Različni načini uporabe žara
Vsestranski žar lahko uporabite za kuhanje na različne načine: kot tradicionalni žar (pripravite lahko fantastične jedi), kot kuhalnik (na grelno površino postavite ognjevarne ponve ali posode), kot gorišče (lahko zakurite najboljši taborniški ogenj in zagotovite odlične spomine).
Tehnične lastnosti
Okvir z nogami, posoda za pepel, rešetka za kuhanje, prijemalka, pokrov, rešetka za ogenj, kartonska škatla za shranjevanje.
Previdnostni ukrepi za uporabo - preberite navodila
Pred uporabo se prepričajte, da ste na mestu, kjer je dovoljen ogenj ali žar. Ne uporabljajte ga bližje od 5 m od šotora ali bivalnega prostora. Ni primeren za uporabo v zaprtih prostorih. Varnost med uporabo: žar se močno segreje, zato se ga ne dotikajte, dokler ni popolnoma hladen ali pa uporabite posebne rokavice. Plamen je lahko visok. V vetrovnih razmerah bodite previdni, plameni bodo večji in bolj vroči.
Nasveti za uporabo
Počakajte, da se žar segreje. Žara ne prijemajte z rokami (uporabite ročaj ali oprijemalko).
Za razporeditev hrane po žaru uporabite pribor za žar. Hrana ne sme priti v kontakt s plameni, če se to zgodi, hrano umaknite. Hrano pogosto obračajte, da se zapeče na obeh straneh. Ko je hrana pečena, jo pustite počivati na pokrovu in pokrijte s folijo.
Nasvet za shranjevanje
Po uporabi pustite žar nekaj minut na visoki moči z zaprtim pokrovom. Na ta način bodo ostanki maščobe izgoreli. Dim bo prihajal skozi odprtino žara. Ko končate z uporabo, bo žar ostal še dolgo topel. Ko je žar ugasnjen in ohlajen, spraznite posodo za pepel in ga shranite v škatlo.
Nasvet za vzdrževanje
Po pečenju, ko je žar še topel, ga očistite s kovinsko krtačo.
Po uporabi lahko žar operete s toplo vodo in detergentom. Z gobo in/ali posebno krtačo odstranite vse trdovratne madeže, zlasti maščobo. Posušite pred shranjevanjem. Izdelek je iz 100 % nerjavečega jekla, ki preprečuje rjo/korozijo.