Skrij filtre
Filtri 0
Razvrsti po :
Filtri 0
Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
Bela palica MEGATEC za otroke

DITA

8754581

Bela palica MEGATEC za otroke

34,99 €
Z davkom
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
  • Bela palica MEGATEC za otroke
Bela palica MEGATEC za otroke
Size :
Ni na voljo prek spleta

Razpoložljivost v trgovinah

Palica je namenjena mladim začetnikom.

PREDNOSTI

Kontrola smeri

Kontrola smeri

Palica je izdelana 100-% iz lesa, ki zagotavlja odličen nadzor.
Moč

Moč

Zasnova 100-% iz lesa zagotavlja manj moči.
Kontakt z žogo

Kontakt z žogo

Prožna palica, ki pravilno prenese občutek žoge na konec palice.
Manevrabilnost

Manevrabilnost

Standardni lok je dober za učenje novih spretnosti.
Blaženje vibracij

Blaženje vibracij

Les ublaži večino tresljajev.
Ergonomski prijem

Ergonomski prijem

Klasičen ročaj, gladka površina.
Vzdržljivost

Vzdržljivost

Les je manj trpežen in se hitreje obrabi.

TEHNIČNE INFORMACIJE

Sestava

100-% iz lesa

Lok in teža

Standardni lok. Teža: 350 g pri dolžini 28 palcev.

Podrobnejši opis

Laminiran murvin les (pet slojev). Standardna glava. Vrat je prilagojen otrokom. Ročaj iz poliuretana (debelina 1,8 mm) za dober prijem.

Iz česa so izdelane palice?

Medtem ko so včasih hokejske palice bile izdelane iz lesa, je danes večina palic izdelanih iz kompozitov (steklenih vlaken, karbonskih vlaken in aramidnih vlaken). Kevlar je ime znamke, ki proizvaja vrsto aramida. Palice so lahko izdelane tudi 100-% iz lesa, iz lesa z ojačitvami iz steklenih vlaken, 100-% iz steklenih vlaken ali iz steklenih vlaken z visokim deležem karbona (pogosto s 5 % do 10 % aramida, če je delež karbona izjemno visok).

Lastnosti in uporaba

Steklena vlakna so bolj trda, lažja in bolj odporna na obrabo kot les. Zagotavljajo večjo moč in rahlo manjši nadzor. Karbon je lažji in še bolj trden. Zagotavlja večjo moč in manj nadzora, če vaše tehnične sposobnosti niso na visoki ravni. Aramid se v predelu vratu uporablja kot dodatek h karbonu, da ublaži tresljaje. Lahko se uporablja tudi na drugih delih palice za boljšo odpornost na obrabo.

Kako je izdelana kompozitna palica?

Palice iz kompozitov so izdelane iz več slojev vlaken, ki so oviti okrog votlega jedra z enim ali več kanali. Kombinacija materialov, število slojev in struktura jedra se razlikujejo glede na posamezen del palice. Delež karbona nam ne pove veliko o lastnostih palice.

Izbor ustrezne sestave

Otroci, ki se učijo igrati, naj se odločijo za leseno palico. Ko bodo napredovali, lahko leseno palico zamenjajo s palico iz steklenih vlaken in kasneje s palico z deležem karbona. Odrasli začetniki lahko začnejo igrati s palico iz steklenih vlaken. Napredni in izkušeni igralci naj si izberejo palico iz karbonskih vlaken.

Kaj je lok palice?

Hokejska palica ni ravna, ampak je zakrivljena. Lok palice je odvisen od maksimalne višine palice (največji navpični razmik med palico, postavljeno na ravno površino, in to površino) in mestom, kjer je ta višina največja, merjeno od konice glave (imenovan položaj loka). Tradicionalno so imele palice višino loka približno 15 mm in položaj loka približno na polovici.

Vrste loka

Standardni lok: višina loka od 17 do 20 mm in položaj loka pri 300 mm. Srednji lok: višina loka od 23 do 24 mm in položaj loka pri 300 mm. Nizek lok: višina loka od 24 do 25 mm in položaj loka pri 250 mm. Izjemno nizek lok: višina loka od 24 do 25 mm in položaj loka pri 200 mm.

Standard loka (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) mora palica imeti položaj loka najmanj pri 200 mm, medtem ko je višina loka omejena na 25 mm.

Izbor ustrezne palice

Začetniki naj izberejo palico z običajnim lokom. Napredni in izkušeni igralci, ki si želijo dober nadzor žoge, podaje in strele, naj izberejo palico s srednjim lokom. Izkušeni igralci, ki veliko preigravajo in odlično nadzorujejo žogo med hitro igro naj izberejo palico z nizkim lokom. Za izvajanje tehnike streljanja drag flick izberite palico z izjemno nizkim lokom.

Teža palice

Večina palic za odrasle (velikosti 36,5" do 37,5") je težka med 520 g in 580 g. Otroške palice so težke od 400 g dalje. Tudi pri istem modelu se teža palice lahko zaradi proizvodnje razlikuje za 20 g do 30 g.

Standard teže (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) je lahko palica za dvoranski hokej težka največ 737 g.

Zakaj je pomembno težišče?

Pri palicah z enako težo je pomemben način razporejanja teže po palici. Težišče je gravitacijska točka, ki se meri od konice glave. Težišče, ki je bližje ročaju, daje občutek, da je palica lažja. To omogoča boljše obvladovanje palice. Težišče, ki je bližje glavi (težišče v glavi), daje občutek, da je palica težja. To omogoča večjo moč.

Izbor ustrezne teže in težišča

Če želite poskrbeti za večji nadzor, izberite palico z višjim težiščem. Če si želite več moči, izberite palico z nižjim težiščem.

Izbor velikosti

Velikost palice je navedena v palcih. 1 palec = 2,54 cm. Otroške palice so običajno v dolžini od 24 do 35 palcev. Palico postavite pred otroka tako, da se palica z glavo dotika tal. Izberite palico z ročajem, ki sega do otrokovega popka. Za odrasle je standardna dolžina 36,5 palca.

Standard dolžine (FIH)

Skladno s predpisi mednarodne hokejske zveze (FIH) palica ne sme biti daljša od 41 palcev (105 cm).

Splošni nasvet za izbor palice

Izberite palico z ustrezno dolžino, sestavo (notranja struktura), lokom, težo in težiščem.

Razvoj

1891 Ko se je ta šport šele razvijal, je znamka Dita predstavila številne inovacije, ki so oblikovale moderno igro. Znamka Dita je črpala iz svojih neprekosljivih izkušenj in zasnovala izdelke, ki omogočajo ustvarjalno in uspešno igro. Kar poglejte Seve van Assa, Florent van Aubela in Martina Hânerja in se prepričajte, o čemu govorimo!

Informacije

Vse navedene informacije smo prejeli od proizvajalca izdelka ali od ekip, ki so za nas opravile testiranje.