QUECHUA Ref. 8581432 4006262

Modra polarizacijska pohodniška sončna očala MH530 (3. kategorije) za odrasle

27,99 €
Z DDV
Barva: ČRNA / SIVA
  • ČRNA / SIVA
Ni na voljo na spletu

Razpoložljivost v trgovinah

Očala so zasnovana za pohode. Odlična so za redno uporabo v gorah, saj so lahka in nudijo oporo.

PREDNOSTI

Kompatibilnost

Združljiva s trakovoma MH ACC 100 L (4145874) in 500 L (4174684).

Lahkost

Tehtajo le 26 g.

Vzdržljivost

Stekla so izdelana iz odporne polikarbonatne plastike.

Polariziran

Polarizacijska stekla: preprečujejo odboj svetlobe z vodoravnih površin.

Pokritost

Zaobljena oblika: oči ščiti pred vetrom, pršenjem in slabim vremenom.

Stabilnost

Prožne konice ročk: zagotavljajo dobro stabilnost na obrazu.

Zaščita pred soncem

Stekla 3. kategorije. 100-% UV-zaščita: odlična za sončne razmere.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Zaščita pred UV-žarki

Čemu je namenjen material, ki ščiti pred UV-žarki? Oči ščiti pred nevidno nevarnostjo − sončnimi žarki. UV-sevanje je vedno prisotno, poleti in pozimi, v sončnem in celo v oblačnem vremenu, ter je lahko škodljivo za oči in predel okoli njih. Da bi ohranili vid, so stekla izdelana iz polikarbonata, pomešanega z materialom, ki je odporen na UV-žarke, ki zagotavlja zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (UVA in UVB).

Polarizacija

Najboljša stekla za vaše aktivnosti na prostem!

Polarizacijska stekla okrepijo barve in izboljšajo kontrast ter pogled. Nudijo zelo dobro zaščito in odlično udobje tako, da prenašajo svetlobo na eni osi, hkrati pa blokirajo odboj žarkov z vodoravnih površin (vode, snega itd.), s čimer vas zaščitijo pred bleščanjem.

Slaba lastnost stekel je, da otežijo branje z zaslonov (na telefonu itd.), saj polarizacijska obdelava zmanjša svetlobo zaslonov.

Bleščanje

Klasifikacija zatemnjenih stekel v skladu s standardom ISO 12312-1: 1. kategorija: rahlo zatemnjena stekla za šibko svetlobo. 2. kategorija: srednje zatemnjena stekla za srednje močno svetlobo. 3. kategorija: temna stekla za močno svetlobo (na morju ali v gorah). Prestrežejo od 82 % do 92 % vidne svetlobe. 4. kategorija: zelo temna stekla, za izjemno močno svetlobo (visokogorje). Prestrežejo od 92 % do 97 % vidne svetlobe.

Dobro je vedeti

Naša stekla so izdelana iz polikarbonata, materiala, ki je izjemno odporen na udarce, vendar pa je občutljiv na praske. Zavedajte se, da se zaščita pred UV-žarki ne bo zmanjšala, tudi če so stekla opraskana. Takšna napaka vpliva le na estetski videz. Enako velja za barvo zatemnjenih stekel. Ne glede na to, ali so siva, rjava ali barvna, lahko barvo izberete glede na svoj okus. Tako boste ne glede na barvo še vedno zaščiteni.

Sestava

Sestava

Okvir: 10.0% Stiren Etilen Butadien Stiren, 90.0% Poliamid; Leča: 100.0% Polikarbonat; Vijaki: 100.0% Nerjaveče jeklo

Nasveti za shranjevanje in vzdrževanje

Nasveti za shranjevanje

Če želite ohraniti dobro kakovost vida, morate za očala ustrezno skrbeti. Etui je bistvenega pomena! Očala hranite v etuiju, da jih zaščitite pred praskami, udarci ali lomljenjem.

Omejitve glede uporabe

Polarizacijska stekla otežijo branje z zaslonov.

TESTI IN GARANCIJA

Testi

Vsa naša očala so oblikovana v Decathlonovem laboratoriju in pri pogojih, za katere so zasnovana. Naše ekipe oblikovalcev (produktni vodje, inženirji in oblikovalci) skrbijo, da so naša športna očala v celoti primerna za uporabo na terenu.

Garancija

2 let(i)

Odobril

Ta očala ustrezajo zahtevam standarda ISO 12312-1 in imajo certifikat UV400.