500.
Opomba: modele 900 lažje oblečete.

Izberite pravo velikost

Da bi obleko za deskanje kar najbolje izkoristili, morate izbrati primerno velikost. Obleka za deskanje se mora povsem prilegati, da je zagotovljena najboljša mogoča učinkovitost toplotne zaščite. Normalno je, da se vam suha obleka zdi pretesna, vendar pa bo ta občutek izginil takoj, ko se bo obleka zmočila. Če je možno, obleko pred nakupom v trgovini pomerite.

Naši dodatki bodo poskrbeli, da vam bo dlje časa toplo! Vsaka temperatura zahteva svoje oblačilo

V vodi skozi okončine (roke, noge, glava) izgubimo več kot polovico telesne temperature, zato priporočamo uporabo dodatkov:
v topli vodi in srednje topli vodi (> 17 °C): nizki čevlji iz neoprena, v hladni vodi (12−17 °C): visoki čevlji in rokavice,
v zelo hladni vodi (7−12 °C): visoki čevlji, rokavice, kapuca in majica s kapuco.
Celotno ponudbo dodatkov iz neoprena si oglejte na naši spletni strani.

Decathlonova znamka za deskanje Olaian

Olaian je Decathlonova nova znamka za deskanje, oblikovana v Hendayu v jugozahodni Franciji. V našem centru na obali oblikujemo izdelke in jih še isti dan testiramo v morju.

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Pena
100% Neopren
Glavni material
88% Poliester, 12% Elastan
Sekundarna podloga
100% Poliester
Navodila za vzdrževanje: Po uporabi izperite v čisti vodi.
Navodila za pranje
Ročno pranje
Ročno pranje
Ne uporabljajte belila
Ne uporabljajte belila
Ni primereno za strojno sušenje
Ni primereno za strojno sušenje
Ne likajte
Ne likajte
Ni primereno za kemično čiščenje
Ni primereno za kemično čiščenje

Naše obveze

Preizkusni izdelek Izdelek so razvile in preizkusile naše ekipe za oblikovanje v francoskem mestu Hendaye. Materiali, uporabljeni za ta izdelek, so bili testirani v laboratoriju, s čimer zagotavljamo najboljšo mogočo kakovost in trpežnost.
Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe