Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
Plinski kuhalnik MT100
FORCLAZ
8582112

Plinski kuhalnik MT100

24,99 €
Z davkom
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
 • Plinski kuhalnik MT100
Plinski kuhalnik MT100
Size :
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Kuhalnik je zasnovan za pripravo obrokov med pohodi. Je enostaven in prijeten za uporabo.

PREDNOSTI

Moč

Moč

Dejanska moč: 2200 W. Čas, da zavre 1 l vode: 3 minute 48 sekund.
Avtonomija

Avtonomija

158 g/uro ali 1 ura 27 minut z Decathlonovo 230-g kartušo z navojem.
Kompatibilnost

Kompatibilnost

Kartuše s plinom butan/propan z navojem, skladne s standardom EN417.
Lahkost uporabe

Lahkost uporabe

Vgrajen vžig Piezo. Teža: 184 g. Priložena škatla za prenašanje (+104 g).

TEHNIČNE INFORMACIJE

Varnost

Kuhalnik je skladen s standradom EN521. Izdelek lahko uporabljate le s kartušami s plinom butan/propan, ki so skladne s standardom EN417.

Kartuše znamke Forclaz podjetja Decathlon (100 g, 230 g, 450 g) so skladne s standardom EN417 in so skladne s kuhalniki podjetja Decathlon: Forclaz MT100, MT500 in MT500 Remote.

Preberite navodila za uporabo in varnostne ukrepe za uporabo kuhalnika.

Postavljanje kuhalnika in nameščanje kartuše

Kartušo vedno nameščajte v zračnem prostoru, če je možno, na odprtem. Ne nameščajte je blizu ognja, vira toplote, isker ali vnetljivega materiala. Preverite, če je plinski ventil na kuhalniku zaprt in če je tesnilo na svojem mestu ter v dobrem stanju.
Poskrbite, da je kartuša postavljena na ravno površino. Kartuše ne stresajte.

Postavljanje kuhalnika in nameščanje kartuše (nadaljevanje)

Držite izdelek in kartušo ročno privijte v smeri urinega kazalca, dokler se ne zaustavi. Pazite, da ne poškodujete navoja. Enak postopek ponovite pri odvijanju kartuše. Uporaba drugih znamk kartuš, ki ne predstavljajo Decathlonove znamke Forclaz, je lahko nevarna. Normalno je, da boste med privijanjem kartuše manj kot dve sekundi slišali majhen sikajoč zvok (uhajajoč plin).

Teža in mere

Teža kuhalnika: 184 g. Teža škatle: 104 g. Mere kuhalnika: Ø 12 cm x V 8,5 cm. Mere škatle: D 10,2 cm x V 9 cm. Teža, prostornina in mere se lahko razlikujejo glede na proizvodna odstopanja.

Enostavna uporaba.

Opora za ponev s štirimi nogicami je popolnoma združljiva z vsemi lonci. Namestitev: kuhalnik namestite na kartušo in poravnajte zobce. Privijte. Kuhalnik postavite na ravno površino, kjer ni ovir. Odprite ventil in pritisnite vžig Piezo (večkrat, če je potrebno). Kuhalnik se bo prižgal. Priporočamo, da kuhalnik prižgete, ko ste nad gorilnik namestili oporo za ponev. Poskrbite, da je izdelek stabilno sestavljen.

Čas segrevanja

Naši notranji preizkuševalci so nam podali vrednosti, ki prikazujejo dejanske pogoje uporabe. Kuhalnik smo preizkusili s ponvami iz nerjavečega jekla Trek 500, ki smo jih napolnili z enim litrom vode. Dejanska moč: čas, da zavre 1 l vode: 3 minute 48 sekund. Dejanska moč: 2200 W. Dejanska poraba: 158 g/uro.
Rezultat in učinkovitost različnih kuhalnikov morata biti analizirana na primerljiv način (enaki pogoji in parametri).

Čas segrevanja (nadaljevanje)

Čas segrevanja je podvržen obveznemu standardiziranem postopku za EU certifikacijo, vendar pa ni nujno, da odraža dejanske pogoje uporabe. Parametri standarda EN521:
plin propan s pritiskom 3 bare, brez posode.
Rezultat ocenjene moči: 4,1 kW / 293 g/uro.

Učinkovitost in poraba

Na zmogljivost in učinkovitost kuhalnika vpliva več dejavnikov: zračni pritisk, veter, vlaga itd., ki lahko vplivajo na čas vretja, čas segrevanja ter na število litrov, ki jih lahko segrejete z eno kartušo. Priporočamo, da uporabite vetrobran, in tako optimizirate porabo plina. Učinkovitost kuhalnika se oceni glede na porabljen plin in hitrost segrevanja.

Združljivost

Opozorilo: kuhalnik ni združljiv s kartušami Coleman. Naša zasnova ne zagotavlja združljivosti med ventilom Coleman in konektorjem našega kuhalnika. Varnost ni ogrožena, vendar se ventil kartuše ne bo odprl.

Video