Različni načini uporabe žara |
Vsestranski žar lahko uporabite za kuhanje na različne načine: kot tradicionalni žar (pripravite lahko fantastične jedi), kot kuhalnik (na grelno površino postavite ognjevarne ponve ali posode), kot gorišče (lahko zakurite najboljši taborniški ogenj in zagotovite odlične spomine). |
Tehnične lastnosti |
Okvir z nogami, posoda za pepel, rešetka za kuhanje, prijemalka, pokrov, rešetka za ogenj, kartonska škatla za shranjevanje. |
Previdnostni ukrepi za uporabo - preberite navodila |
Pred uporabo se prepričajte, da ste na mestu, kjer je dovoljen ogenj ali žar. Ne uporabljajte ga bližje od 5 m od šotora ali bivalnega prostora. Ni primeren za uporabo v zaprtih prostorih. Varnost med uporabo: žar se močno segreje, zato se ga ne dotikajte, dokler ni popolnoma hladen ali pa uporabite posebne rokavice. Plamen je lahko visok. V vetrovnih razmerah bodite previdni, plameni bodo večji in bolj vroči. |
Nasveti za uporabo |
Počakajte, da se žar segreje. Žara ne prijemajte z rokami (uporabite ročaj ali oprijemalko).
Za razporeditev hrane po žaru uporabite pribor za žar. Hrana ne sme priti v kontakt s plameni, če se to zgodi, hrano umaknite. Hrano pogosto obračajte, da se zapeče na obeh straneh. Ko je hrana pečena, jo pustite počivati na pokrovu in pokrijte s folijo. |
Nasvet za shranjevanje |
Po uporabi pustite žar nekaj minut na visoki moči z zaprtim pokrovom. Na ta način bodo ostanki maščobe izgoreli. Dim bo prihajal skozi odprtino žara. Ko končate z uporabo, bo žar ostal še dolgo topel. Ko je žar ugasnjen in ohlajen, spraznite posodo za pepel in ga shranite v škatlo. |
Nasvet za vzdrževanje |
Po pečenju, ko je žar še topel, ga očistite s kovinsko krtačo.
Po uporabi lahko žar operete s toplo vodo in detergentom. Z gobo in/ali posebno krtačo odstranite vse trdovratne madeže, zlasti maščobo. Posušite pred shranjevanjem. Izdelek je iz 100 % nerjavečega jekla, ki preprečuje rjo/korozijo. |