Recept preoblikovan po vaših zahtevah |
Ugotovili ste, da se stara različica drži svoje embalaže in je zato med tekom ni bilo enostavno zaužiti. Kako smo rešili težavo? Našemu receptu smo dodali dva stabilizatorja: citronska kislina (že v prejšnji različici) in natrijev citrat, pridobljen iz limon. Rezultat? Naših 50 preizkuševalcev se je z veseljem lotilo te nove različice, oboževali so tako okus kot topljivo (in nelepljivo) teksturo! |
Lokalni izdelek |
Bi želeli vedeti, kje je nov sadni gel nastal? Prav, če vztrajate! Nastal je v tovarni na jugu Francije, »ki je že kakih petnajst let naš tehnični partner,« pravi Juliette, inženirka prehrane. Jabolka in hruške so francoske, a o tem kasneje. Tudi sladkor. Drugo sadje pa je uvoženo iz evropskih držav ali od drugod, kjer je podnebje primerno. |
Zakaj jabolka in hruške? |
Obstaja eno ključno vprašanje, še posebej, če ste izbrali okus citrusov ali jagode/brusnice. Ostanite mirni, to ni nekakšna nenavadna mešanica, ki si jo je izmislila Mildred v menzi. Ne, jabolka in hruške so samo sadeži, ki so osnova našega recepta. Iz sadovnjakov jih izbere prej omenjeni dobavitelj v južni Franciji. |
Izdelek je zasnovan za vzdržljivostne vadbe |
60 g ogljikovih hidratov (=sladkorja) na uro športa: to priporočajo nutricionisti za vadbo, ki traja več kot 3 ure. Ta 25 g sadni gel vsebuje 21 g ogljikovih hidratov, vključno s 16 g enostavnih sladkorjev. Zato priporočamo, da poleg izotonične pijače zaužijete prvo ploščico po 30 minutah aktivnosti, torej dve na uro (ali eno + gel/ploščico). |
Preprosto odpiranje in zapiranje! |
Nič več truda, da bi z zobmi odtrgali plastiko (in pojedli del, ko ste že pri tem). In ni vam več treba izbirati med tem, da pojeste vse naenkrat ali da shranite tisto, kar ostane, v žep. Lepilni trak se zlahka in nežno odpre. Zapiranje pa varuje vaš priboljšek do naslednjega grižljaja! |
Čemu so namenjene sestavine? |
Sladkor in maltodekstrin za energijo. Glukozni sirup za teksturo.
Glicerol za teksturo in stabilnost. Pektin za teksturo. To je želirno sredstvo, ki se uporablja v marmeladi in je naravno v sadju. Acerola v prahu, super sadje, za vitamin C! Vitamini B6, B3 in B6 pomagajo zmanjšati utrujenost. ker je nasmeh na vseh fotografijah pomemben! Recept preoblikovan po vaših zahtevah |