Sklic : 8404879
Dodaj na moj seznam želja
Izdelek je že dodan
UZDE IN VAJETI

Črne usnjene uzde za ponije s kamenčki in s francoskim nosnikom 580

FOUGANZA
Decathlon
Uzde so zasnovane za ponije. Izdelane so iz usnja ter imajo anatomsko obliko. Udobje se združi z lepim videzom! Iščete uzde s francoskim nosnikom? Te uzde imajo oblikovan naglavni del in čelnik v obliki črke V, ki skrbi za udobno prileganje in ozek videz.

Prednosti izdelka

Anatomska oblika Oblikovane na zadnjem delu ušes in V-oblika na čelu za udobje.
Vzdržljivost Močno bivolje usnje s podlogo iz telečje kože za trpežnost.
Preprečuje nadraženost Ojačitve na glavnih točkah pritiska: naglavnem delu, nosniku in pritrditvah.

Tehnične informacije

Zasnova in stil

Povezali smo udobje, stil in tradicijo, da bi poskrbeli za potrebe vašega ponija. Uzde 580 imajo ozko zasnovo in praktične podrobnosti. V celoti so izdelane iz usnja in skrbijo za eleganten videz, ki poudari glavo ponija. Uzde 580 so na voljo v treh različicah: prešiti usnjeni različici, usnjeni različici z bleščečimi robovi in različici s kamenčki in širokim nosnikom.

Anatomski zasnova: naglavni del in čelnik

Spodnji del naglavnega dela je oblikovan, da poskrbi za prosta ušesa, ki predstavljajo izjemno občutljivo področje, in tako sprosti usta ponija. Čelnik ima na spodnjem delu naglavnega dela majhne pritrditve, ki preprečijo pritisk na čelu in sencah.

Zmanjšano drgnjenje

Točke visokega pritiska so podložene z mehko peno, ki poskrbi za večje udobje. Ta podloga se nahaja na naglavnem delu, še posebej v predelu vratu, čelnika in nosnika.

Kombinacija uzd in vajeti

Uzde smo posebej zasnovali z vajetmi 580 z velikimi točkami. Te vajeti so na voljo z enakimi podrobnostmi, zaključki in barvami usnja. Če iščete ožje in prožnejše vajeti z manjšimi točkami, lahko z uzdami 580 uporabite tudi vajeti 900. Uzde so naprodaj brez vajeti.

Velikosti

Uzde 580 so na voljo v treh velikostih: velikosti za ponije (PS), velikosti cob (CS) in velikosti za konje (FS). Velikost za ponije je primerna za velike ponije razreda B, razreda C ali majhne ponije razreda D. Velikost CS je primerna za konje z majhno glavo in ponije razreda D. Velikost FS je primerna za večino konj za jahanje. Zaradi številnih možnosti prilagoditve, je velikost primerna za različne srednje velike in velike konje.

Prilagajanje

Nosnik ima drsne zaponke, ki omogočajo enostavno prilagajanje. Kavelj na traku pod grlom omogoča hitro privezovanje.

Preverjanje pravilne namestitve uzd

Prilagoditev uzd lahko preverite v nekaj enostavnih korakih. Med obraz ponija in čelnik potisnite prst ter preverite, da ni nameščen pretesno in da ne pritiska na občutljive dele. Prst nato potisnite med naglavni del in zadnji del ušes in preverite, da ne pritiska premočno ob ušesa. Med prvimi uporabami preverite, da uzde ne drgnejo glave ponija.

Dobro prilagojen nosnik

Prilagoditev nosnika močno vpliva na to, kako sproščen bo poni. Priporočamo, da med nosnik in obraz ponija potisnete prst, med nosnik in lica ponija pa potisnite dva prsta. Če ste glede česar koli v dvomih, poiščite strokovno pomoč. Nosnika ne boste vedno potrebovali. To je odvisno od potreb ponija. Nosnik na uzdah 580 lahko enostavno odstranite, brez da bi pri tem ostale vidne proste zanke.

Nasvet glede vzdrževanja

Da bi poskrbeli, da bodo uzde ostale v dobrem stanju, jih redno čistite z glicerinskim milom, ki ga nanesete s pomočjo gobice, ki jo potopite v mlačno vodo. Usnje lahko nato navlažite z mastjo, ki jo nanesete s kuhinjsko ali posebno krpo za usnje. Če se vam zdi usnje trdo in suho, lahko uporabite sredstvo za vlaženje, ki bo poskrbelo za nego usnja.

Podrobneje Manj

Sestava / nasvet

Sestava
Glavni material
100% Goveje usnje
Notranjost
100% Kravje usnje
Zaponke
100% Nerjavno jeklo
Navodila za pranje
Ne perite
Ne perite
Ne uporabljajte belila
Ne uporabljajte belila
Ni primereno za strojno sušenje
Ni primereno za strojno sušenje
Ne likajte
Ne likajte
Ni primereno za kemično čiščenje
Ni primereno za kemično čiščenje
Nasveti glede zaloge Hranite jih v visečem položaju v suhem in hladnem prostoru.

Naše obveze

Garancija: 2 Let

vaše ocene

Ocene članov naše ekipe