QUECHUA Ref. 8559262 2951166

Modra pohodniška sončna očala MH140 (3. kategorije) za odrasle

15,99 €
Z DDV
Barva: ČRNA
  • ČRNA
  • MODRA
  • ZELENA
  • BELA
  • ROZA
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Očala so zasnovana za pohode. Primerna so za občasno uporabo v gorah.

PREDNOSTI

Kompatibilnost

Združljiva s trakovoma MH ACC 100 L (4145874) in 500 L (4174684).

Lahkost

Tehtajo le 26 g.

Vzdržljivost

Stekla so izdelana iz odporne polikarbonatne plastike. Dveletna garancija.

Pokritost

Zaobljena oblika: oči ščiti pred vetrom, pršenjem in slabim vremenom.

Stabilnost

Gumijaste konice ročk: preprečujejo drsenje očal.

Zaščita pred soncem

Stekla 3. kategorije. 100-% UV-zaščita: odlična za sončne razmere.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Zaščita pred UV-žarki

Čemu je namenjen material, ki ščiti pred UV-žarki? Oči ščiti pred nevidno nevarnostjo − sončnimi žarki. UV-sevanje je vedno prisotno, poleti in pozimi, v sončnem in celo v oblačnem vremenu, ter je lahko škodljivo za oči in predel okoli njih. Da bi ohranili vid, so stekla izdelana iz polikarbonata, pomešanega z materialom, ki je odporen na UV-žarke, ki zagotavlja zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (UVA in UVB).

Bleščanje

Klasifikacija zatemnjenih stekel v skladu s standardom ISO 12312-1: 1. kategorija: rahlo zatemnjena stekla za šibko svetlobo. 2. kategorija: srednje zatemnjena stekla za srednje močno svetlobo. 3. kategorija: temna stekla za močno svetlobo (na morju ali v gorah). Prestrežejo od 82 % do 92 % vidne svetlobe. 4. kategorija: zelo temna stekla, za izjemno močno svetlobo (visokogorje). Prestrežejo od 92 % do 97 % vidne svetlobe.

Dobro je vedeti

Naša stekla so izdelana iz polikarbonata, materiala, ki je izjemno odporen na udarce, vendar pa je občutljiv na praske. Zavedajte se, da se zaščita pred UV-žarki ne bo zmanjšala, tudi če so stekla opraskana. Takšna napaka vpliva le na estetski videz. Enako velja za barvo zatemnjenih stekel. Ne glede na to, ali so siva, rjava ali barvna, lahko barvo izberete glede na svoj okus. Tako boste ne glede na barvo še vedno zaščiteni.

Izdelka ne odvrzite, ampak ga popravite

Naši izdelki se vam bodo pridružili pri gorskih pohodih. Stekla se lahko sčasoma opraskajo. Za hitro in enostavno samostojno popravilo so na voljo polarizacijska stekla (koda 8655386) ali stekla brez polarizacije (koda 8655382). Izdelka ne odvrzite, ampak ga popravite

Sestava

Sestava

Leča: 100.0% Polikarbonat; Okvir: 20.0% Stiren Etilen Butadien Stiren, 80.0% Poliamid; Vijaki: 100.0% Nerjaveče jeklo

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

Nasveti za shranjevanje

Če želite ohraniti dobro kakovost vida, morate za očala ustrezno skrbeti. Etui je bistvenega pomena! Očala hranite v etuiju, da jih zaščitite pred praskami, udarci ali lomljenjem.

Omejitve glede uporabe

Z očali ne glejte neposredno v sonce.

TESTI IN GARANCIJA

Testi

Vsa naša očala so oblikovana v Decathlonovem laboratoriju in pri pogojih, za katere so zasnovana. Naše ekipe oblikovalcev (produktni vodje, inženirji in oblikovalci) skrbijo, da so naša športna očala v celoti primerna za uporabo na terenu.

Garancija

2 let(i)

Odobril

Ta očala ustrezajo zahtevam standarda ISO 12312-1 in imajo certifikat UV400.